Maicroft, nie świeciła już przed.
ASR nie działa
Zwiń
X
-
No jechałe przed chwilą octą i stwierdziłem że wyraźnie straciła na mocy nie wiem czy ten asr ma coś z tym wspolnego.No jak sioę wali to już wszystko.Niby jak się pali cały czas to asr powinien nie działać nie a co za tym idzie powinien mieć BUTA a tu DUPA muł.
a wracając do tych bezpieczników to ABS mi działa normalnie.więc napewno bezpiecznik OK bo jakby był spalony to i ABS by padł. TAK NA LOGIKE
Komentarz
-
-
a wracając do tych bezpieczników to ABS mi działa normalnie.więc napewno bezpiecznik OK bo jakby był spalony to i ABS by padł. TAK NA LOGIKE
(moze tam poszukaj)
Maicroft,
Purchawa napisał/a:
Maicroft napisał/a:
Jak ASR wlacznik jest to jest to Elegance
Wydaje mi sie, ze w kazdej z ASR jest jego wylacznik, bez wzgledu na wersje wyposarzenia.
Przynajmniej ja nie mam eleganca, a wylczanik mam.
No wlasnie nie wiem, jak to jest dlatego pytam. Bo czasem jak widze ogloszenia to tego guzika nie ma
w inst. obslugi nawet jest napisane ze ASR w niektorych sytuacjach na drodze trzeba wylaczyc :idea:
Pzdr
Komentarz
-
-
Świecąca się kontrolka od ASR może sygnalizować nie tylko problem z samym układem ASR czy ABS ale także sugeruje jakies problemy z układem paliwowym.
W moim przypadku właśnie tak jest ( opisywałem ten problem wcześniej ), przy prędkościach koło 140 - 160 km/h zapala się kontrolka ASR i silnik traci chwilowo moc. Co dziwne nie dzieje się to przy prędkościach miejskich.
Po małej diagnostyce u znajomego z DT3M problemem może być paliwo i zasyfiały filtr paliwa.
Teraz wyjeżdzę to co mam w baku, zaleję dobrym olejem i zmienię sam filtr. Zobaczymy czy pomoże.
Może u ciebie też jest problem z układem paliwowym a nie z samym ASR /ABS ?Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Z układem paliwowym raczej nie bo 2 tygodnie temy był wymieniany filtr paliwa a tankuje na shellu.Asr się pali cały czas.byłem na komputerze u łepka to mi wykryło dwa błędy tylko nie wiem jakie i skasować ich nie można bylo.Nie wiem może to wina złego PC ta u kolesia, może powinienem jechać do ASO ale tam to mnie pewnie skasują.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez daniel0607Nie wie .On się sam kurwa nie zna na rzeczy.W h... z tym samochodem już mam go dosyć.
Do Gdanska masz niedaleko.
Odezwij sie do Roberta z http://www.tune-up.pl/
Zrobi Ci porzadna diagnoze."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
To po co placiles jakiemus majstrowi ktory sie nie zna?
Do Gdanska masz niedaleko.
Odezwij sie do Roberta z http://www.tune-up.pl/
Zrobi Ci porzadna diagnoze.
Prowadzicie dyskusje już na 3 strony nie wnoszące nic nowego do tematu. W taki właśnie sposób powstają mity o usterkach, bo kolega zrobił to a inny powiedział wymień tamto...DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
www.chiptuning.katowice.pl
DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA
Komentarz
-
-
daniel0607,
pisalem ci juz ze w aso za sparwdzenie i skasowanie biora okolo 20zl
dodatkowo koles powie ci co to za blad z czym zwiazany
wiec jesli nie masz sily jechac do roberta do pojedz do ASO
i przestan tak ciagle nazekac, wez sie czlowieku w garsc i zacznij pomalu naprawiac auto
tak to jest jak sie kupuje z drugiej reki bez specjalisty przy boku
czy ty myslisz ze octavia to auto niezniszczalne???
poprzedni wlasciciel nie dbal o nie(albo mial duzego dzwona i wszystkiego nie naprawil)
Komentarz
-
-
U mnie jak sie kontrolka od ASR swiecila caly czas to mialem zrypany czujnik ABS (przy kole) ale tak jak mowia inni forumowicze to co sie zepsulo pokazuja bledy, ja podjechalem do mechaniora podlaczyl sie i potem odrazu do prawego przedniego kola podszedl( bo ten czujnik mi padl).... :roll:Passat 2.0 TDI, 140 KM, 2007, Comfortline
mam nadzieję, że będzie równie dobry co octavia...
Komentarz
-
-
No po tym że jak przygazuje i przymiele na śliskim szczegolnie na śniegu to silnik przymula no i chrobocze czyli łapie podloże.nie pozwala kołom do krecenia się w mijscu.Nie wiem ja rozpoznaje to przede wszystkim po tym że właśnie chrobocze i nie da rady zamielić.Może się myle.Pamiętam że jak kiedys się jeszcze sama kontrolka nie palila tylko włanczałem ją przyciskiem ASR to wtedy ASR nie działał i można było gumy palić a teraz guzik nie reaguje tzn. czy go włanczam czy nie kontrolka dalej sie pali a system niby działa. i to lipa bo nawet go wyłączyć nie da raday.MOże poprostu coś z przyciskiem się stalo.Na desce rozdzielczej pokazuje że niby nie działa bo pali się kontrolka a on działa.I to właśnie Dziwne to jest.
Komentarz
-
-
Wiem, że dla niektórych będę się powtarzał ale mam problem podobny z ASR. Po włączeniu zapłonu cały czas świeci mi się kontrolka ASR. Po przeprowadzonej diagnostyce wyskoczyły dwa błędy, których nie mozna usunąć. Kody błędów 17656 oraz 01314. Fachowiec z ASO mówił że te błędy nie są jednoznaczne i musi je jeszcze sprawdzić ale nie wie co się dzieje. Może ktoś wie o co chodzi i co jest przyczyną palenia się kontrolki ASR. Mam rocznik 2001, 110 KM.Dzięki z góry za odpowiedź
Komentarz
-
-
17656.Czyli uszkodzony zawor N108 lub uszkodzony czujnik G80.
ABS
Control Module Part Number: 1C0 907 379 D
ASR FRONT MK60 0103 Software Coding: 0022017
1 Fault Found:
01314 - Engine Control Module
013 - Check DTC Memory
The manual says to check the ECM and clear codes before trying to fix this.
Takie info znalazlem
01314 Engine control module read fault memory sporadic
Komentarz
-
-
ASR należy bezwzględnie wyłączyć po założeniu łańcuchów to po pierwsze, a po drugie to jak chce się szybko ruszyć, to też.
nawiasem, czy ktoś się bawił w dołożenia przycisku do odłączenia ABSu ? wkurza mnie ten system czasami. (Jakby nie hamowanie silnikiem, to już dawno nie byłoby mojej Czeszki gdyż ABS zwariował na dziurach)
Komentarz
-
-
Witam zpowrotem koledzy.No i wreszcie skończyły się problemy z palącym się ASR !!!
Już jest wszystko ok. Ale głupota normalnie padłem ze śmiechu na kolana, a mianowicie przyjechałem ostatnio do niego do pracy i patrze a on myje skodzinke.pytam sie co musię stało że jo tak picuje a on mi mówi że to z zadowolenia.Ja pytam co sie stało a on na to że przypomniało mu się że ostatnio ( jak pisałem o problemie) przestawiał zapłon bo coś długo zapalała i jak przestawił to niby było ok ale tylko na jakiś czas więc postanowił no i jak przestawił to właśnie zaczął palić się ten cholerny ASR więc postanowił wrucić do poprzedniego ustawienia zapłonu no i WŁALA wrzystko wruciło do normy ASR działa i nic się nie pali.Widocznie przestawienie zapłonu też działa na ASR. Pozdrowienia dla OCP.Dięki za wszystkie udzielone rady.Teraz chyba zaczne robić nie palacą się kontrolkę otwartych drzwi - ten czerwony samochodzik pomiędzy zegarami bo się nie pali jak drzwi otworze.Ale zupełnie nie wiem od czego zacząć może ktoś z was ma pomysly albo miał taki problem i może się tym podzielić.Za wrzystkie informacje serdecznie dziękuje.
Komentarz
-
Komentarz