Zamieszczone przez westwi78
Wymiana Akumulatora
Zwiń
X
-
Wymiana Akumulatora
ponieważ w naszych TDI jest coś co chociaż z nazwy przypomina turbinę ale w tych 1.4 TSI jest jeszcze gorzej ponieważ tam jest wsadzona suszarka do włosów wielkości "orzeszka włoskiego".Tagi: Brak
-
Wymiana Akumulatora
Witam.Chce wymienić akumulator ,tak aby radio się nie zablokowało.Ponieważ mam książki do skody ale od radia nie i nie mam tego kodu
.Tak myślę aby podczas wymiany podpiąć kabelkami drugi na klemy aby było cały czas napięcie,co o tym myślicie??
-
Powinno zadziałać, chyba, że przez przypadek kabelki się rozłączą
Są też jakieś kable podpinane zakończone po obu stronach wtykiem do zapalniczki. Wpina się je w obu autach i działanie jest takie samo.
Komentarz
-
-
Jezeli radio masz fabrycznie montowane do Twojej gabloty to po ponownym podlaczeniu zasilania odkoduje sie samodzielnie. Pozostanie Ci dostrojenie go.PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex
Komentarz
-
aha to spoko także bez problemów się obejdzie
.Zobaczymy jak Futura będzie się sprawowała
Thx za odpowiedzi
Komentarz
-
Komentarz
-
To raczej nie prawda. W OII tak, ale chyba radia z OI nie mają takiej opcji, a na pewno nie wszystkie.Zamieszczone przez bubuDEJezeli radio masz fabrycznie montowane do Twojej gabloty to po ponownym podlaczeniu zasilania odkoduje sie samodzielnie. Pozostanie Ci dostrojenie go.
Komentarz
-
shado, nie znam zasady- u mnie tak jest. Na pewno w instrukcji obslugi o tym czytalem ale nie bede przekonywal Cie.PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex
Komentarz
-
A jednak prawda!Nazywa się to komfortowe kodowanie radioodtwarzacza.Zamieszczone przez shadobubuDE napisał/a:
Jezeli radio masz fabrycznie montowane do Twojej gabloty to po ponownym podlaczeniu zasilania odkoduje sie samodzielnie. Pozostanie Ci dostrojenie go.
To raczej nie prawda. W OII tak, ale chyba radia z OI nie mają takiej opcji, a na pewno nie wszystkie.
Wprowadzenie kodu jest potrzebne tylko przy pierwszym uruchomieniu w danym samochodzie.Po odłączeniu i podłączeniu akumulatora najpierw włączasz zapłon a następnie radio.Wyświetla się napis ''LEARN'' i radio się uruchamia.Mowa oczywiście o radiu fabrycznym.
Komentarz
-
Tylko pytanie, które konkretnie radia? Bo wydaje mi się, że te pierwsze radia w OI nie miały tego. Widziałem już na forum posty "Pomocy! Nie znam kodu do radia" więc dlatego napisałem, że chyba nie wszystkie radia to miały. Jak gość rozłączy i się okaże, że jego radio tego nie ma to już będzie pozmiatane
Napiszcie więc może jakie macie radia to sprawdzi czy on też ma takie.
Komentarz
-
Auto z roku 2005 a radio symphony cd (ze zmieniarka). Opis tej funkcji na str. 4-tej instrukcji obslugi. Dodam ze z ASO, gdzie kupilem gablote, chcialem otrzymac kod radia (na wszelki wypadek) i mi odmowiono (Zagiel Lublin).PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex
Komentarz
-
I jest tak jak napisał bubuDE, bez problemów z kodem
.Po wyciągnięciu akumulatora nawet ustawienia się nie skasowały
Komentarz
-
tez potwierdzam - nic sie nie skasowało.
Jedyny problem co mi powstał po wymianie aku to po załączeniu alarmu migają mi jeszcze dodatkowo 3 x kierunki
Przed wymiana było tylko 1 przy załączaniu. Teraz mam 1 przy załączaniu + 3 razy w odstępach około 5 s.
Co z tym fantem zrobić?
Komentarz

Komentarz