mata grzewcza z allegro

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • stevenpp
    Ambiente
    • 2009
    • 153

mata grzewcza z allegro

Zamieszczone przez delanopl
    tak napewno nie powinno być słuchaj a jak już osiągnie 150 km/h to czujesz jakieś dławienie, szarpanie? czy automatycznie, bez żadnych objawów spada prędkość? a może masz w kompie blokadę nałożoną :diabelski_usmiech
    Poza tym, że autem zaczyna trząść (jak Seicento przy 130km/h) to nic się nie dzieje. Z górki to wskazówka idzie w górę dalej, więc to nie kaganiec (blokada lub ogranicznik).
  • Maru 123
    RS
    • 2008
    • 4660

mata grzewcza z allegro

używa ktoś takiego cuda? http://allegro.pl/item893443600_mata...a_60_watt.html warte to jest tych pieniędzy? nie rozpadnie się po 1 użyciu? dobrze grzeje? nie za bardzo obciąża to aku? :roll:
    1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• lukasz3112
      RS
      • 2008
      • 3607

Maru 123, już bym wolał wmontować sobie w foteliki normalne maty. Fakt za tym przemawia cena... która jest śmiesznie niska. Ale wygląda mi to na takie z lat 90-tych koraliki na fotele
      Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

• Maru 123
        RS
        • 2008
        • 4660

lukasz3112, no tak ale to i tak tylko na chwilę żeby przetrzymać te jeb#$%^$% mrozy :|
        1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• cysterniarz
          RS
          • 2008
          • 1887
          • Octavia II combi (1Z5)
          • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Maru 123, miałem to kiedyś w starym aucie, jeździło tylko zimą i grzało w dupsko, w lidlu kupiłem za kilkanaście złociszy :szeroki_usmiech
          co do poboru to jak w aukcji 60w i 5A - aku pociągnie spokojnie.
          ale grzanie jajek jest niezdrowe :diabelski_usmiech

Komentarz

• Jark7
            Elegance
            S_OCP Member
            • 2008
            • 777

Maru 123,
            mam dokładnie takie same, kupiłem 2 miesiące temu.
            Spełniają swoje zadanie - gdy rano jest minus 18 stopni, gdy jadę do pracy mam ciepło w tyłek.
            Jeden minus, nie wolno zapomnieć wyłączyć (w zeszłą sobotę zapomłem i wyssało mi akumulator :diabelski_usmiech nawet centralny nie pisnął)
            Pozdro i ciepełka życzę

U mnie działa po niecałej minucie, zwykle pogrzeję ok. 5 minut i wyłączam. Fakt, że jest niewygodne, przy wsiadaniu trzeba matę poprawiać, ale zawsze jest coś za coś. Jak jest temperatura powyżej zera to mata ląduje w bagażniku.
            Człowiek planuje, Bóg decyduje ...
            Jark7
            było 119/296 jest 143/328 by Aligator

Komentarz

• tomekjmopl
              L&K
              S_OCP Member
              • 2006
              • 1187
              • Opel
              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Maru 123, ja tego typu rozwiązań nie mogę zarekomendować - miałem coś w ten deseń z alledrogo "marki" Carpoint - jest to namiastka bardzo kiepska grzania origo - nie dość, że ma dużą bezwładność i zaczyna być czuć ciepełko jak już leci mi ciepłe powietrze z nawiewu :? (origo daje ciepło od razu po włączeniu), to do tego grzeje to o wiele słabiej niż rozwiązanie fabryczne - czasem miałem wrażenie, że przestało działać - prawie nic nie było czuć. Gdyby tego było mało to po jakimś czasie się to cudo spierdzieliło i przestało grzać wcale :wink:. Reasumują: NIE POLECAM

P.S. Miałem 2 egzemplarze, bo pierwszy okazał się wadliwy od razu. Do tego siedzi się na tym ciulato i niewygodnie - także efekt tego eksperymentu jest taki, że wolę cierpieć zimą, niż się z takim badziewiem bujać - w kolejnym aucie będzie musiało być fabrycznie montowane grzanie, bo przydaje się zimą bardzo IMO :!:

P.S.2 Myślałem, że w elegansie dawali w standardzie podgrzewane stołki ...

Komentarz

• Maru 123
                RS
                • 2008
                • 4660

mały up. dziś na spocie odebrałem matę grzewczą od lukasz3112, -kupiliśmy sobie 2 szt na próbę-powiem tak: żałuję że dopiero teraz to kupiłem! za niecałe 50zł mam ciepło w dupsko i jest cacy polecam wszystkim!
                1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• majkel84
                  Classic
                  • 2010
                  • 12

Hehe, ja nie wiem jak wam toto w ogóle służy.

Dal mnie grzanie w dupsko to raczej dyskomfort. Pomijam już fakt, że masakrycznie szkodzi to na ewentualne potomstwo (i to w ciągu tygodnia od ostatniego przegrzania jajek).

Jeżeli o mnie chodzi to jedynie stopy mi marzną podczas gdy w reszte ciała jest mi gorąco. Marzy mi się ogrzewanie dwustrefowe - dół gorąc, środek i góra - chłód :-D

Komentarz

• lonerr
                    Rider
                    • 2006
                    • 402

Ja bym chciał podgrzewaną kierownicę :diabelski_usmiech
                    Skoda Octavia II Elegance BKC 1.9 77kW 105KM/240Nm
                    Skoda Octavia I Celebrate ASV 1.9 VP 81kW 110KM/235 Nm

Komentarz

• lukasz3112
                      RS
                      • 2008
                      • 3607

majkel84, skoro jest to takie niezdrowe i wogóle "be" to czemu to wkładają obecnie do większości aut?
                      nikt tutaj nie grzeje jakoś bardzo. chodzi tylko o to żeby na początku zanim auto się rozgrzeje było trochę cieplej w plecy i tyłek. potem ja to wyłączam bo jest już za ciepło.
                      Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

• tomekjmopl
                        L&K
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 1187
                        • Opel
                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Maru 123, zapodaj linka która to mata jest taka spoko :-)

Komentarz

• CIS73
                          Rider
                          • 2008
                          • 522

ja co prawda mam ori podgrzewane fotele ale w te mrozy ciepełko rozchodzące się po tyłku i pleckach zanim nagrzeje się buda - bezcenne

oczywiście nie polecam grzania na maxa bo wtedy faktycznie jest nawet nieprzyjemnie
                          CISOWÓZ http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=40594
                          CISOWÓZ ZWEI http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=50866

Komentarz

Pracuję...