pytanie o funkcje w O2 FL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • krs
    Classic
    • 2006
    • 28

Mi z kolei zona kazala kupic nowe

Co do sprzedaży, wystawialem niedawno swoja krajowke bezwypadek - przez 1.5 miesiaca 2 klientów - na szczescie drugi wziol
  • Shadoon
    Ambiente
    • 2005
    • 161

Witam szanownych Kolegów,

mam 4 krótkie pytanka :

Pierwsze pytanie: Czy w O2 FL Elegance 1.4 TSI i fabrycznym alarmie z monit. wnętrza i czujnikiem przechylu po zamknieciu auta (przyciskiem na kluczyku) domykają się szyby, włącza alarm i składają się lusterka :?:

Drugie pytanie: Czy w MAXI-DOT jest kompas i co sie na MAXI-DOT dodatkowo wyświetla przy radiu Bolero (czy wogóle), np. nazwa stacji (RDS) :?:

Trzecie pytanie: Czy na sterowaniu z kierownicy wielofunkcyjnej "słuchawka" jest nieaktywna jeśli się nie zamówi "pakietu GSM" a zamówi Bolero, który ma opcję PHONE w standardzie? Czy może służy do czegoś innego :?:

Czwarte pytanie: Co w Bolero się wyświetla w kwestii climatornik, bo nigdzie w necie nie widziałem screenów... :?:

Nie odsyłajcie mnie proszę do Szukajki, bo już na wiele innych pytań odpowiedzi znalzałem, ale na te jakoś nie

Dzięki
    Octavia Ambiente (ICE) 1.6 i Octavia II FL ELEGANCE 1.4 TSI

Komentarz

• gieu
      Rider
      • 2009
      • 607
      • Octavia II (1Z3)
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

1. Włącza się tylko alarm. Domykanie szyb i składanie lusterek po drugim, dłuższym naciśnięciu. Można wyprosić w sewisie, żeby wszystko się działo za jednym przyciśnięciem, ale trochę się opierają takiemu rozwiązaniu.

3. Jak nie ma GSM, to zamiast słuchawki jest inny obrazek i inne funkcje przypisane do przycisku.

Co do Bolero, to zastanów sie czy warto. Weź standardowego Swinga, sprzedaj za 900-1000 zł, dołóż 1500 i masz legalnego Columbusa (z fakturą i gwarancją na 24 miesiące).

pzdr
      Octavia II FL 1.4TSI Rosso Brunello

Komentarz

• radik79
        Ambiente
        • 2008
        • 222
        • Octavia III (5E3)
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM
        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

gieu,
        A gdzie można takiego Columbusa dostać?
        ... Èerná Magic s perle»ovým efektem, dvouzónová klimatizace s elektronickou regulací, dal¹í 4 reproduktory vzadu, navigaèní systém "COLUMBUS"...

Komentarz

• Patej
          Classic
          • 2009
          • 34

Zamieszczone przez Shadoon
          Czwarte pytanie: Co w Bolero się wyświetla w kwestii climatornik, bo nigdzie w necie nie widziałem screenów... :?:
          Przy zmianie temperatury wyskakuje rysunek foteli i poniżej ustawiona temperatura i ewentualnie to samo przy podgrzewaniu foteli (z jaką mocą podgrzewają)
          Jutro postaram się podrzucić Ci fotkę. Nie to że nie chce dzisiaj, ale w domu mam na plusie a na zewnątrz ok -20

Komentarz

• Xysiu
            Ambiente
            • 2009
            • 105

Re: pytanie o funkcje w O2 FL

Witam szanownych Kolegów,

mam 4 krótkie pytanka :

Drugie pytanie: Czy w MAXI-DOT jest kompas i co sie na MAXI-DOT dodatkowo wyświetla przy radiu Bolero (czy wogóle), np. nazwa stacji (RDS) :?:

Trzecie pytanie: Czy na sterowaniu z kierownicy wielofunkcyjnej "słuchawka" jest nieaktywna jeśli się nie zamówi "pakietu GSM" a zamówi Bolero, który ma opcję PHONE w standardzie? Czy może służy do czegoś innego :?:

Ad 1. Tak jak napisal kolega wyzej.

Ad 2. Nie ma kompasu w MaxiDOT- najprawdopodobiej jest w Columbusie. RDS w Bolero oczywiscie jest, sa tez funkcje TP/TIM, czytnik kart SD obslugujacy MP3 oraz 6-cio komorowa zmieniarka CD z obsluga MP3/CD-Audio. Poczytaj w instrukcji do Bolero:

Jest tam tez instrukcja do auta, Swinga i Columbusa.

Ad 3. AFAIK wtedy w tym miejscu jest przycisk sluzacy do zmiany aktualnego zrodla dzwieku (CD/SD/AUX/Nawigacja). Przycisk PTT (Push To Talk) po lewej sluzy wtedy jako MUTE dla zrodla dzwieku.

Ad 4. Wszystko Co bys nie zmienil na panelu Climatronika ma odzwierciedlenie na Bolero (temp. lewa/prawa, sposob nawiewu, ogrzewanie tylnej szyby itp.)
            Pozdrawiam,

Krzysiek

---

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=27857

Komentarz

• Shadoon
              Ambiente
              • 2005
              • 161

super, czekam na fotki (chociaż ze dwie...)! Dziękuję z góry! Już zamówiona z bolero. Columbus poczeka na lepsze czasy. Czy ktos z Was wie, czy do bolero można doinstalować tuner tv, czy tylko do columbusa?

Komentarz

• Patej
                Classic
                • 2009
                • 34

I jeszcze jedno odnośnie Bolero... Jak działa (jeśli w ogóle) TIM ???? Ktoś może wie ??

Komentarz

• Xysiu
                  Ambiente
                  • 2009
                  • 105

Dziala ale informacje o ruchu musi nadawac dana stacja (np. RMF, na Bolero masz znacznik przy nazwie stacji czy nadaje takie informacje czy nie). Samochod nagrywa je (przy wlaczonej opcji) podczas jazdy i nawet podczas postoju (zaplon wylaczony, do 65 min. od wylaczenia). Mozna ustawic tak aby po odebraniu inf. o warunkach drogowych przerwal odtwarzanie biezacej audycji/zrodla dzwieku i odtworzyl inf. o warunkach drogowych, mozna tez ustawic tak aby nagral i pozniej uzytkownik ma mozliwosc ich odtworzenia. Laczny czas tak nagranych komunikatow nie moze przekroczyc 4 min.
                  Pozdrawiam,

Krzysiek

---

Komentarz

• Patej
                    Classic
                    • 2009
                    • 34

W ustawieniach jest funkcja Time 1 i Time 2 co tam powinienem ustawić ?

Komentarz

• Xysiu
                      Ambiente
                      • 2009
                      • 105

Jesli dobrze kojarze (nie testowalem az tak) to pozwala ustawic dwa czasy do wyboru w obrebie, ktorych bedzie nagrywanie informacji TIM gdy samochod ma wylaczony zaplon. Kazdy z czasow mozesz aktywowac wedle uznania a nagrywanie (tzn. nalezy to chyba rozumiec jako "nasluch" na inf. drogowe i ich nagrywanie) zaczyna sie 90 minut przed wyznaczona godzina i konczy 30 minut po wyznaczonym czasie.
                      Pozdrawiam,

Krzysiek

---

Komentarz

• Patej
                        Classic
                        • 2009
                        • 34

Dzięki Xysiu, Będę dzisiaj testował

Komentarz

• Shadoon
                          Ambiente
                          • 2005
                          • 161

w jaki sposób w O2FL otwiera się wlew paliwa (klapkę) :?: W O1 był przycisk na środkowej konsoli, a w O2FL :?:

Komentarz

• malysmok
                            Classic
                            • 2010
                            • 36

w jaki sposób w O2FL otwiera się wlew paliwa (klapkę) :?: W O1 był przycisk na środkowej konsoli, a w O2FL :?:
                            Przy odryglowanych zamkach naciska się na tylną (bliżej bagażnika) część wlewu :-)

Pozdrawiam,

Komentarz

• Shadoon
                              Ambiente
                              • 2005
                              • 161

Zamieszczone przez Patej
                              Przy zmianie temperatury wyskakuje rysunek foteli i poniżej ustawiona temperatura i ewentualnie to samo przy podgrzewaniu foteli (z jaką mocą podgrzewają)
                              Jutro postaram się podrzucić Ci fotkę. Nie to że nie chce dzisiaj, ale w domu mam na plusie a na zewnątrz ok -20
                              Mam nadzieję, że pamiętasz o tych fotkach... Czekam na nie z niecierpliwością Temperatura na zewnątrz jest już zdecydowanie wyższa

Komentarz

• Patej
                                Classic
                                • 2009
                                • 34

Pamiętam, pamiętam Mam już, ale sierota nie wiem jak je wstawić odezwij się do mnie na skype (lantmannen_tomek) to Ci je podeślę

Komentarz

Pracuję...