mialem ten sam problem. nie wiem jaki macie dostep do szrotow tam na zachodzie, ale ja znalazlem wklad od passata i tez pasuje. kabelki do podgrzewania sa z drugiej strony ale nie ma filozofii aby je przedluzyc. bawienie sie z wkladami ,matami grzewczymi, ramkami chyba nie ma sensu- to moje zdanie
Wczoraj jakiś baran wykonał standardowy manewr. Ruszyłem nieśpiesznie spod świateł z prawego pasa (dwupasmówka), rozpędziłem auto do jakichś 60km/h, a jakiś baran wyprzedził mnie po lewym pasie jadąc ze 100km/h po to tylko, aby 50m dalej ostro zahamować i zjechać z prawego pasa w osiedlową uliczkę. Niestety, podczas swojego dynamicznego manewru wyrzucił spod koła duży kamień, który nie przymierzając wyrżnął w szybę mojego auta. Efekt - wyszczerbiona szyba w odległości 20cmx20cm od lewego dolnego rogu :cry: . Zauważyłem dopiero gdy przetarłem szybę wycieraczkami (niepogoda jest, więc się od razu nie rzuciło w oczy, bo szyba nieco przybrudzona)... I niby to tylko drobne wyszczerbienie powierzchni, ale problem polega na tym, że teraz wycieraczki mażą od tego miejsca, bo zbiera się w nim brud. Poza tym, jak słońce przyświeci pod pewnym kątem, to się to miejsce świeci jak diabli, nie sposób tego nie zauważyć, mnie to w każdym bądź razie rozprasza (to samo w światłach samochodów nadjeżdżających z przeciwka)... I mam pytanie - wie ktoś, ile kosztuje szyba przednia (mam taką przyciemnianą u góry) wraz z wymianą? Chyba to będę musiał zrobić... Normalnie załamka... Jak pech, to pech... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

k

Komentarz