Hm tylko jakby nie podłączył czujnika to zapalił by się ABS - przynajmniej u mnie tak było. być może coś uszkodził, może być wiele przyczyn. Trzeba podłączyć VAG'a i zobaczyć jaki błąd wywala.
Dzialanie ASR przy Ruszaniu i ESP
Zwiń
X
-
Dzialanie ASR przy Ruszaniu i ESP
Witam, mam Octavie II 1.4 TSI od pol roku. Nigdy wczesniej nie jeździlem furką z ESP, a tutaj jest ESP + cala reszta w tym ASR.
Mam, pytanko odnośnie ruszania, bo nie wiem czy wszystko jest jak należy. Mam zimówki i przy dodaniu nieco więcej gazu podczas ruszania reakcja samochodu jest następująca:
1. Wydaje mi sie ze zabuksuja lekko kola, obracaja sie ale samochod rusza żwawo
2. Samochod sprawnie rusza, a gdy chce np wcisnac gaz do deski to nie osiaga większych obrotow niz okolo 4tys. Dodam ze jak wciskam sporo gazu to miga ESP kontrolka
Pytanie moje jest? czy przy ASR kola nie powinny zabuksowac nawet minimalnie, czy komputer dopuszcza wachania
-
-
Re: Dzialanie ASR przy Ruszaniu i ESP
Zamieszczone przez krzysiek83wprWitam, mam Octavie II 1.4 TSI od pol roku. Nigdy wczesniej nie jeździlem furką z ESP, a tutaj jest ESP + cala reszta w tym ASR.
Mam, pytanko odnośnie ruszania, bo nie wiem czy wszystko jest jak należy. Mam zimówki i przy dodaniu nieco więcej gazu podczas ruszania reakcja samochodu jest następująca:
1. Wydaje mi sie ze zabuksuja lekko kola, obracaja sie ale samochod rusza żwawo
2. Samochod sprawnie rusza, a gdy chce np wcisnac gaz do deski to nie osiaga większych obrotow niz okolo 4tys. Dodam ze jak wciskam sporo gazu to miga ESP kontrolka
Pytanie moje jest? czy przy ASR kola nie powinny zabuksowac nawet minimalnie, czy komputer dopuszcza wachania
Bez stresu. Wszystko jest git.
Sprawdz sobie jeszcze jedna rzecz - u mnie tak jest, ze jak auto stoi w miejscu i wcisne gaz do dechy to obroty nie beda wyzsze niz 4 tys. Wystawczy ze tylko drgniesz z miejsca (aby predkosciomierz cokolwiek pokazal) wcisnij sprzeglo i znowu dodaj gazu. Pokrecisz go do odciecia.
Poczekaj jak zadziala EDS - tez bedziesz skolowany co to za dzwiek.
Komentarz
-
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez Marxa mozna dolozyc EDS
EDS to elektronicyna szpera więc samemu raczej tego też nie dołożysz.
a EDS wystepuje w O1saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SpiderPanowie, jak to nie występuje EDS? U mnie jest i w każdym cenniku też podają że w O2 jest EDS, więc skąd takie informacje?ops:
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Nie no, jak ja kupowałem to ESP trzeba było dołożyć, co nie zmienia faktu że jest w wersji z ESP. A dzisiaj już we wszystkich jest ESP. W każdym razie ja się dziwnymi chrobotami nie przejmuję, działa rewelacyjnie, w piątek miałem lewe koła w zaspie a prawe na lodzie i już po dziesięciu bujnięciach przód tył się wydostałemJak dla mnie system jest rewelka, jak patrzę jak się nieraz ludzie męczą a ja jadę...
Spider
---------------
Octavia II Elegance, 1.9 TDI (BKC) DSG + ESP + Xenon, Czerń Magiczna, chip tuning 140hp/300nm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ufoZamieszczone przez SpiderJak dla mnie system jest rewelka, jak patrzę jak się nieraz ludzie męczą a ja jadę...
dla mnie też rewelka, szczególnie wychodzenie z zakrętów robi największą frajdę...oczywiście jak jest ślisko :lol:Spider
---------------
Octavia II Elegance, 1.9 TDI (BKC) DSG + ESP + Xenon, Czerń Magiczna, chip tuning 140hp/300nm
Komentarz
-
Komentarz