regulacja drzwi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MACIEKKK
    Classic
    • 2005
    • 21

regulacja drzwi

Zamieszczone przez greszczyn
    To co ze spotem , robimy coś :?: :?: :?: :?: :?:

Ja jestem jak najbardziej za.

Można by się spotkać na parkingu na matarni koło obwodnicy ( moja propozycja ).

Termin, miejsce i godzina do uzgodnienia.

Piszcie kiedy komu pasuje i znajdziemy kompromis.
  • jelcyn1967
    Classic
    • 2005
    • 22

regulacja drzwi

pojawil sie problem i licze na wasza pomoc.bardzo ciezko zamykaja sie drzwi przednie od strony kierowcy tzn ciezko chodzi skrzydlo. wystapilo to w zasadzie z dnia na dzien. nie widac aby drzwi opadly. smarowalem zawiasy, ale nie pomoglo.moze ktos mial z czyms takim doczynienia.pewnie jest tam mozliwosc jakiejs regulacji :shock: z gory dzieki

Komentarz

• mlody
      Ambiente
      • 2005
      • 117

u mnie to samo jest ale jakoś mi nieprzeszkadza ale jakby ktoś wiedział jak to naprawić to i ja bym sobie naprawił

Komentarz

• Patron
        Classic
        • 2005
        • 32

Ja zalałem WD-40 i już rok nie mam problemów, a wcześniej aż skrzypiało.
        TDi i tyle.

Komentarz

• xekon
          Rider
          S_OCP Member
          • 2005
          • 742

WD-40 nie polecam, oprocz smarowania ma jeszcze pewna nieprzyjemna wlasciwosc, wyplukuje smary stale. Zawias chyba wlasnie takim jest smarowany. Jak mialem klopot z ciezkim zamykaniem drzwi to za pierwszym razem uzylem wlasnie WD40 i po jakism mies mialem to samo, zapodalem wiec oliwe maszynowa i narazie, ok rok czasu mam spokoj.

Komentarz

• rafalus
            L&K
            • 2005
            • 1140
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

trzeba mocno smarowac jeszcze przed objawami . Smaruje teraz TUTela w tubie za ok 20 zl kupilem jesczze do faita samru staczy na pare lat
            nowy cSIMC od Aliego
            seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
            Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.

półosie seryjne przebieg 273 tyś

Komentarz

• nico21
              RS
              S_OCP Member
              • 2005
              • 2640
              • Volkswagen

jak sie nie posmaruje to sie ... :wink: :twisted:
              DACAR.team

Komentarz

to ja mam w druga strone.... Na samym poczatku zamek w tylnich drzwiach mi pukal o karoserie.... to mi taki jede spech przesmarowal od razu wszystko jakims cud smarem i chodza jak po masle... teraz mi wszyscy ktorych nie "wytresowalem" wala drzwiami :/

Komentarz

• jelcyn1967
                  Classic
                  • 2005
                  • 22

koncze ten temat poniewaz bylem jego autorem a pkt7 rgulaminu mowi....
                  drzwi chodza lepiej, posmarowalem olejem uzywanym do maszyn do szycia

Komentarz

• haragon
                    Rider
                    • 2008
                    • 310

Najlepiej posmarować płynnym smarem do np:łańcucha rowerowego. Nie bardzo pamiętam jak to się nazywa, ale ma właćciwości ze wszystkich specyfików najleprze.
                    Nie przyciąga, wręcz odpycha brud, kurz i błoto (antystatycznie- nie łączy się z nim i nie wchłania). Jest w sprayu i ma konsystencję płynną. Po zapodaniu dobrze penetruje a po kilku godzinach jakby zastyga i ma konsystencję gęstego smaru.
                    W rowerowym sporcie (w zawodostwie) czyszczenie łańcucha to codzienna rutyna. Łańcuszek musi być z zewnątrz czysty a od środka smarowany.
                    Moim skromnym zdaniem to właśnie taki preparat będzie najleprzy.
                    Bziutasz na czysty zawias (umyty), jak zgęstnieje czyścisz szmatą do sucha. Drzwi śmigają jak talala i zawsze masz w tym miejscu czysto. Operację powtarzasz raz na boży rok, lub od wielkiego dzwona :-)...
                    "Prosta jest dla szybkich samochodów, zakręty są dla szybkich kierowców..."- Colin McRae

Octavia Combi 2004 [138KM / 293Nm]
                    >>Hardware - dobrygrzeswawa<<
                    >>Software - rogalotti<<

Komentarz

Pracuję...