dekor imitujacy drewno w Elegance

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kondrackip
    Classic
    • 2010
    • 8

Marcin0201, zakladaj te spryski to zobaczysz wtedy jak szybko schodzi plyn ze zbiornika

Autko ladne jak jest bez odbojow
    Paweł
  • pmiszk
    Classic
    • 2009
    • 32

Witam,
    Bede na dniach zamawial Elegance; czarna z jasnym wnetrzem.
    Zastanwaiam sie czy zamiast standardowej listwy wew nie wybrac dekoru imitujacego drewno. Czy ktos z Was ma takie dekor u siebie w aucie i moglby napisac jak to wyglada (czy nie skrzypi???). Nie widzialem tego w realu a tylko w katalogu skody i tam prezentuje sie bardzo dobrze

pozdrawiam
    pmiszk

Komentarz

• bartman
      Ambiente
      • 2009
      • 104

Jestem na tak

Komentarz

• ufo
        L&K
        • 2008
        • 1475
        • Octavia III combi (5E5)
        • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

pmiszk, to kwestia gustu...mnie osobiście drewno w aucie się nie podoba, choćby nie wiem z jakiego zakątka świata pochodziło.
        Zamieszczone przez pmiszk
        Nie widzialem tego w realu a tylko w katalogu skody i tam prezentuje sie bardzo dobrze
        ja miałem okazje widzieć to live...nie ma się do czego przyczepić, wszystko pasuje jak ulał :wink:

Komentarz

• loru
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 4286
          • Octavia II (1Z3)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

pmiszk, kwestia gustu, jak Ci będzie się podobało to domów bo w O2fl te srebrne wstawki są ohydne albo zamów takie jakie są w L&K
          O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• pmiszk
            Classic
            • 2009
            • 32

hmm.. mowisz, ze ohydne ta srebrne listwy...?
            ciekawi mnie czy przez ten dekor oczy nie beda rozbiegane to na droge to na dekor ;-)
            wiem ze to zwykly plastik ale wyglada ladnie.. Moze ma ktos chociaz zdjecia - inne niz na stronie skody - gdzie widac dokladnie jak to wyglada?

Komentarz

• bartman
              Ambiente
              • 2009
              • 104

tutaj coś widać http://www.skoda-auto.pl/pl/modele-o.../elegance.html

Komentarz

• pmiszk
                Classic
                • 2009
                • 32

a to w ogole to dosc odwaznie zestawiam - czarny octa Elegance z zew + wnetrze ivory. Tylko ten nieszczesny dekor spac nie daje po nocach ;-)

Komentarz

• bartman
                  Ambiente
                  • 2009
                  • 104

Ja mam podobne zestawienie w Exeo czarna karoseria, beżowe wnętrze... i srebrna listwa. Wygląda to nieźle, ale wolałbym dekor drewnopodobny.

Komentarz

• pmiszk
                    Classic
                    • 2009
                    • 32

bo?:-)

Komentarz

• bartman
                      Ambiente
                      • 2009
                      • 104

bo?:-)
                      ...bo bardziej mi się podoba!

ale nie miałem możliwości skorzystania z takiego dodatku....

Nie bez powodu Merce w wersjach Classic miały/mają takie połączenie kolorów.

Komentarz

• Xysiu
                        Ambiente
                        • 2009
                        • 105

Czesc,

Przed zakupem tez zastanawiem sie nad dodaniem pseudo-drewnianego dekora do zamowienia tymbardziej, ze widzialem jak wyglada w nowym Superbie gdzie bardzo mi sie spodobal. Potem pogooglalem troche a dodatkowo na forum znalazlem fotke kolegi, ktory ma go w swoim autku:

To oczywiscie kwestia gustu ale troche mi przeszlo (wg mnie jest zbyt czerwony, choc to moze efekt flasha z aparatu) i zamowilem seryjny dekor Elegance'a (ktory de facto jest inny niz w Ambiente - bardziej gladki i fakturowany a'la jasny carbon, niuans ten trudno uchwycic na zdjeciu ale po czesci widac to po kliknieciu na miniature zdjec z mojej stopki). Z drugiej strony nie wiem jak to bedzie wygladac w jasnym wnetrzu - mozliwe, ze fajniej (znow kwestia gustu) ale tego nie bralem ze wzgledow praktycznych (dziecko).

Pozdrawiam,
                        Krzysiek

--
                        Pozdrawiam,

Krzysiek

---

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=27857

Komentarz

• SilentEmpire
                          Rider
                          • 2009
                          • 304

Imitacja drewna dla ubogich. Wygląda to beznadziejnie. Ale każdy ma swoje zdanie. Z jasnym dołem wygląda mniej beznadziejnie niż ciemnym, ale imitacja aluminium z jasnym dołem będzie chyba gorsza. Albo ciemny dół ze srebrem, albo jasny z drewnem. Znaczy drewnianym plastykiem.
                          SUPERB

Komentarz

• Big
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 6389

Zależy co ci sie podoba. Do mnie "drewno" w aucie nie przemawia wogóle. Ja mam również wersje elegance z jasnobeżowym wnętrzem Ivory i stndartową srebrna listwą (co prawda moja O II jest z przed liftu) i mi sie to bardzo podoba. za nic nie zamieniłbym sie na plastikowe drewno które moim zdaniem jest po prostu brzydkie.
                            Czarny Elegance

Komentarz

• shado
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 5315
                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Mój teściu ma takie "a'la drewno" W Astrze III i uważam, że to bardzo wioskowato wygląda. Ale to oczywiście kwestia gustu :diabelski_usmiech
                              BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• Marx
                                Elegance
                                • 2009
                                • 865

ja mam cos takiego w Hondzie Civic. Nie bylem przekonany i tez mi sie wydawalo ze to wiejskie jest, szczegolnie w jakims tanszym aucie, ale w Hondzie prezentuje sie calkiem fajnie i sie przekonalem.

Komentarz

• Jac_ek
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 1733

Re: dekor imitujacy drewno w Elegance

Witam,
                                  Bede na dniach zamawial Elegance; czarna z jasnym wnetrzem.
                                  Zastanwaiam sie czy zamiast standardowej listwy wew nie wybrac dekoru imitujacego drewno. Czy ktos z Was ma takie dekor u siebie w aucie i moglby napisac jak to wyglada (czy nie skrzypi???). Nie widzialem tego w realu a tylko w katalogu skody i tam prezentuje sie bardzo dobrze

pozdrawiam
                                  pmiszk
                                  Ja mam Ivory+wood - jak dla mnie jest super, w połączeniu z beżami i czarnym kokpitem bardzo dobrze się komponuje.

Nic nie skrzypi, piszczy itd., zresztą jest to pewnie ten sam plastik co inne wykończenia, poza tym jest połyskujący a nie matowy jak te srebrne - co kto lubi ;-)
                                  - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• jose
                                    Classic
                                    • 2009
                                    • 9

Witam
                                    Co kto lubi , ja mam w elegance właśnie te "plastikowe drewno" , wnętrze czarne , fotele pakiet sport red i mi się podoba dodaje trochę koloru "skodowemu" wnętrzu.

Komentarz

• pmiszk
                                      Classic
                                      • 2009
                                      • 32

Jac_ek, czy moglbys wkleic zdjecia wnetrza ze swojego auta? Nigdzie nie moge znalezc takowych. Sa tylko w katalogu skody

Komentarz

• Jac_ek
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 1733

Jac_ek, czy moglbys wkleic zdjecia wnetrza ze swojego auta? Nigdzie nie moge znalezc takowych. Sa tylko w katalogu skody
                                        proszę

więce zdjęć (ale już nie wnętrza) jest TU
                                        - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• codec
                                          Classic
                                          • 2010
                                          • 12

do jasnego wnętrza drewno idealne, ale do czarnego (ja mam takie) pasuje jak ... mi osobiście podobają się srebrne/aluminiowe listwy do czarnego wnętrza - dają charakter temu wnętrzu a nie poczucie "komfortu dla ubogich"
                                          Dobra nuta do auta - Sound Delivery Music Agency & Records
                                          Renowacja Mercedes 300D '85
                                          Moja galeria

Komentarz

• Flame
                                            Elegance
                                            • 2010
                                            • 898

Ja wiem czy "dla ubogich", jak kupowałem dwa lata temu A6 w salonie i facet mi pokazał drewno, to też raczej na wykwintny drzewostan to nie wyglądało.

Jak dla mnie wnętrze auta Ja_cka ślicznie się komponuje i mam zamiar bardzo podobny środek dobrać, tyle że kolor raczej Capuccino nie biały.
                                            ORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233

ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025

ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416

Komentarz

• holek88
                                              Drive
                                              • 2009
                                              • 46

Moim zdaniem drewno bardzo fajnie robi dla jasnego wnętrza w OII FL, jest takie stonowane przejście z jasnego w ciemne, zobacz sobie jak jest w OI wersja Laurin, tam jest drastyczne odcięcie ciemne-jasne, troche gorzej to wypada w porównaniu z jasnym wnętrzem OII fl. Tak jak jest u Jacka jest bardzo fajnie, nie zalatuje tandetą, wygląda bardzo bardzo przyzwoicie. No, ale to tylko moje zdanie. Ja bym brał jasne + drewno.

Komentarz

Pracuję...