[O2] Układ wydechowy- pomocy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szarak19
    Classic
    • 2010
    • 5

Witam! Muszę na dniach podjąć decyzję o zakupie auta. Po strasznych mękach na placu boju ostała się octavia. Będzie to już trzecia skoda - na dwie poprzednie nie narzekałem (poszły jedynie dwie turbiny). Dylematy są dwa - czy silnik 1,8TSI czy 1,9TDI. Rocznie robię ok. 50 tysięcy km - 90% trasa i 10% miasto. Emocje mówią benzyna, rozum ropka. Jeżeli ropka to czy warto wywalać 70 tysi na nówkę, czy też poszukać używki w cenie ok. 30 tysi i przebiegu 120-150 tkm (auta ściąga sąsiad, więc mam jakąś tam większą gwarancję co do przebiegu i historii auta). Do benzyny oczywiście fajna jest DSG..Ale przy zakupie trza pomyśleć też o odsprzedaży za te 5 latek tyle przewiduję nią pohulać). I tu zdecydowanie przeważa ropniak - zarówno z powodu paliwa jak i braku DSG (znam podejście rodaków do tematu automatu w samochodzie). Może ktoś napisze coś ciekawego, co pomoże mi w wyborze..Koszty roczne paliwa policzone - ropa +5 tysięcy zł w stosunku do 1,8TSI.
  • tomaz33
    Classic
    • 2009
    • 10

Witam. Będąc na kanale zauważyłem w swojej O2 taki problem: uchwyt utrzymujący rurę (w przedniej części samochodu, tuż przy wejściu do komory silnikowej, jest tam taka harmonijka z plecionki-nie wiem jak się to nazywa). Otóż ten uchwyt w kształcie liery "U" zakończony takimi grzybkami wyskoczył z uchwytu przykręconego do podwozia. Pytanie- jak to to wcisnąć tam z powrotem, czy trzeba odkręcić ten uchwyt od podwozia, czy jakoś to wcisnąć, wbić. Nadmieniam, że próbowałem to wcisnąć za pomocą ścisku stolarskiego, ale nie dałem rady, może jest jakiś opracowany sposób. Proszę o pomoc.

Komentarz

Pracuję...