[OI] ekonomia-obroty-BFQ

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mkz
    Ambiente
    • 2008
    • 138

Zamieszczone przez Jeżyk
    Komputer pokazuje zaniżone dane jeśli chodzi o np spalanie w l/100km
    To chyba raczej zależy od egzemplarza - mój pokazuje bardzo dobrze - nie ma zauważalnych odstępstw (zdarzyło się mu nawet raz czy dwa razy pokazać za duże spalanie - ale też minimalnie - czyli raczej pewnie wina zaokrągleń albo raczej dokładności dystrybutora paliwa)

Komentarz

• dudek_t
      L&K
      • 2008
      • 1421

Panowie, spalanie innych użytkowników może być jedynie poglądowe i nie należy się martwić że się różni.

Miasto miastu nie równe, do tego każdy ma inny styl jazdy i spalanie może się różnić do 2 litrów spokojnie.

Mi głównie w trasie wychodzi około 10.5l/100 LPG ale znam osoby którym średnio pali 8 czy 12.

Relax

Komentarz

• kruchyboss
        Drive
        • 2008
        • 69

dudek_t święta racja. Po co sie stresować, że zapłaciło się 5 złotych więcej. Wrzućcie na luz. samuraj jak będziesz pomykał octą BFQ w takim samym zakresie obrotów jak landkiem to zobaczysz, że można pomykać ekonomicznie benzyniakiem. Szczególnie wolnossącym ośmiozaworowcem rozsądnie zbierającym się nawet w dolnym zakresie obrotów. Mam i jestem zadowolony. Szczególnie na stacji benzynowej jak płacę za LPG 2pln
        Filiżanka Cappucino

Komentarz

• sgasiorowski
          Drive
          • 2009
          • 49

Witam

Moje spostrzeżenia są podobne do innych froumowiczów. Ja jak chcę to mogę nim spalić nawet 15-20l/100km - wystarczy trzymać go na 3 biegu przy 3,5-4 tyś obrotów. Wtedy autko jest bardzo żwawe i można poczuć tą moc i fajny moment obrotowy. Ale mnie nie pociąga taki styl jazdy. Wyżej kręcę go tylko na obwodnicy i Al. Armii Krajowej gdzie jest kawałek ostro pod górkę. Do pracy jeżdzę po trasie Gdańsk - Pruszcz Gdański - obwodnicą do Gdyni i powrót przez miasto. Średnie spalanie z dnia przy totalnym braku korków (co zdarza się rzadko i tylko latem jak dzieciaki mają wakacje) może zejść nawet poniżej 6,5l/100km. Mój rekord to jazda na zielonej fali z Gdańska do Gdyni przez miasto przy stałej prędkości 60-70km/h i kiedy komputer pokazał 5,8l/100km. Zwykle średnie spalanie z dnia jednak wychodzi pomiędzy 7,5-9l/100km i jestem zadowolony. W styczniu zrobiłem trasę Gdańsk - Starachowice - Gdańsk. Przy mrozach -15, -18 st. C. nie szło zejść poniżej 7l/100km - fizyki nie da się oszukać.

Pozdrawiam

Komentarz

• dontak
            Rider
            • 2008
            • 586
            • Octavia III combi (5E5)
            • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Jak piszecie o swoim spalaniu to robię duże oczy! Bo mnie wychodzi (jazda głównie po mieście) 11 litrów PB i 12,5 LPG. Kurcze chyba coś nie tak? Co prawda auto ma dopiero przejechane 1600km ale chyba jest już dotarte i mniej palić nie będzie. Jak jeździcie że macie tak niskie spalanie?
            OIII 1.2 TSI 105 KM

Komentarz

• Marx
              Elegance
              • 2009
              • 865

odpuscie juz dyskusje o tym spalaniu bo sie slabo robi...

Komentarz

• szkoda
                RS
                S_OCP Member
                • 2005
                • 22543

Zamieszczone przez Marx
                odpuscie juz dyskusje o tym spalaniu bo sie slabo robi...
                bardzo słabo :evil:
                saport techniczny baj DGW
                była BKD+DSG '05 120kkm
                była BXE '08 190kkm
                no i nie ma :-)

Komentarz

Pracuję...