Dzięki za adres. Radio kupiłem na allegro, roczne ale w idealnym stanie.
[O2] wiercenioe otworów pod PARKTRONIC
Zwiń
X
-
[O2] wiercenioe otworów pod PARKTRONIC
Jakiś czas temu kupiłem zderzaki od RSa i pora się zebrać i je polakierować. w przednim zderzaku muszę wyciąć otwory pod czujniki i teraz parę pytń
1. czym to zrobić?
2. jaka średnica otworu?
3. czy wiercimy prostopadle do podłoża czy może pod jakimś kątem?
4. jakieś inne sugestie? :roll:
-
-
Wiercimy otwornicą dostarczoną razem z czujnikami. Średnica jest dobrana pod wymiary czujnika. Wiercimy prostopadle tak aby można było prosto wsunąć czujki. Co do sugesti to polecam przemyśleć wiercenie w tej czarnej listwie, dla mnie to estetyczniej wyglada. Cały myk polega na tym aby równo rozłożyc czujki, podczas dopasowywania przydatna bywa taśma malarska.
Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
Maru 123, ja przy zamianie na zderzaki od Scout'a wierciłem otwornicą...
średnicy nie pamiętam, ale jakoś była minimalnie mniejsza od średnicy zew. czujników...
potem leciutki szlif okrągłym pilniczkiem, lakierka, alleluja i do przodu...
wiercenie w miejscach, które były oryginalnie natrasowane na zderzaku (widaczna pozostałość po odlewie)
czujki przyklejone na klej do szyb samochodowych... polecam...
no i to chyba na tyle...
powodzeniaCzłowiek wiedzy żyje działając, a nie myśląc o działaniu, ani też myśląc, co pomyśli, kiedy skończy działać.
Komentarz
-
-
przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Maru 123, , nie- są mocowane na takie obejmy jak podałem(a foto masz powyżej)
te mocowania są na tasmę dwustronną przyklejone do zderzaka
zauważ za masz 2x zewnętrzne i 1x wewnętrzne lewe i prawe- one są minimalnie różneprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Wprawdzie u mnie lakiernik zrobił otowry przed lakierowanie ale okazało się że zamałe więc musiałem sam to zrobic na polakierowanym zderzaku :roll:
Koniecznie zrób to przed lakierowaniem i tak:
1. czym to zrobić?
Otwornica jak słusznie wielu napisało, tylko że otwornica to pojęcie względne :roll:
Tak prawidłowo to jest cos takiego:
Tyle że ciężko będzie Ci dopasować średnicę więc ja używałem takiej stożkowej i z wyczuciem powiększałem otwór.
2. jaka średnica otworu?
Z tyłu na zderzaku masz takie przetłoczenia z dwoma kółkami. Mi lakiernik wyciął te mniejsze i a trzeba wyciąć te większe.
3. czy wiercimy prostopadle do podłoża czy może pod jakimś kątem?
Tutaj sa małe frytki bo to czy pod katem czy prostopadle to zależy od danego czujnika. Każdy z nich jest umieszczony pod innym kątem. Tak przy okazji popatrz jak je miałeś (w którą stronę) w ori zderzaku i zapamiętaj to.
4. jakieś inne sugestie? :roll:
Wysłać Ci jedna obudowę czujnika ? Bo mam zbędną, będziesz miał na przymiarkę przy wierceniu :P w prawdzie od tylnego ale to chyba nie robi różnicy :P
Komentarz
-
-
Na tym Forum poradzono podlaczyc przednie kable czujnikow (ori) przez przekaznik (4*2) do tej samej centralki. Wlaczenie wstecznego przelacza kontakty na tylne czujniki- do zrobienia: http://www.skodacommunity.de/index.p...rne#post124665 .PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bubuDENa tym Forum poradzono podlaczyc przednie kable czujnikow (ori) przez przekaznik (4*2) do tej samej centralkiprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
Maru 123, jeśli przytrafi Ci się zrobienie zbyt małego otworu, (nie życzę Ci tego ale czasem tak bywa niestety :? ) to najprostszą i jednocześnie doskonałą metodą jest rozwiercenie tego przy pomocy zwykłych nożyczek krawieckich. Potrenuj na jakimś plastiku z dwóch stron a zobaczysz, że otwór wychodzi idealny. Nie ma zadziorów i kanty ostre jak brzytwa. 8)Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.
Komentarz
-
-
W tym temacie sa szczegoly montazu z tylu, zasada taka sama: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...owania&start=0 . fernando, czy napisalem cos nie zwiazanego z tematem? bo Ty chyba mniej. Przemysl to nim nastepnym razem naszorujesz o mnie. Wybacz jesli Cie poruszylem.PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bubuDEfernando, czy napisalem cos nie zwiazanego z tematem? bo Ty chyba mniej. Przemysl to nim nastepnym razem naszorujesz o mnie. Wybacz jesli Cie poruszylem.
Zamieszczone przez bubuDENa tym Forum poradzono podlaczyc przednie kable czujnikow (ori) przez przekaznik (4*2) do tej samej centralki. Wlaczenie wstecznego przelacza kontakty na tylne czujniki- do zrobienia: http://www.skodacommunity...orne#post124665 .
Zamieszczone przez bubuDEmlode ciele
Czy Twoj post dodal cos do sprawy? Na chuj piszesz komentarze o mnie, przeciez Cie nie prosilem o to. Wyliz sobie dupe nim mnie nastepny raz obrazisz- bez pomyslunku.
Komentarz
-
Komentarz