Octavia I silnik 1,6 automat

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sew1981
    RS
    S_OCP MemberModeratorr
    • 2009
    • 10917
    • Fiat

tak jest, też polecam dobrze sprawdzić to auto. A co do automata, ja osobiście lubie - miałem passata 2.5 tdi w tiptronicu - nic się nie działo z nim, ale ten silnik ma moc i moment i też brał maks 10-11l. w mieście,7-8 w trasie, ale ropy i to pałując go dość. W tym silniku - 1.6 SR to chyba błąd, chyba że chcesz się tylko turlać po drodze i spalać masę sieczki.
    octavia dobre auto , ale w tej konfiguracji i tymbardziej z taką niewiadomą historią bym odradzał. poszukaj czegoś w dziale ogłoszeń, chłopaki sprzedają czasem swoje niunki

Komentarz

• kerajnt
      Ambiente
      • 2010
      • 104

z liczniekiem juz wiem to ponoc standard w octawi miedzy 98-a 03 własciciel nawet nie wiedział co tak naprawde sie dzieje z tym licznikiem po włozeniu bezpiecznika dzieje sie tak ze zegary raz działaja bez bezpiecznika jest ok tylko nie ma pamieci i przy kazdym odpaleniu reser licznika byłem u elektromechanika sam to potwierdził ze to wina licznika !

co do drzwi faktycznie mikrostyk padł bo jak zamykam przez bagaznik centralny działa znakomicie

co do skrzyni i przebiegu jest jeszcze naklejka z serwisu która znalazłem w 2006r miał 108 tys przebiegu pozatym moj kolega od którego chce kupic kupił octavie prosto od własciciela !!
      OCTA

Komentarz

• efish
        Ambiente
        • 2010
        • 136

Zamieszczone przez kerajnt
        z liczniekiem juz wiem to ponoc standard w octawi miedzy 98-a 03 własciciel nawet nie wiedział co tak naprawde sie dzieje z tym licznikiem po włozeniu bezpiecznika dzieje sie tak ze zegary raz działaja bez bezpiecznika jest ok tylko nie ma pamieci i przy kazdym odpaleniu reser licznika byłem u elektromechanika sam to potwierdził ze to wina licznika !
        Pierwszy raz słyszę o czymś takim żeby to był standard.
        pozdrawiam
        EFISH

Moc jest ze mną i lepiej niech się mnie trzyma dla swojego dobra :-)

Komentarz

• kerajnt
          Ambiente
          • 2010
          • 104

hmm moze sie źle wypowiedziałem może nei standard ale doś częsta przypadłość kontaktowałem sie z warsztatem który to naprawia i np swoje usługi w tym zakresie oderuej na allegro!
          OCTA

Komentarz

• firmek
            Rider
            • 2008
            • 477

Od "szafy" sa dwa bezpieczniki: jeden od zegarow - obrotosciomierz, predkosciomierz, itd, drugi od wyswietlaczy - przebieg, godzina. Wyjecie bezpiecznika od wyswietlaczy nie wylaczy zegarow, tylko ze nie bedzie widac godziny i przebiegu a wartosci zostana zresetowane.

Komentarz

• kerajnt
              Ambiente
              • 2010
              • 104

dokładnie FIRMEK tak jest u mnie jak wkładam bezpiecznik od kilometrów dziennych i zegara zegary raz dzialaja raz nie jest to jaks usterka liczników kupiłbym inne ale potem kłopoty i imobilaizerem sa wie najpierw dam to do elektromechanika mowi ze to moze byc wina np zimnych lutów
              OCTA

Komentarz

Pracuję...