Moduł komfortu napewno jest bo mam elektryczne szyby (moge je domykac z kluczyka), centralny zamek, podgrzewane i regulowane lusterka. Czy to oznacza że taki moduł obsłuży licznik z fis. Jeśłi nie to jak to sprawdzić czy moduł jest odpowiedni.Pozdr.
box firmy kamei i bagaznik firmy
Zwiń
X
-
box firmy kamei i bagaznik firmy
Myślę o kupnie do octavii II sedan bagaznika dachowego firmy La Prealpina aluminiowy za około 400zł
i box dachowy firmy KAMEI:
http://www.gloria.com.pl/index.php?o...d=80&Itemid=14 za około 1400 zł.
Czy ma ktoś taki osprzęt. Czy wybrać thule , czy może thule jest przereklamowane. Dzięki za podpowiedzi i sugestie. pozdr.
-
-
Gość
wkowal10,
ja też wachałem się z zakupem boxa i proponuję podzwonic po wypozyczalniach takiego sprzętu. W zeszłym roku za 14 dni wypożyczenia w ferie zimowe zapłaciłem 120 pln brutto !!! Polecam firmę Inter-Pack.
Komentarz
-
Gość
-
Re: box firmy kamei i bagaznik firmy
Zamieszczone przez wkowal10Myślę o kupnie do octavii II sedan bagaznika dachowego firmy La Prealpina aluminiowy za około 400zł
i box dachowy firmy KAMEI:
http://www.gloria.com.pl/index.php?o...d=80&Itemid=14 za około 1400 zł.
Czy ma ktoś taki osprzęt. Czy wybrać thule , czy może thule jest przereklamowane. Dzięki za podpowiedzi i sugestie. pozdr.
Thule jest bardzo dobre i Kamei jest dobry. Inne firmy też
Swego czasu kilkanaście lat temu (1998) pojechałem gdzieś do Łomianek do producenta tych boxów, najtańszy kosztował 1400pln. Gdzieś z boku zauważyłem leżące niepolakierowane boxy. Z ciekawości zapytałem co z nimi. Kierownik produkcji powiedział że sa przeznaczone do złomowania bo na powierzchnię laminatu powychodziło włókno, ale jak chcę to mi za 100pln może sprzedać. Bez namysłu wziąłem, wpakowałem do busa, za dodatkowe 100pln kupiłem dwa zamki, zawiasy i dwa siłowniki gazowe))
Zwiozłem do firmy, jednemu z młodych dałem szlifierkę osylacyjną, trochę szpachli i za dniówkę bagażnik był wylalowany na złoto))) Potem do sklepu, lakier, malowanie we własnym zakresie (dobrym pistoletem SATA to i chłop z delirką pomaluje). Koszty max 500pln.
Ale to było lata temu i ski box już trochę z fasonu wyszedł)) Tak się zastanawiam gdzie i u kogo w tych Łomiankach byłem to tą trumienkę, bo teraz bym nie trafił, ale prawda jest taka, że pół Łomianek w laminatach i tworzywach sztucznych siedzi.
Komentarz
-
-
Podziele sie swomi wileloletnim juz doswiadczeniem jesli pozwolicie.
Belki i box musza byc:
1. Latwe w monatzu (1 osoba, bez kluczka 10 ktory w 126p i 125p podnosil mi skutecznie cisnieine)
2. Lepiej za duzy box niz za maly
3. Nie huczący - nie produkują
4. Box otwierany na obie strony wiele razy przyprawi o usmiech satysfakcji i zadowolenia.
5. Kardynalna zasada: nie oszczedzaj na belkach - zaoszczedzisz 50-100pln a jak zaczna zgrzytac w trasie to nie ma ratunku. (Fapa w Vectrze byla do opanowania, wd40 dokrecanie, odkrecanie, odczynianie, silikony, zaklecia - nic nie pomoglo)
6. Wszystkie wypozyczalnie jakie znam daja sam box, belki trzeba miec swoje
Mam do swojego scouta (relingi) nastepujacy zestaw:
Montaż - super latwy, wrecz przyjemny. Dokrecanie reka do oporu (wytrzymuje z pelnym obciazeniem dlugotrwala jazde ponad 160 km/h). otwierany na obie strony, jeden kluczyk, cyk, pyk zalatwione. Baaardzo wygodny. Nie zgrzyta.
Przy predkosci powyzej 110 km/h zaczyna huczec. Po 100km zazylem nerwosol, po 500 zatrzymalem sie i wsadzilem glowe w zaspe, po 1000km zobojetnialem i nawet zona nie byla w stanie mnie zdenerwowacInne Interpaki, Mont Blanki i Fapy hucza tak samo (testowalem). Wiec trzeba przywyknac
[ Dodano: Pią 22 Sty, 10 15:24 ]
P.S dopiero teraz zobaczylem, ceny w tym sklepie to jakies chore.
Wprawdzie kilka lat temu, ale za belki dalem 450pln a box 1800pln.
Komentarz
-
Komentarz