dokładnie, Suchy ma rację. Ja mam ovi maps w e71, bez włączonego wspomagania GPS (AGPS) długo łapie sygnał.
[O2] kodowanie kierownicy multifunkcyjnej+łopatki dsg
Zwiń
X
-
[O2] kodowanie kierownicy multifunkcyjnej+łopatki dsg
chcę wymienić tak jak w opisie tematu,niezbędne części już mam,tzn.kompletną kierownicę i odpowiedni sterownik do niej,
tylko jak to wszystko zakodować?chodzi mi konkretnie o logi kodowania,może ktoś coś już takiego robił lub ma taką kierę i podesłał mi jak wygląda kodowanie,to by znacznie ułatwiło sprawę i niczego by się nie uwaliło?
[ Dodano: Sob 23 Sty, 10 17:28 ]
upJacek
-
-
Miało być PW ale jako żeby było i dla potomnych to:
w Vag zmieniamy w module kierownicy tam gdzie ustawia się tempomat:
Kod:?xxxxxx: Voice Operation (Symbols) 0 = No Voice Operation (Standard Symbols) 1 = Voice Operation (Modified Symbols) u mnie nie działa x?xxxxx: Country (Parking Light) 0 = Rest of World (with Parking Light) 1 = North America (without Parking Light) xx?xxxx: Vehicle Type 0 = Normal Vehicle 1 = Special Purpose Vehicle (e.g. Taxi) xxx?xxx: Transmission 0 = Manual Transmission 1 = Automatic Transmission (Rest of World) 2 = Automatic Transmission (North America) xxxx?xx: Steering Wheel/Tiptronic 0 = without Multi-Function Steering Wheel 1 = with Multi-Function Steering Wheel / without Tiptronic 2 = with Multi-Function Steering Wheel / with Tiptronic xxxxx?x: Cruise Control 0 = without Cruise Control System 1 = with Cruise Control System 2 = with Cruise Control System and Distance Regulation xxxxxx?: Rear Wiper/Board Computer 1 = without Rear Wiper (Sedan) / without Board Computer 2 = with Rear Wiper (Wagon) / without Board Computer 3 = without Rear Wiper (Sedan) / with Board Computer 4 = with Rear Wiper (Wagon) / with Board Computer
O ortografie dba FF.
Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jago7270dzięki,
oczywiście punkt za"pomógł" dodany,
jeszcze pozostaje jedna sprawa,czy tylko wystarczy wymiana kierownicy i odpowiednie kodowanie,czy trzeba wymienić sterownik modułu kierownicy?
u mnie jest z końcówką AQ,
poustawiam w/g tego co podał Thundi i poinformuje na forum o efektach
na starych przedliftowych nie zadziała...
Komentarz
-
Komentarz