Witam, niestety akumulator zakończył swój żywot, więc chciałbym się dowiedzieć, który z wymienionych akumulatorów byście polecili?
Typ nr 1: Bosch Silver S4, około 250 PLN
Napięcie [V]: 12
Pojemność akumulatora [Ah]: 52
Wykonanie strefy podłogowej: B13
Prąd rozruchu wg EN [A]: 470
Długość [mm]: 207
Szerokość [mm]: 175
Wysokość [mm]: 190
Typ nr 2: Bosch Silver S5, około 360 PLN
Napięcie [V]: 12
Pojemność akumulatora [Ah]: 63
Wykonanie strefy podłogowej: B13
Prąd rozruchu wg EN [A]: 610
Długość [mm]: 242
Szerokość [mm]: 175
Wysokość [mm]: 190
Może macie jeszcze jakieś inne typy, najlepiej do kwoty max 350 PLN?
Słyszeliście o firmie ZAP/Sznajder? W sklepie z częściami do Skody na Radzymińskiej mają akumulator 62 Ah, 480 A (EN), 242x175x175 za 270 PLN
Szukam sprawdzonego akumulatora, bo to już 3 w historii samochodu, który sie skończył, a autko ma trochę ponad 10 lat.
A może centra futura??Ja kupiłem Centra Futura Ca770 zapłaciłem 376zł ,mam na 3 lata gwarancję ,Centra Assistance i jest on bezobsługowy.Ma 77 ah, 770 A wymiary to Wymiary w mm: 278 x 175 x 190 .Jeżeli tobie taki gabarytowo jest za duży to możesz kupić mniejszy .Tu masz link do stronki producenta http://centra.com.pl/nasze-produkty/.../futura-5.html
mam na 3 lata gwarancję ,Centra Assistance i jest on bezobsługowy
kolega do v70 2.5tdi kupił sobie latem futurę i faktycznie już wie, co to Centra Assistance - bo zmuszony jest korzystać. producent ma w dupie gwarancję i to, że nawet przy -10*C aku nie chce kręcić, tylko przysyła assistance. może to jednostkowy przypadek, ale podejście centry jest mało fajne - jeśli aku na gwarancji ci pada, to bujaj się z wzywaniem gościa z kablami rozruchowymi. niby fajne, ale na dłuższą metę to trzeba mieć dużo wolnego czasu
kolego, z tego co ostatnio się dowiadywałem, nasłuchałem, naczytałem to centra wypada najlepiej. z centry to bierz futurę- za nią wczoraj zapłaciłem 359zł za 77Ah, ty chcesz mniejszy więc będzie ciut tańszy.
Komentarz