jedynka ciezko wchodzi, gasnie na gazie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • paragraf
    Ambiente
    • 2010
    • 130

Jahu55, uwierz mi w Krakowie mamy fajne tramwaje niskopodłogowe z klimatyzacją i autobusy bardzo wygodne wiem bo sam sie przeprosiłem z komunikacją miejską w krk jak pół dnia w korkach zmarnowałem także wiesz tu nie ma problemu z wózkiem i narzeczoną

Bo jest szybka i bezproblemowa i wyjątkowo dobrze zorganizowana
  • Marx
    Elegance
    • 2009
    • 865

Witam
    Nowe auto 01 1,6
    1) Pierwszy bieg czasami nie chce wejsc za pierwszym razem. Normalne? Przejdzie mu?
    2) Raz na kilkadziesiat kilometrow auto gasnie gdy hamuje silnikiem (tylko na gazie). Cos kojarze ze byl taki watek i ze mozna to zmienic w komputerze ale ASO nie da rady. Ktos kojarzy szczegoly, nazwe watku? bo szukam szukam i znalezc nie moge

Komentarz

• ruwado
      RS
      • 2009
      • 14885
      • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez Marx
      Pierwszy bieg czasami nie chce wejsc za pierwszym razem. Normalne? Przejdzie mu?
      u mnie nie przeszło (99.500 km). Po prostu trza z tym żyć
      Są gdzieś wątki o skrzyni - regulacja wodzików. Może pomoże, może nie...
      pozdrawiam - Darek

Komentarz

• KolinWawa
        Rider
        • 2009
        • 278
        • Octavia I (1U2)
        • APK 2.0 MPI 115 KM
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Re: jedynka ciezko wchodzi, gasnie na gazie

Zamieszczone przez Marx
        2) Raz na kilkadziesiat kilometrow auto gasnie gdy hamuje silnikiem (tylko na gazie). Cos kojarze ze byl taki watek i ze mozna to zmienic w komputerze ale ASO nie da rady. Ktos kojarzy szczegoly, nazwe watku? bo szukam szukam i znalezc nie moge
        TU------>Cutoff

Komentarz

• Marx
          Elegance
          • 2009
          • 865

pomogles mi! dzieki

Komentarz

• Agamek12
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 9935
            • Ford

Moja skrzynia w 1.6 ma około 150.000km i też czasem mam problem z "włożeniem" 1-go biegu. Pomagam sobie w sposób taki, że jak nie chce wejść, to puszczam sprzęgło i wciskam je jeszcze raz - 1-ka wchodzi wtedy o wiele lżej. Można więc powiedzieć, że ciążka praca skrzyni biegów w 1.6 to "TTTM" - niestety...
            A co do gaśnięcia silnika - to z całą pewnością nie jest normalne - trzeba wyregulować...
            Adam... Używam:
            Rolka: e11FL 97KM/130Nm
            Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Olaff
              Drive
              • 2007
              • 93

Marx,
              Ad1. Samo nie przejdzie, trzeba wyregulować. Miałem na początku tak samo przez pierwsze 15 tyś. km - w końcu za trzecim razem w ASO wyregulowali jak trzeba i jest OK. Skrzynia w BFQ nie jest wzorem komfortu użytkowania ale haczenie jedynki nie jest normalną pracą skrzyni. Obecnie jeżdżąc samochodem skrzynia w żaden sposób nie zaprząta mojej uwagi.
              Octavia Tour 1,6 BFQ 102 KM Twinpowr Ice plus + 2007, LPG:
              Czym jest Skoda Octavia ?

Komentarz

• Marx
                Elegance
                • 2009
                • 865

z gasneciem silnika juz wszystko wiadomo (zlinkowany watek) a ze skrzynia to zglosze przy najblizeszej okazji i niech reguluja.

Komentarz

Pracuję...