Zamówienie na O2 bez gwarancji ceny?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Edi123
    Classic
    • 2011
    • 3

abstinent, słabo :!:
    100% Warszawa = 8,7590027700831024930747922437673 :szeroki_usmiech
  • dmart
    Classic
    • 2010
    • 13

Witajcie.

Przymierzam się do zakupu O2. Od dealera dostałem zamówienie z ceną jaka mnie powiedzmy satysfakcjonuje (rabat w stosunku do cennika).

Na zamówieniu wpisano jednak, że będę zobowiązany zapłacić cenę obowiązującą w dniu sprzedaży samochodu (termin realizacji za ok. 6 tygodni).

Czy to jest standard? Trochę mi się to nie podoba. Z jednej strony niby dostaję rabat, a za 6 tygodni okaże się, że praktycznie bezkarnie mogą mi cenę podnieść. Jasne, mogę wtedy nie odebrać auta, ale na kaucję poczekam nawet 6 miesięcy. Jak to u Was wyglądało? Czy jest szansa uzyskania gwarancji niezmienności ceny?

Komentarz

• szkoda
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 22543

Zamieszczone przez dmart
      Czy to jest standard?
      tak

Zamieszczone przez dmart
      Jak to u Was wyglądało?
      nigdy nie spotkałem się z tym, zeby cena wzrosła, a spotkalem się ze spadkiem
      saport techniczny baj DGW
      była BKD+DSG '05 120kkm
      była BXE '08 190kkm
      no i nie ma :-)

Komentarz

• pascal
        Rider
        • 2009
        • 510
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

ja dostałem gwarancję ceny na piśmie, ale nie wiem czy dobrze zrobiłem wymuszając to na dilerze , bo mysle ze mogło by byc tak jak mówi szkoda,

Komentarz

• Coke
          Elegance
          • 2010
          • 771
          • Octavia II (1Z3)
          • AUM 1.8 20VT 150 KM
          • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

jest to standard i nie należy się tym z grubsza przejmować. W przypadku gdyby cena wzrosła w sposób znaczący można zawsze próbować negocjować o dodatkowe korzyści, Ty jednak napisałeś że już udało Ci się zbić cenę na bardzo atrakcyjną więc wogóle bym się nie przejmował tym co jest w umowie.
          Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk

Komentarz

• daszek
            Ambiente
            • 2009
            • 239
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

ja miałem utrzymaną cenę, zmienił się rocznik auta - na młodsze :szeroki_usmiech
            zdroofko
            daszek
            http://www.motostat.pl/user_images/13387/icon1.png [1500-3000 obr/min]http://emoty.blox.pl/resource/hi.gif | oryg. instrukcja obsługi Octavia II

Komentarz

• Marx
              Elegance
              • 2009
              • 865

jak ci cena wzrosnie to zawsze mozesz zrezygnowac. Co najwyzej poczekacz pol roku na ten tysiac zlotych....

Komentarz

Pracuję...