w klawisze nie trafiam bo odpowiednie trunki przyjmuje. pawka nikt nie zauważył w koncu była niezła frekwencja oby tak dalej .
a ty anatex za uzywanie sygnału dzwiekowego to mandacik dostaniesz ;:P. kurde gazete czytałem a ty mnie straszysz
Panowie zaparkowałem dzis Skodzinke w Krakowie na 20nin. Po powrocie patrze a tu za wycieraczką mandat za nie zapłacenie za postój 50zł. I tu moje pytanie czy takie mandaty sa sciągane jakos za niezapłacenie??. Dodam ze to mój pierwszy mandat i nie mam zamiaru go zapłacić.
Od każdego mandatu możesz się odwołać masz na to 7 dni (pisze jako człowiek z fabryki dobra ZOMO).Pewnie dostałeś zaproszenie do komendy Straży Miejskiej,idź wytłumacz jak to pierwszy mandat to poproś o upomnienie(to też jest kara).
myśle ze to jest wyłudzanie pieniedzy, poza tym przy parkingu nie bylo parkometru byl on po drugiej stronie drogi 200 m dalej i na zanaku nic nie pisalo ze trzeba placic za postój. Na kwitku pisze ze na zapłacnie jest 7 dni ale 50zł to przeciez kwota za mała zeby kierowali sprawe do sadu
mnie przysłali po 5 latach 50 zł plus 8 zł koszty powiadomienia
no właśnie, się nie przejmuj (autorze topiku) bo nawet jak nie zapłacisz a sobie przypomną to nie dojdą Ci żadne koszta, będzie mandat + właśnie jakieś 10pln mniej więcej
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
kiniors, nie musi pisac ze platny bo wjezdzasz w strefe C i na znaku pisze ze od pn do pt od 10-18 obowiazuja oplaty za parking, a tak na marginesie to chca wydluzyc godziny postoju platnego...
Panowie to nie jest zawiadomienie ze straży miejskiej tylko z Zarządu infrastruktury Komunalnej i chyba przeciez za takie pierwsze zawiadomienie na moim koncie nie oplaca im sie scigać mnie za 50 zł nieuregulowania opłaty
[ Dodano: Pon 18 Sty, 10 17:35 ]
Zamieszczone przez yogii
mnie przysłali po 5 latach 50 zł plus 8 zł koszty powiadomienia
Yogii przeciez po 2 latach powinno juz dawno sie przedawnic
Panowie to nie jest zawiadomienie ze straży miejskiej tylko z Zarządu infrastruktury Komunalnej i chyba przeciez za takie pierwsze zawiadomienie na moim koncie nie oplaca im sie scigać mnie za 50 zł nieuregulowania opłaty
i tu się mylisz - bedą Cie ścigac - ew malutkie koszty komornicze Ci dojdą
[ Dodano: Pon 18 Sty, 10 17:37 ]
To takim podejściem to po co płacic 1 zł......przeciez to tylko 1 zł :diabelski_usmiech
No tak ja tu sie żale a co mają powiedziec ludzie co mieszkają w takich strefach i muszą płaćić codziennie, bo komuś z władz spodobało sie wlasnie tu postawić parkomerty
kiniors, nie płać, ale wiedz że upomni się o to do 5 lat skarbówka (lub komornik :diabelski_usmiech ).
Lepiej poobracaj 5-cioma dychamy przez te 5 lat i napewno wyjdzie więcej niż opłata manipulacyjna 10 zł
Powiedzcie Panowie jak sie maja płatne miejsca parkowania do karty parkingowej niepelnosprawnego?
Np u nas w Malborku moge parkować w kazdym miejscu (parkingu z parkometrami) za free(poniewaz uisciłem opłate 35zł na rok, za karte parkingową niepełnosprawny).
Niedawno zajechałem pod Akademie w Gdańsku i zaparkowałem na zwykłym miejscu (poniewaz wszystkie koperty były zajete),Panowie z Komunalki czy tam Zieleni Miejskiej(cholera ich tam wie co to za "służby" kazali mi wykupić bilecik w parkometrze,poniewaz na karte niepelnosprawnego mozna tylko parkować na kopercie.
Czy maja prawo karać niepełnosprawnego,który zaparkuje nie na kopercie tylko na zwykłym miejscu?
Nie chciałem sie użerać z nimi i wykupiłem za te 2zł.
Komentarz