Spoźnione auto z salony

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dobry3003
    Classic
    • 2010
    • 7

Spoźnione auto z salony

No Panowie i Panie, ja pozbyłem się problemu. Jak się okazało, winowajcą był program napisany przez 44Tuning z Opola. Oni oczywiście uparcie twierdzili, że to wina mechaniczna i nie chcieli, w żaden sposób uwzględnić gwarancji, tym bardziej oddać pieniędzy.

A że jazda samochodem to ma być przyjemność, a nie oczekiwanie przed kolejnym trybem awaryjnym silnika, poszukałem, poszperałem, znalazłem konkretnego gościa od 1.8T, zawiozłem mu samochód i gość się łapał za głowę jak zobaczył program od 44tuning. To nie był chiptuning, a wieśtuning!!! Pozmieniane były mapy w takich miejscach, w których nie powinny być, a w tych, w których powinny być to nie były. Błąd przeładowania turbo, który pokazywał się tylko na wolnych obrotach i dopóki nie rozgrzał się silnik, to wina program pisanego przez pseudo tunerów z Opola.

Teraz mam jakby nowe autko, nie dość, że jeździ 100 razy lepiej jak na poprzednim programie, to nie łapie trybu awaryjnego.

Dzięki za sugestie i uwagi.
  • hajdi
    Classic
    • 2009
    • 39

Spoźnione auto z salony

Mam zamowioną Octe kombi 1,4tsi elegance i najprawdopodobniej bedzie spoźniona. co mozna wynegocjowac w salonie? jaka kwotę mniej wiecej ktos ma doswiadczenie?

Komentarz

• kazik4x4
      RS
      • 2008
      • 2728

Re: Spoźnione auto z salony

Zamieszczone przez hajdi
      Mam zamowioną Octe kombi 1,4tsi elegance i najprawdopodobniej bedzie spoźniona. co mozna wynegocjowac w salonie? jaka kwotę mniej wiecej ktos ma doswiadczenie?
      Raczej nie masz szans. W umowie jest taka formułka, która mówi że sprzedawca nie ponosi odpowiedzialności za neterminowe dostarczenie pojazdu z przyczyn niezależnych o niego czyli np. powodzie, huragany czy siarczyste mrozy utrudniające transport a biorąc pod uwagę to co się dzieje za oknem to na bank się powoła na tą okoliczność.
      Ale próbuj!

Komentarz

• Psycho Dad
        Rider
        • 2009
        • 629

Nie masz szans ... jedynie jak przyjdzie uszkodzone.
        A ile masz opóźnienia ? bo zazwyczaj mówią odległy termin który okazuje się trochę krótszy.
        Nie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.

Komentarz

• ufo
          L&K
          • 2008
          • 1475
          • Octavia III combi (5E5)
          • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez hajdi
          co mozna wynegocjowac w salonie?
          dywaniki :szeroki_usmiech
          ja czekałem dodatkowo 3.5 tygodnia na leona...powód sztormy. z hiszpanii przez oceany :shock: i moglem im skoczyć ale dywaniki i zimówki bez felg wytargałem :wink:

Komentarz

• baca10
            RS
            • 2009
            • 6225

hajdi, mi jak przekladali terminy odbioru to wytargowalam pare drobiazgow, miedzy innymi upust na akcesoria A po zatym zawsze mozna sprobowac cos od nich wytargac:szeroki_usmiech

Komentarz

• aniam111
              Rider
              • 2009
              • 436

Ja dostałam auto zastępcze na okres gdy czekałam na swoją O2 bo swoją Fabię już sprzedała. Ale ogólnie nic więcej
              AniaM
              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
              O2 FL 2009 Combi Ambiente 1,8TSI (160KM)

Komentarz

• granacik
                Ambiente
                • 2009
                • 249

A ja pocieszę. Moje auto spóźniło się sporo. Miałem odebrać w 4-6 tygodni a czekałem 3 miesiące. Utargowałem rabat 1500 zł chociaż chciałem kierownicę wielofunkcyjną albo climatronic ale tego się zrobić nie dało.

Oczywiście na początku nie za bardzo w ogóle chcieli gadać ale miałem w umowie napisane, że samochodu odbierać nie muszę a zaliczkę muszą mi oddać więc powiedziałem, że za samochód podziękuję.

Komentarz

• crazydriver
                  Classic
                  • 2010
                  • 17

ja w mojej ocII miałem tydzień obsuwy gdyż "zapomnieli" założyć kratki i czekałem aż ową założą.efekt - zimówki gratis

Komentarz

• mariu_sz
                    Rider
                    • 2009
                    • 320

Ja miałem Octavkę odebrać do 30 listopada, a odbiorę ją w poniedziałek czyli 1 lutego :shock: za opóznienie wytargowałem fabryczny bluetooth ze sterowaniem telefonem z kierownicy, ozdobną końcówkę wydechu oraz nakładki na progi. Węcej się nie udało bo miałem bardzo dobrą cenę zrobioną na auto i w pełni zdaję sobie z tego sprawę.
                    Mariusz
                    --------------------------
                    OCTAVIA 2FL Combi 1.8 TSI Elegance

Komentarz

• progressowy
                      Rider
                      • 2008
                      • 453

Już kiedyś kupywałem nie jedno auto z salonu. Dlatego nie,dziekuje za taki zakup.
                      Te ich dywaniki za dopłata to niech wsadzą sobie...
                      Ja bym zrezygnował z takiego zakupu i czekaniny miesiacami.
                      No chyba,ze byłby to jakis nietypowy porsche.
                      Skoda przecietne auto i tyle czekać! To chyba w Polsce jest możliwe.
                      Już odebrane A3 TFSI limuzyna

Komentarz

• superlasek
                        Classic
                        • 2009
                        • 4

odbiór mojej skody był opózniony o jakies 3 tygonie. w dniu kiedy był wyznaczony termin odbioru i auta oczywiscie nie było w salonie, poszedłem i wytargowałem komplet nowych opon zimowych za 500 zł, tak wiec spróbować można i raczej powinno przyniesc to jakis efekt.

Komentarz

• progressowy
                          Rider
                          • 2008
                          • 453

Co to za opony za 125zł/szt? :shock:
                          Już odebrane A3 TFSI limuzyna

Komentarz

• Yarek
                            Elegance
                            • 2005
                            • 992

Zamieszczone przez progressowy
                            Już kiedyś kupywałem nie jedno auto z salonu. Dlatego nie,dziekuje za taki zakup.
                            Te ich dywaniki za dopłata to niech wsadzą sobie...
                            Ja bym zrezygnował z takiego zakupu i czekaniny miesiacami.
                            No chyba,ze byłby to jakis nietypowy porsche.
                            Skoda przecietne auto i tyle czekać! To chyba w Polsce jest możliwe.
                            Myślę, że właśnie przez taką postawę jaką prezentujesz, musiałeś dopłacać za dywaniki. :wink:
                            Jeśli nie bierzesz auta z placu, to ~2-3 miesięczny okres oczekiwania na wyprodukowanie i dostarczenie auta, to standard prawie we wszystkich markach
                            . pzdr Jarek
                            aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci

Komentarz

• daszek
                              Ambiente
                              • 2009
                              • 239
                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Yarek
                              Jeśli nie bierzesz auta z placu, to ~2-3 miesięczny okres oczekiwania na wyprodukowanie i dostarczenie auta, to standard prawie we wszystkich markach
                              Dokładnie tak.

Ja miałem odebrać do końca grudnia 2009, a odebrałem miesiąc później. Cenę miałem dobrą (dodatki wytargowałem wcześniej), a jako bonus za opóźnienie dostałem "rok do przodu"
                              zdroofko
                              daszek
                              http://www.motostat.pl/user_images/13387/icon1.png [1500-3000 obr/min]http://emoty.blox.pl/resource/hi.gif | oryg. instrukcja obsługi Octavia II

Komentarz

Pracuję...