Zamieszczone przez delanopl
mata grzewcza z allegro
Zwiń
X
-
mata grzewcza z allegro
używa ktoś takiego cuda? http://allegro.pl/item893443600_mata...a_60_watt.html warte to jest tych pieniędzy? nie rozpadnie się po 1 użyciu? dobrze grzeje? nie za bardzo obciąża to aku? :roll:
-
-
Maru 123, już bym wolał wmontować sobie w foteliki normalne maty. Fakt za tym przemawia cena... która jest śmiesznie niska. Ale wygląda mi to na takie z lat 90-tych koraliki na foteleOpel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
Maru 123,
mam dokładnie takie same, kupiłem 2 miesiące temu.
Spełniają swoje zadanie - gdy rano jest minus 18 stopni, gdy jadę do pracy mam ciepło w tyłek.
Jeden minus, nie wolno zapomnieć wyłączyć (w zeszłą sobotę zapomłem i wyssało mi akumulator :diabelski_usmiech nawet centralny nie pisnął)
Pozdro i ciepełka życzę
U mnie działa po niecałej minucie, zwykle pogrzeję ok. 5 minut i wyłączam. Fakt, że jest niewygodne, przy wsiadaniu trzeba matę poprawiać, ale zawsze jest coś za coś. Jak jest temperatura powyżej zera to mata ląduje w bagażniku.
Komentarz
-
-
Maru 123, ja tego typu rozwiązań nie mogę zarekomendować - miałem coś w ten deseń z alledrogo "marki" Carpoint - jest to namiastka bardzo kiepska grzania origo - nie dość, że ma dużą bezwładność i zaczyna być czuć ciepełko jak już leci mi ciepłe powietrze z nawiewu :? (origo daje ciepło od razu po włączeniu), to do tego grzeje to o wiele słabiej niż rozwiązanie fabryczne - czasem miałem wrażenie, że przestało działać - prawie nic nie było czuć. Gdyby tego było mało to po jakimś czasie się to cudo spierdzieliło i przestało grzać wcale :wink:. Reasumują: NIE POLECAM
P.S. Miałem 2 egzemplarze, bo pierwszy okazał się wadliwy od razu. Do tego siedzi się na tym ciulato i niewygodnie - także efekt tego eksperymentu jest taki, że wolę cierpieć zimą, niż się z takim badziewiem bujać - w kolejnym aucie będzie musiało być fabrycznie montowane grzanie, bo przydaje się zimą bardzo IMO :!:
P.S.2 Myślałem, że w elegansie dawali w standardzie podgrzewane stołki ...
Komentarz
-
-
Hehe, ja nie wiem jak wam toto w ogóle służy.
Dal mnie grzanie w dupsko to raczej dyskomfort. Pomijam już fakt, że masakrycznie szkodzi to na ewentualne potomstwo (i to w ciągu tygodnia od ostatniego przegrzania jajek).
Jeżeli o mnie chodzi to jedynie stopy mi marzną podczas gdy w reszte ciała jest mi gorąco. Marzy mi się ogrzewanie dwustrefowe - dół gorąc, środek i góra - chłód :-D
Komentarz
-
-
majkel84, skoro jest to takie niezdrowe i wogóle "be" to czemu to wkładają obecnie do większości aut?
nikt tutaj nie grzeje jakoś bardzo. chodzi tylko o to żeby na początku zanim auto się rozgrzeje było trochę cieplej w plecy i tyłek. potem ja to wyłączam bo jest już za ciepło.Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
Komentarz