właśnie się zorientowałem, że dumbolotowi mojego Ojca niedawno stuknął roczek, przypominam: O2 po lifcie, 1,6BSE, bez gaziora, liftbek, aktualny przebieg około 25kkm.
tytułowe "bezsensowne" podsumowanie polega na tym, że tu już naprawdę nie ma co pisać :?
nawet jeszcze nie był na przeglądzie, auto miało\ma wadę fabryczną w postaci złego montażu plastiku słupka z którego wysuwa się pas bezpieczeństwa co spowodowało wytarcie tegoż plastiku w jednym miejscu, ale zabroniłem mu zgłaszać to na gwarancji :lol: a poza tym nic...
wszystko działa, na dotarciu dolał 0,5L oleum i tyle, nie dołożył do interesu ani jednego grosza, leje benę i śmiga, spalanie średnie około 7,5L, motor burczy, jeździ do przodu, do tyłu, światła się świecą...
polecam fanom bezawaryjnej, spokojnej jazdy, nie lubiącym ryzyka :lol:
więcej w sumie nie za bardzo jest co napisać :cry: :lol:
zaczęło się od nudy i ta nuda trwa i trwa i trwa...
acha: Ojciec zadowolony jak małe dziecko, to chyba najważniejsze
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Ojciec zadowolony jak małe dziecko, to chyba najważniejsze
to chyba wielu z nas przezywa, miedzy innymi i ja :wink:
a po drugie to chyba każdy z nas życzy sobie bezawaryjnego autka...czyż nie tak :szeroki_usmiech
i tak trzymać, mam taką samą (obecnie 9 miesięcy)i jestem również mile zaskoczony.
Szerokosci i bezawaryjności do samej starości hahahahaha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Re: O2 mint FL BSE bezsensowne podsumowanie roczne
Zamieszczone przez szkoda
na dotarciu dolał 0,5L oleum i tyle
A tak z ciekawości: ile oleju jest w silniku nowego samochodu ? Nalane jest na full, czy gdzieś w połowie między min i max ? Czym spowodowane było dolanie tego 0,5l ? Zapaliła się kontrolka czy profilaktycznie sprawdziliście i okazało się, że jest za mało ?
S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
-------------------------------------------------------------------------
O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010
No jak ja napisałm podsumowanie po roku to co poniektórzy mieli do mnie pretensje, ze nic sie u mnie nie psuje i nie skrzypi. A wogóle to usłyszałem że zbyt mały przebieg :shock:
nawet jeszcze nie był na przeglądzie, auto miało\ma wadę fabryczną w postaci złego montażu plastiku słupka z którego wysuwa się pas bezpieczeństwa co spowodowało wytarcie tegoż plastiku w jednym miejscu, ale zabroniłem mu zgłaszać to na gwarancji :lol:
Dlaczego zabroniłeś na gwarancji :?: Czekasz aż się skończy :?: :szeroki_usmiech
Zamieszczone przez _tm_
na dotarciu dolał 0,5L oleum i tyle
A tak z ciekawości: ile oleju jest w silniku nowego samochodu ? Nalane jest na full, czy gdzieś w połowie między min i max ? Czym spowodowane było dolanie tego 0,5l ? Zapaliła się kontrolka czy profilaktycznie sprawdziliście i okazało się, że jest za mało ?
było prawie na full, potem sprawdzaliśmy i uzupełniliśmy profilaktycznie ubytek.
[ Dodano: Pią 15 Sty, 10 08:06 ]
Zamieszczone przez Big
No jak ja napisałm podsumowanie po roku to co poniektórzy mieli do mnie pretensje, ze nic sie u mnie nie psuje i nie skrzypi. A wogóle to usłyszałem że zbyt mały przebieg :shock:
:lol: :kciukgora
[ Dodano: Pią 15 Sty, 10 08:08 ]
Zamieszczone przez shado
nawet jeszcze nie był na przeglądzie, auto miało\ma wadę fabryczną w postaci złego montażu plastiku słupka z którego wysuwa się pas bezpieczeństwa co spowodowało wytarcie tegoż plastiku w jednym miejscu, ale zabroniłem mu zgłaszać to na gwarancji :lol:
Dlaczego zabroniłeś na gwarancji :?: Czekasz aż się skończy :?: :szeroki_usmiech
hahaha
na gwarancji, po gwarancji i w ogóle...
po prostu jak sobie pomyślę, że będą rozbierać słupek i nie daj Boże grzebać przy mocowaniu pasa to mi od razu słabo, a tak to auto ma drobny defekt kosmetyczny i niech sobie ma
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
szkoda a widzę ze Tatuś też nie próżuje w Skodzince .
25kkm to znowu nie taki emerycki przebieg :P
P.S.
A może podrzucisz Tatusiowi hasło:
No risk,no fun :diabelski_usmiech :P
Bezawaryjności c.d. życzę
Ostatnio rozmawiałem z koleżanką, której teść w 1,5 roku zrobił szalone 6 tysięcy km. Gość chyba do kościoła chodzi piechotą a autem wyłącznie na myjnie jeździ :twisted:
[ Dodano: Sob 16 Sty, 10 22:06 ]
Zamieszczone przez Big
Zamieszczone przez fernando
Rok i 25kkm i jeszcze nie był na przeglądzie? To co ile masz zamiar serwisować ten samochód?
Zgodnie ze wskazaniami komputera lecz nie zadziej niż raz na 2 lata
Ostatnio sprawdzałem w ASO O2 BKD przed zakupem i pierwszy przegląd miała na 23kkm a teraz ma 47kkm i jest przed drugim serwisem. Gość w ASO tłumaczył mi, że O2 sama sobie ustawia interwał między przeglądami ale nie powinnien on być większy niż 30kkm.
Komentarz