Antimatter, max to 205 ! Na 225 buja w koleinach wiem bo jechałem samochodem co ma takie kapcie...
AKUMULATOR
Zwiń
X
-
Napisz ile ma lat lub jaki przeszedł przebieg. Ja mam fabryczny 5 rok i 250 tys przejechane. Zadnych oznak zużycia :diabelski_usmiech
Nie orientuję się natomiast jaka jest trwałość akumulatorów. Z pewnością jest to uzależnione od kilku czynników m.in jaka ilość przebiegu odbyła się w cyklu miejskim. Niestety, krótkie odcinki jazdy i częste odpalanie silnika powoduje szybsze zużycie.BMW E46 320d by MT 184PS@406Nm
CR-V 2,2 i-ctdi
Perfectservice by Dobrygrześwawa
Komentarz
-
-
Mój BOSCH po 3 latach też podziękował za współpracę. Kupiłem na wiosnę nowy - ZAP-Sznajder w sklepie fabrycznym w Piastowie i działa jak malina.
Trudno mi powiedzieć ile akumulator BOSHA tak naprawdę działał, bo wóz mam z drugiej ręki i podejrzewam, że ten Bosch to oryginalny nie był :?Obecnie na tapecie Subarak OBK 2.0D
Komentarz
-
-
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Ja mam swoj od nowosci, ale mam wrazenie, ze juz sie powoli konczy.
Co do aku, to doswiadczenie uczy mnie, ze nie ma firmy szczegolnie godnej polecenia... :x Znaczy raz sie trafi dobrze, a raz zle u tego samego producenta.
Po prostu trzeba zachowac kwit i w razie czego wymieniac na gwarancji.TDI 205PS
Komentarz
-
-
Rozmawiałem z kumplem zajmującym się reklamacjami i podobno wady ukryte wychodzą w pierwszych 2-3 miesiącach użytkowania. Jeśli później coś jest nie tak to najczęściej wina jakiegoś problemu w aucie.
Kiedyś miałem zwykłą, obsługową Vartę i bardzo sobie ją chwalę, obecnie produkcja jest przeniesiona do Czech i odbiło się to na jakości (co widać po liczbie reklamacji :wink: ).
Co do polskich produktów to np. Centra na Futurę daje 3 lata gwarancji oraz pakiet assistance - jeśli auto zostanie unieruchomione z winy akumulatora przyjeżdża gostek ze Starter'a z nową baterią i wymienia ją bezpłatnie.
Komentarz
-
-
Mój akumulator centra wytrzymał ledwo 3 lata i to jeszcze co wyprawiał (szczególnie zimą) Odpalałem bez problemu, ale po przejechaniu około 500 metrów silnik nagle gasł -akumulator całkowicie wyczerpany. Podkreślam, że było ładowanie i instalacja jest w porządku ponieważ wymieniłem na inny i jeżdżę bez problemu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Martinez77Mój akumulator centra wytrzymał ledwo 3 lata i to jeszcze co wyprawiał (szczególnie zimą) Odpalałem bez problemu, ale po przejechaniu około 500 metrów silnik nagle gasł -akumulator całkowicie wyczerpany. Podkreślam, że było ładowanie i instalacja jest w porządku ponieważ wymieniłem na inny i jeżdżę bez problemu.
PS.
Jak ktoś chce kupić rozrusznik to mam dobrą mete. (nowe, fv)Octavia 1.6 AEE 165tys przeb.
Komentarz
-
-
tak,bedzie działał bez aku,pod warunkiem że na raz nie włączysz nawiewu na max,swiateł,radia itd.wtedy nie ma szans.A co do aku Centry to dla mnie totalna kupa.Dwa razy mi gwarancji nie uwzględnili(w dwóch różnych autach)choć elektrycy twierdzili że ładowanie i ogólnie elektryka w autach ok.Za to szpece z Centry co innego i mogłem ich cmoknąć w tyłek,odtąd Centrze mówie zdecydowane nie!!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jas191A co do aku Centry to dla mnie totalna kupa.Dwa razy mi gwarancji nie uwzględnili(w dwóch różnych autach)choć elektrycy twierdzili że ładowanie i ogólnie elektryka w autach ok.Za to szpece z Centry co innego i mogłem ich cmoknąć w tyłek,odtąd Centrze mówie zdecydowane nie!!!
IMO są dwie opcje - albo kupiłeś baterie które stały długo na półce lub padają z winy niewłaściwej eksploatacji (jazda miejska, częste rozruchy, niedoładowanie itp).
Komentarz
-
-
Sigma_74
Komentarz
-
a może tu coś jeszce mądrego się z was coś dowie http://www.akumulator.pl/
ja osobiście kupiłęm teraz BANNERA - sprzedawca powiedział mi że to jedna z ostatnich firm które produkują w europie na cały rynek europejski. Pozostała cześc firm, na "biedny rynek eyropejski " produkuje w chinoli, natomiast np. czeskie sprzeęty wysyłane są na zachód, do nas mało co trafia..
ZAP - też nie byłby głupi, ale akurat ni ebyło takiej mocy rozruchowej co chciałem. Dodam tylko że bannera nie zakładałem do octy.
Komentarz
-
Komentarz