Wymontowałem dziś popielniczkę by sprawdzić jaki jaki moduł poduszek mam w mojej O1 i zdziwiłem się gdy zamiast wspomnianego modułu znalazłem tylko zaizolowany przewód i przewód do zasilania lampki w popielniczce. Zaglądałem też, na ile to było możliwe, pod dywanik.
Pytanie. Czy powinien być on dostępny po wyjęciu popielniczki, czy jest jeszcze głębiej?
Zamieszczam kilka fotek z tego co zastałem.
BTW. Potrzebuje sprawdzić wersję modułu zanim zacznę grzebać w nim VAGiem - niestety mam felerny rocznik 2001 i dużą szansę na 6Q0-909-605-A.
Pisałem o tym w tym wątku
Widok w głąb otworu
Widok od strony podłogi (tam gdzie w LHD jest pedał gazu)
W każdej jest tak samo. powinien być przykręcony na trzy nakrętki z kapturkiem klucz10. A jaśki masz??? Wyjmij schowek i podejrzyj pasażera, no i z w kierownicy sprawdź. Może komuś był potrzebny i se pożyczył... :diabelski_usmiech
[ Dodano: Nie 24 Sty, 10 13:27 ]
powinno być widać na zdj nr 2. jak nie masz pod wykładziną, znaczy brak
www.k-mot.pl
Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
Autoholowanie.
Robert Kulma
... powinno być widać na zdj nr 2. jak nie masz pod wykładziną, znaczy brak
Może nie być widać na tym zdjęciu, bo jest jeszcze trochę bardziej z przodu i tak jak napisałeś może być przysłonięty wykładziną. TUTAJ są fotki jak to wygląda w golfie...
Nie pamietam tylko jak jest z oznaczeniem, czy prawa to pasazera czy kierowcy, bo np modul komfortu jak mowi ze cos jest uszkodzone w drzwiach kierowcy to chodzi o drzwi kierowcy ale w europejskim aucie, a wiec lewe a nie prawe :idea:
Dopiero teraz zebrałem się i wygrzebałem moduł (był bliżej przodu, nie pod wykładziną). Jak się okazało mam 6Q0-909-605 a Ross-tech piszą, że problem najprawdopodobniej jest tylko z wersją (A) - pozostałe powinny być w porządku. Stąd moje pytanie, czy ktoś skanował VAG-iem moduł 6Q0-909-605 (bez A)?
Sprawdziłem też ceny używanego modułu - trochę drogo (zawsze trochę odzyskam, a może i wyjdę na plus jak sprzedam swój).
Taniej niż sam moduł znalazłem sprzęt do usuwania błędów - czekam na odpowiedź sprzedawcy, czy da się nim usunąć błąd 65535.
Komentarz