Witam,
Bede na dniach zamawial Elegance; czarna z jasnym wnetrzem.
Zastanwaiam sie czy zamiast standardowej listwy wew nie wybrac dekoru imitujacego drewno. Czy ktos z Was ma takie dekor u siebie w aucie i moglby napisac jak to wyglada (czy nie skrzypi???). Nie widzialem tego w realu a tylko w katalogu skody i tam prezentuje sie bardzo dobrze
hmm.. mowisz, ze ohydne ta srebrne listwy...?
ciekawi mnie czy przez ten dekor oczy nie beda rozbiegane to na droge to na dekor ;-)
wiem ze to zwykly plastik ale wyglada ladnie.. Moze ma ktos chociaz zdjecia - inne niz na stronie skody - gdzie widac dokladnie jak to wyglada?
Przed zakupem tez zastanawiem sie nad dodaniem pseudo-drewnianego dekora do zamowienia tymbardziej, ze widzialem jak wyglada w nowym Superbie gdzie bardzo mi sie spodobal. Potem pogooglalem troche a dodatkowo na forum znalazlem fotke kolegi, ktory ma go w swoim autku:
To oczywiscie kwestia gustu ale troche mi przeszlo (wg mnie jest zbyt czerwony, choc to moze efekt flasha z aparatu) i zamowilem seryjny dekor Elegance'a (ktory de facto jest inny niz w Ambiente - bardziej gladki i fakturowany a'la jasny carbon, niuans ten trudno uchwycic na zdjeciu ale po czesci widac to po kliknieciu na miniature zdjec z mojej stopki). Z drugiej strony nie wiem jak to bedzie wygladac w jasnym wnetrzu - mozliwe, ze fajniej (znow kwestia gustu) ale tego nie bralem ze wzgledow praktycznych (dziecko).
Imitacja drewna dla ubogich. Wygląda to beznadziejnie. Ale każdy ma swoje zdanie. Z jasnym dołem wygląda mniej beznadziejnie niż ciemnym, ale imitacja aluminium z jasnym dołem będzie chyba gorsza. Albo ciemny dół ze srebrem, albo jasny z drewnem. Znaczy drewnianym plastykiem.
Zależy co ci sie podoba. Do mnie "drewno" w aucie nie przemawia wogóle. Ja mam również wersje elegance z jasnobeżowym wnętrzem Ivory i stndartową srebrna listwą (co prawda moja O II jest z przed liftu) i mi sie to bardzo podoba. za nic nie zamieniłbym sie na plastikowe drewno które moim zdaniem jest po prostu brzydkie.
ja mam cos takiego w Hondzie Civic. Nie bylem przekonany i tez mi sie wydawalo ze to wiejskie jest, szczegolnie w jakims tanszym aucie, ale w Hondzie prezentuje sie calkiem fajnie i sie przekonalem.
Witam,
Bede na dniach zamawial Elegance; czarna z jasnym wnetrzem.
Zastanwaiam sie czy zamiast standardowej listwy wew nie wybrac dekoru imitujacego drewno. Czy ktos z Was ma takie dekor u siebie w aucie i moglby napisac jak to wyglada (czy nie skrzypi???). Nie widzialem tego w realu a tylko w katalogu skody i tam prezentuje sie bardzo dobrze
pozdrawiam
pmiszk
Ja mam Ivory+wood - jak dla mnie jest super, w połączeniu z beżami i czarnym kokpitem bardzo dobrze się komponuje.
Nic nie skrzypi, piszczy itd., zresztą jest to pewnie ten sam plastik co inne wykończenia, poza tym jest połyskujący a nie matowy jak te srebrne - co kto lubi ;-)
Witam
Co kto lubi , ja mam w elegance właśnie te "plastikowe drewno" , wnętrze czarne , fotele pakiet sport red i mi się podoba dodaje trochę koloru "skodowemu" wnętrzu.
do jasnego wnętrza drewno idealne, ale do czarnego (ja mam takie) pasuje jak ... mi osobiście podobają się srebrne/aluminiowe listwy do czarnego wnętrza - dają charakter temu wnętrzu a nie poczucie "komfortu dla ubogich"
Moim zdaniem drewno bardzo fajnie robi dla jasnego wnętrza w OII FL, jest takie stonowane przejście z jasnego w ciemne, zobacz sobie jak jest w OI wersja Laurin, tam jest drastyczne odcięcie ciemne-jasne, troche gorzej to wypada w porównaniu z jasnym wnętrzem OII fl. Tak jak jest u Jacka jest bardzo fajnie, nie zalatuje tandetą, wygląda bardzo bardzo przyzwoicie. No, ale to tylko moje zdanie. Ja bym brał jasne + drewno.
Komentarz