Skfarek, dzięki. Mnie kolor wkładki też zdziwił, bo większość K&N to takie czerwono-wiśniowe. Jak będzie chwila, wyciągnę i zrobię foto oznaczeń K&N na filtrze.
Bioester z Orlen
Zwiń
X
-
Bioester z Orlen
Dzisiaj wracając z Bydgoszczy zauważyłem na Bliskiej cenę Bio Diesla - 3.45zł gdzie Zwykły Diesel kosztował 3.89 albo coś koło tego. Moje pytanko jest takie - Czy mogę bez przeszkód zatankować mojego ropniaka tym wynalazkiem? Mam Silnik na VP...
Pomóżcie bo nie wiem czy jutro zalać tego do pełna a kończy mi się paliwko no i w portfelu też wiatr hula...
-
-
No i nie ryzykował bym tankowania tego w zimie. Bo twoje auto jak nie odpali te będzie EKO..
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaw BKD i BXE jest wyraźna informacja, że w żadnym wypadku
myslę, że u Ciebie jest tak samo
P.S. Na stacji gdzie zawsze tankuje ,nie wiem dlaczego zlikwidowali dystrybutor z biodieslem.Już odebrane A3 TFSI limuzyna
Komentarz
-
-
Jezdzilem na tym cale wakacje jak roznica pomiedzy ON a BIO wynosila jakies 45gr. I wtedy sie to oplaca. Bo BIO pali troszke wiecej wiec roznica cen musi byc powyzej 35-40gr, reszta procz zapachu z rury wydechowej raczej same plusy. Z reszta na forum jest caly watek o BIO, mozna poczytac co i jak.
W zime na pewno bym tego nie zatankowal. Za gesteVW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bradleyJezdzilem na tym cale wakacje jak roznica pomiedzy ON a BIO wynosila jakies 45gr. I wtedy sie to oplaca. Bo BIO pali troszke wiecej wiec roznica cen musi byc powyzej 35-40gr, reszta procz zapachu z rury wydechowej raczej same plusy. Z reszta na forum jest caly watek o BIO, mozna poczytac co i jak.
W zime na pewno bym tego nie zatankowal. Za geste
Komentarz
-
-
Dokładnie.Na internecie jest stronka z kierowcami którzy leja co tylko jest w stanie się spalić. Wniosek taki jak masz możliwość sam(bo taniej) wymieniać przewody paliwowe i za x tam kilometrów uszczelnić pompę to bio jest dla Ciebie.W sumie jak słonecznikowego z litrowej butelki dolejesz masz takie samo bio.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaoprócz rozpuszczania przewodów
Filtr wymienilem po 2 tankowaniach BIO, i przed zima tez.VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaw BKD i BXE jest wyraźna informacja, że w żadnym wypadku
myslę, że u Ciebie jest tak samo
Zamieszczone przez bradleyBo BIO pali troszke wiecej wiec roznica cen musi byc powyzej 35-40gr, reszta procz zapachu z rury wydechowej raczej same plusy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sziabaFirma Bosch dała oficjalne oświadczenie że nie będzie udzielać żadnych gwarancji na swoje produkty przy użyciu paliw z dodatkami BIOIt doesn't matter what we're losing
It only matters what we're going to find!
Komentarz
-
-
Z przyczyn czysto ekonomicznych i z ciekawości zatankowałem Biodiesla i trochę rękę upaćkałem i chociaż bardzo ładnie pachnie w porównaniu do ropy - tak fajnie że nie da się tego opisać... Z rury ten sam zapach wylatuje, autko jak jeździło tak jeździ (nie odczułem spadku osiągów)
Przy -5 stopni zapaliło na dotyk i może to autosugestia ale chodzi jakby ciszej.
Jeśli miałbym CR albo PD to na pewno bym tego nie zalał, ale że VP to przy tych cenach banan na stacji jak 55l za 190zł i zostało na parę piwek w barze :P
Komentarz
-
-
Tak, chodzi troszke ciszej.
Jestem ciekaw jakie srednie spalanie wyjdzie po zatankowaniu do pelna w porownaniu ze zwyklym ON w AHFie.
W ten sposob wyliczysz sobie oplacalnosc tankowania BIO. Sztucznie winduja ceny.
Ciekawa sprawa, ze do Skody pozwalaja tankowac jesli spelnia euro 3 i nizej, nawet do PD.VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Komentarz
-
Komentarz