Zamieszczone przez tomecki994
Ocynkowana karoseria?
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez jacogNie mieliście Felicii to nie narzekajcie na zabezpieczenie tylniej klapy :lol:kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...
Komentarz
-
-
Taki "ocynk" to warstwa cynku około 0,1 mm. Wszysko jest pięknie, jeżeli nie jest naruszona zewnetrzna warstwa ochronna przed urazami mechanicznymi, czyli farba/lakier.
Jeżeli w tej warswie ochronnej są odpryski, to niestety, trzeba jak najszybciej zabezpieczać te ubytki, bo taki odprysk, to w większości przypadków też uszkodzenie warstwy cynku.
Komentarz
-
-
Ocynk w Octavi to smiech mam 2005 rok i niestety w bagażniku tam gdzie sa zgrzewane blachy rdza jak smok . W bagazniku przy kole zapasowym bąble jak dzwon to samo przy zamkach tylnych drzwi , zaczęło wyłazic po gwarancji he he ehe chyba maja to wyliczone . Chyba że przegapiłem bo powiem szczerze do koła zapasowego nie zaglądałem 3 lata do momentu kiedy mi sie płyn do spryskiwaczy wylał .Mam dwa Fiaty seicento z 2000 roku i nie ma na nich śladu rdzy , lakiernicy mówili że te modele maja ocynk bardzo gruby i dlatego trwały a w skodach czy volkswagenach niestety jest to tak mała grubośc ,że niewielka niedokładnośc i potem sa problemy.
Komentarz
-
-
ten ocynk i tak nie pokrywa wszystkich powierzchni, bo nie wazne jak ktos sie bedzie napinal nie ocynkuje elektrolitycznie wewnetrznych powierzchni w profilach zamknietych, na zalamaniach, w zakamarkach ta wrstwa bedzie bardzo cienka, gorzej zwiazana z podlozem ....
a tak BTW: mosty cynkuje sie plomieniowo (kapiel w plynnym cynku) i taka warstwa nie dosc ze jest grubsza to jeszcze lepij zwiazana z podlozem ....kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...
Komentarz
-
Komentarz