Skoda na Ursynowie?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gstan
    Ambiente
    S_OCP Member
    • 2005
    • 106

Skoda na Ursynowie?

skoro mowa o xenonach to mam pytanko
    w sobote znowu jade na gielde w poszukiwaniu xenonow
    i mam pytanie w zwiazku z tym
    JANS powiedzial mi ze niektore modele xenonow byly wadliwe
    wiecie cos o tym moze, w jakich latach byly te wadliwe (ktorych mam sie wystrzegac)
    czy wszystkie oryginalne reflektory sa takie same (czy byly lespze i gorsze??)
    no i ostatnie pytanko
    jak kupie te reflektorki to podejzewam ze nie beda pasowac P&P w moje gniazdko
    wiec ile kosztuje(i czy ewentualnie mozna we wlasnym zakresie to zrobic)
    przerobienie zeby swiecily i mozna bylo regulowac wysokosc swiatel tym pokretlem w kabinie

troche duzo pytan ale nigdy jeszcze nie mialem do czynienia z xenonami i nie chce sie spazyc
    pzdr
    Grzesiek
    Octavia 2 Elegance
  • W0JTEK
    Classic
    S_OCP Member
    • 2005
    • 12
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Skoda na Ursynowie?

Od niedawna mieszkam na Ursynowie i nie znam tutejszych warsztatów (przeprowadziłem się z Bielan).
    Niedawno jadąc ul.Pileckiego w stronę Puławskiej przed skrzyżowaniem z ul.Ciszewskiego oczom moim pojawiła się tabliczka z logo SKODY :shock: ze strzałką w lewo (w Roentgena jak sądze) z określeniem odległości: 800m. :yay: Tabliczka wygląda mi na tabliczkę ASO.... Niestety jakoś nie znalazłem nic "skodziarskiego" kierując się zgodnie z drogowskazem.
    Czy w ogóle znacie "ursynowskich specjalistów" od Skody?

Komentarz

• arci9
      RS
      • 2004
      • 2007

:shock: to mnie zaskoczyłeś! Jestem codziennie na ursynowie bo tu pracuję ale nic nie słyszałem na ten temat.

Ponieważ często poruszam się po tych ulicach , które wymieniłeś to będę musiał to sprawdzić, chyba że sam się coś dowiesz to daj znać :wink:

Komentarz

• adam_was
        Drive
        • 2005
        • 63

Z moich doswiadczeń wynika, że ASO Skody na Ursynowie nie ma. Jest sklepik z częściami specjalizujacy się w Skodach, niedaleko salonu Forda (chyba ta ulica nazywa się Puszczyka).
        Swoją skodzinę serwisuję w warsztacie na ul.Rosoła, przy centrum ogrodniczym i dotychczas mi jakoś nie podpadli.

Komentarz

• eltar
          Drive
          S_OCP Member
          • 2005
          • 50

Na Ursynowie (Puławska, jak się jedzie od centrum za Geantem - na wysokości Shella, obok komisu Auto Przetarg - o ile to jeszcze Ursynów ) buduje (albo już się wybudował - dawno tam nie byłem) się kolejny w Warszawie Pol-Mot-Auto...

Komentarz

• W0JTEK
            Classic
            S_OCP Member
            • 2005
            • 12
            • Octavia II combi (1Z5)
            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Właśnie znalazłem "ciekawe" info w sieci pod adresem

Zwróćcie uwagę na ostatnie zdanie na tej "niebogatej w treść" stronce :lol:
            Wzdłuż Puławskiej ciągle coś nowego powstaje ...i tam gdzie miałby się znaleźć salon z ASO został niedawno otwarty drugi w Wawie market budowlany PLATFORMA (właśnie niedaleko "Auto-Przetarg").
            Swoją drogą to napisze maila do POL-MOT w tej sprawie... i jeśli odpiszą, dam znać.
            Adam_was, dzięki za wskazanie lokalizacji "ursynowskiego fachowca". Pewnie bedzie okazja żeby skorzystać.

Komentarz

• eltar
              Drive
              S_OCP Member
              • 2005
              • 50

Mam info w sprawie - pracuję w banku zajmującym się współpracą z siecią VW :szeroki_usmiech i ostatnio dostałem informację, iż salon zaczyna pracę... Jak mówiłem POL-MOT-AUTO widać z Puławskiej na wysokości komisu Auto Przetarg.

Komentarz

• arci9
                RS
                • 2004
                • 2007

Zamieszczone przez eltar
                Mam info w sprawie - pracuję w banku zajmującym się współpracą z siecią VW :szeroki_usmiech i ostatnio dostałem informację, iż salon zaczyna pracę... Jak mówiłem POL-MOT-AUTO widać z Puławskiej na wysokości komisu Auto Przetarg.
                A kiedy rozpoczynają działalność?
                I ciekawe kto u nich będzie pracował :roll:
                Jak dadzą ludzików co się dopiero uczą to strach zostawiać auto....chociaż i tak strach zostawiać w ASO :twisted:

Komentarz

• eltar
                  Drive
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 50

Podobno mieli zacząć od 01.02.2006.
                  Niestety nie wiem, kto będzie tam pracował - ale jak się dowiem to dam znać...

Komentarz

• szkoda
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 22543

chyba jeszcze nie zaczeli:
                    saport techniczny baj DGW
                    była BKD+DSG '05 120kkm
                    była BXE '08 190kkm
                    no i nie ma :-)

Komentarz

POL-MOT auto nie polecam. Mialem watpliwa przyjemnosc u nich zostawic autko na miesiac i nie wyszedlem na tym dobrze. Mowie o oddziale na Felinskiego.

Komentarz

• szkoda
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2005
                        • 22543

Zamieszczone przez lec
                        POL-MOT auto nie polecam. Mialem watpliwa przyjemnosc u nich zostawic autko na miesiac i nie wyszedlem na tym dobrze. Mowie o oddziale na Felinskiego.
                        a to opinie jak widac rozne w zaleznosci od "usera", ja jeszcze nigdzie nic nie robilem i to jest dopiero zagwozdka!
                        saport techniczny baj DGW
                        była BKD+DSG '05 120kkm
                        była BXE '08 190kkm
                        no i nie ma :-)

Komentarz

Zamieszczone przez eltar
                          Podobno mieli zacząć od 01.02.2006.
                          Niestety nie wiem, kto będzie tam pracował - ale jak się dowiem to dam znać...
                          Podobno zaczynają 21.03.2006 k

Komentarz

• olej
                            Drive
                            • 2006
                            • 51

juz czynne

ale narazie w magazynie brakuje im czesci i nie naprawiają wszystkiego
                            http://www.blask-swieczki.pl Zapraszam

Komentarz

• arci9
                              RS
                              • 2004
                              • 2007

Byłem dzisiaj na zmianie oliwy i filtra (a coś mnie naszło na zmianę już po 7 tyś., bo jakiś ten Motul czarny się zrobił ) , gość mówił że robią juz wszystko tylko nie mają elektryka i dowożą go z Felińskiego.

Salon nówka i wszystko wygląda piknie ale co do samej roboty się nie wypowiadam po pierwszym razie, w każdym bądź razie nie są chyba zawaleni robotą bo olej mi od ręki wymienili.

Komentarz

• Antimatter
                                Ambiente
                                • 2005
                                • 144

Zamieszczone przez arci9
                                Byłem dzisiaj na zmianie oliwy i filtra (a coś mnie naszło na zmianę już po 7 tyś., bo jakiś ten Motul czarny się zrobił
                                ZTCW, olej w TDI robi sie czarny juz nawet po 1000km
                                z ciekawosci zapytam - na jaki olej zmieniles? i ile zaplaciles w tej nowej ASO za cala usluge? zaraz po Swietach jade na przeglad i moze jest sens pojawic sie na Ursynowie...
                                --
                                pozdrawiam
                                Antimatter

Komentarz

• arci9
                                  RS
                                  • 2004
                                  • 2007

Zamieszczone przez Antimatter
                                  Zamieszczone przez arci9
                                  Byłem dzisiaj na zmianie oliwy i filtra (a coś mnie naszło na zmianę już po 7 tyś., bo jakiś ten Motul czarny się zrobił
                                  ZTCW, olej w TDI robi sie czarny juz nawet po 1000km
                                  z ciekawosci zapytam - na jaki olej zmieniles? i ile zaplaciles w tej nowej ASO za cala usluge? zaraz po Swietach jade na przeglad i moze jest sens pojawic sie na Ursynowie...
                                  Wiem, że jest czarny ale "że jest czarny" to pojędzie ogólne
                                  Mój był na moje oko zbyt czarny a poza tym nie zaszkodzi mu zmiana, autko codzinnie musi jeździć i to sporo w różnych warunkach.

Mają tylko jeden rodzaj oleju ,Shella Helixa i w dodatku jest drogi bo litr kosztuje 49zł/1l z beczki.W "pudełku" chyba 54zł/1l.
                                  Za samą wymianę 50zł + filtr oleju 25zł.

A za sam przeglad olejowy o ile dobrze zajarzyłem( bo chcieli mimo mojej umowy z innym gościem mnie zafakturować jak za przegląd) krzyczą 160zł.

Komentarz

• Antimatter
                                    Ambiente
                                    • 2005
                                    • 144

Zamieszczone przez arci9
                                    Wiem, że jest czarny ale "że jest czarny" to pojędzie ogólne

Zamieszczone przez arci9
                                    Mają tylko jeden rodzaj oleju ,Shella Helixa i w dodatku jest drogi bo litr kosztuje 49zł/1l z beczki.W "pudełku" chyba 54zł/1l.
                                    drogi, fakt
                                    rozumiem, ze przsiadles sie z Motula na Shella...
                                    ja wciaz zastanawiam sie nad Motulem vs. Mobilem. Coraz czesciej zle opinie slyszy sie nt. Motula, troche mnie to martwi bo od nowosci latam na Motulu, a teraz znow zastanowka :roll:
                                    --
                                    pozdrawiam
                                    Antimatter

Komentarz

• franca
                                      Rider
                                      S_OCP Member
                                      • 2004
                                      • 532

no to polmot poszedł ostro po bandzie wczoraj wieczorem przypadkiem natknołem się na kolejny ich salon niestety zapomnialem ulicy ale w okolicy wolumenu za bielanach

Komentarz

• Nexus6
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2004
                                        • 4847
                                        • Volkswagen

franca, Sokratesa - i tam był drugi ich salon z ASO, na Ursynowie jest "ten trzeci" :diabelski_usmiech
                                        With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• franca
                                          Rider
                                          S_OCP Member
                                          • 2004
                                          • 532

tak tak juz wiem ale i tak dla mnie to nowość

Komentarz

• Marcin_Skodzian
                                            Classic
                                            • 2006
                                            • 5

Jeśli mowa o drogim oleju Shell na Ursynowskiej Skodzie to chodzi o Shell Helix Ultra Racing 10w60 pełen syntetyk !!!
                                            5w40 Ultra jest w cenie 44 zł.
                                            Shell Helix Ultra 5W-40
                                            # 100% syntetyczny olej chroniący silnik w najbardziej ekstremalnych temperaturach i obciążeniach
                                            # Niezmienne parametry lepkości przez cały okres eksploatacji, znakomita ochrona w krytycznych momentach uruchamiania silnika
                                            # Stałe parametry cieplne zapewniające oszczędne spalanie paliwa
                                            # Zwiększa moc silnika
                                            # Spełnia normy VW 500.00, 502.00, 505.00. Klasy jakości ACEA A3-98/B3-98/B4-98, API SL/CF

Jedyna marka (Shell) rekomendowana przez Skodę tak a pro po !!!
                                            Marcin Skodzianek

Komentarz

• Purchawa
                                              Admin
                                              S_OCP Member
                                              • 2004
                                              • 8007

Marcin_Skodzian, na dzien dobry masz ode mnie

Zauwazyles o czym jest watek? :evil:
                                              "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
                                              Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• eltar
                                                Drive
                                                S_OCP Member
                                                • 2005
                                                • 50

a`propos salonu na Gruchacza (Ursynów):
                                                Serwis od 16.10.2006 jest otwarty 24h - nie słuchałem za uważnie (bo mnie to do końca nie za bardzo interesowało) ale jest promocja - jak się odstawi samochód do 22 a odbierze po 6 rano to, do wyboru: 15% rabatu albo samochód zastępczy.

Komentarz

• mikolaj
                                                  Rider
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2006
                                                  • 366
                                                  • Octavia II (1Z3)
                                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez eltar
                                                  a`propos salonu na Gruchacza (Ursynów):
                                                  Serwis od 16.10.2006 jest otwarty 24h - nie słuchałem za uważnie (bo mnie to do końca nie za bardzo interesowało) ale jest promocja - jak się odstawi samochód do 22 a odbierze po 6 rano to, do wyboru: 15% rabatu albo samochód zastępczy.
                                                  niedziwie sie ze czynne bedzie 24 h, tak kiepska jest tam obsługa ze musza robic w nocy bo w dzien sobie nieradza, nie polecam tego serwisu!

Komentarz

Pracuję...