Kontrolka EPC

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • arturancuta
    Classic
    • 2011
    • 2

Kontrolka EPC

Zamieszczone przez krzysiek83wpr
    PO drugie, póki co w polsce OC płaci się od pojemności więc 1.2 wyjdzie taniej.
    Ile taniej? Przecież 1.2 TSI to nowy silnik, czyli używek raczej jeszcze nie ma i kupuje się auto w salonie, wtedy masz pakiet ubezpieczeniowy, który w Skodzie wychodzi dość tanio. A w kolejnych latach roczna oszczędność na 1 litrze i na OC, to IMO gra niewarta świeczki. Jak ktoś chce oszczędzać niech nie kupuje takiego auta, tylko Logana

Zamieszczone przez rkb
    Dalsze roznice to 8V i brak zmiennych faz rozrzadu. do tego silnik sie szybko nagrzewa bo zastosowano system ktory odcina chlodzenie do nagrzania silnika Takze silnik sctricte pod miasto - o to mi chodzilo.
    Skoro już wchodzimy w szczegóły, to 1.2 ma nawet sodowe wstawki, żeby szybciej oddawał ciepło, ale co z tego? A do miasta mimo wszystko wybrałbym Fabię z 1.2 TSI i DSG, kosztuje sensownie i łatwiej zaparkować niż Octę.

Wrzuta opisu silnika 1.2 TSI z Auto Świata :

• mario0104
    Classic
    • 2010
    • 3

Kontrolka EPC

Witam jestem nowym , który sie zarejestrował mam pytanie co może bys przyczyną jeśli nie świeci mi sie kontrolka EPC? czy ona wogóle poinna być przy tym modelu wogóle nawet gdy przekręce stacyjkę to się nieświeci jedynie przebija światło od innych kontrolek i delikatnie widać słyszałem dużo opini od czego ona jest ale są b. rozbierzne Posiadam octavię I 1,6 beznzyna SRI i wogóle jakie kontrolki powinny być na desce Proszę bardzo o info serdeczne dzięki Pozdr

Komentarz

• ufo
      L&K
      • 2008
      • 1475
      • Octavia III combi (5E5)
      • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

mario0104, masz problem w układzie sterowania silnika. podłącz się pod kompa u mechanika i wszystko będziesz wiedział...i nie powielaj tematów bo to już było parę razy na forum...od tego jest "szukaj" :wink:

Komentarz

Pracuję...