Panowie kupilem kolejna Octavie i mam kilka pytan.
Jest to dobrze wyposazony Ambiente, ale nie ma parktronica tyl. Czy to normalne. W mincie (2008) z polskiego salonu mam, a w ambiente (2007) nie ma? To ze mam DSG chyba nie gra roli?
Kolejne pytanie. Samochod ma fabrycznie Nexusa. W bagazniku jest zmieniarka, ale oczywiscie nie czyta MP3. Jest na to jakis sposob? Nowy firmware? Mam tez Aux in w postaci jack, ale moze da sie gdzies dolozyc USB? Moze transmisja przez bluetooth, ale nexus chyba tego nie wspiera...
I dalej... Mam bluetootha, narazie nie kupilem jeszcze modulu do telefonu, ale po sparowaniu urzadzen, wszystko wyglada ok. W maxi dot sa wszystkie kontakty, mozna nawiazywac polaczenia itp. jednak nie slyzsze osoby do ktorej dzwonie...Why? Co ciekawe zawsze myslalem ze mikrofon jest w lampce, a ja mam na liczniku tuz pod maxi-dot. jakis dolozony? Jezeli tak to ten fabryczcny jest jakis kiepski (slabo "sciaga")? czy to poprostu jaks rzezba i musze poprawic.
Chcialbym tez follow me home. Da sie to wlaczyc ? W maxi dot nic nie widze. Powiedzcie jaki najtanszy kabelek to obsluguje? Wystarczy VAG Commander? za 100 zl?
I ostatnia prosba: zalezy mi na instrukcjach do II i do nexusa, ale w wersji elektronicznej. Moze byc PL, ANG, albo GER wszystko mi jedno. ma ktos? U innych producentow mozna sciagnac z neta, ale VAG chyba do tego jeszcze nie dorosl...
z gory dzieki
Zostały mi czesci, po szkodniku:
VCDS 11.2 oddam za 90 PLN!
Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6
Wyposazenie na Polske jest dosc bogate, inne kraje nawet Eleganca mialy bez czujnikow.
Nexus nie czyta MP3, mozna zmienic na Columbusa tam czyta.
Zestaw zwykle podlaczony jest pod jakis glosnik w aucie, najczesciej ten od kierowcy albo dwa przednie. Po co Ci jakis adapter do telefonu. Przeciez o to chodzi, zeby nie trzeba bylo szukac telefonu, moze on sobie spokojnie lezec w kieszeni, a zestaw bedzie dzialac.
Wyposazenie na Polske jest dosc bogate, inne kraje nawet Eleganca mialy bez czujnikow.
Nexus nie czyta MP3, mozna zmienic na Columbusa tam czyta.
Zestaw zwykle podlaczony jest pod jakis glosnik w aucie, najczesciej ten od kierowcy albo dwa przednie. Po co Ci jakis adapter do telefonu. Przeciez o to chodzi, zeby nie trzeba bylo szukac telefonu, moze on sobie spokojnie lezec w kieszeni, a zestaw bedzie dzialac.
Skoro mam juz uchwyt to chyba nie ma sensu zeby tylko sobie byl. Pozatym telefon bedzie sie ladowal podczas jazdy, co przy moich rozmowach i permanetnie wlaczonym bluetooth bedzei zbawieniem. Tylko pewnie za adapter ASO sciagne ze mnie skore...
Parktronica nie ma na przod. Tylni zderzak tez nie ma czujnikow. Ludzilem sie ze zaliczyl dzwona i zderzak nie ten, a tu takie rozczarownie
@szkoda
Szukalem ale znalazlem tylko jakies ksiazki do OI. w dodatku mylaco nazwane wersja II
Zostały mi czesci, po szkodniku:
VCDS 11.2 oddam za 90 PLN!
Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6
Komentarz