Filtry oryginalne czy zamienniki ?
Zwiń
X
-
Filtry oryginalne czy zamienniki ?
Na forum jest kilka tematów poruszajacych tą kwestię, czy lepsze oryginalne czy może nie warto przepłacac i dawać zamienniki.
Ja dzisiaj eksperymentalnie kupiłem w ASO filtr paliwa, powietrza i oleju.
Po wyjeciu z pudełka okazało się że:
filtr powietrza - polski filtron tylko w vag-owskim pudełku i 2,5 raza droższy
filtr paliwa - made in italy
filtr oleju - made in france , wiec jak widać daleko tym oryginałom do vag'a(tylko po pudełku), wiec trzeba się zastanowić czy warto kupowac ori i płacic jak za ori , dostając defakto tylko ori kartony.
To taka informacja dla zainteresowanych
Pozdrowionka
-
-
kupując rzeczy w ASO masz na nie gwarancję, jak bym jeździł felicją 1,3 z 95 to brał bym zamienniki najtańsze ale jak lepsza fura to lepiej nie ryzykować. Poza tym, czy zakładając do auta oryginały - czy nie masz lepszego sampoczucia i nie uważasz że auto jest Ci bardziej wdzięczne?Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Cokekupując rzeczy w ASO masz na nie gwarancję, jak bym jeździł felicją 1,3 z 95 to brał bym zamienniki najtańsze ale jak lepsza fura to lepiej nie ryzykować. Poza tym, czy zakładając do auta oryginały - czy nie masz lepszego sampoczucia i nie uważasz że auto jest Ci bardziej wdzięczne?
[ Dodano: Pią 05 Lut, 10 21:35 ]
Zamieszczone przez przemek77sam sobie odpowiedziałeś jakie to oryginały, ja kupuje zamienniki ale dobrej firmy
za pudełko z logo płacisz 2,5 razy więcej, czy warto?
Komentarz
-
-
uwazam,ze po gwarancji nie warto kupowac filtrow w ASO,chyba ze ceny sa podobne do zamiennikow.Warto kupowac DOBRE FILTRY!Wiadomo,ze pracownicy serwisow musza opowiadac bajki o tym,ze oryginalne sa najlepsze.Jednak wiadomo,ze ten sam filtr w pudelku firmowym np vw lub skody nie bedzie lepszy od tego samego filtra w pudelku luz z nadrukiem filtron a prawie na 100% bedzie duzo drozszy.Respect All,Fear No One!
Komentarz
-
-
Przecież markowe! (a nie jakaś chinina) filtry nie mogą być złe. Filtron, Mann, czy inne tego typu na pewno nie szkodzą. W ostateczności ori Vag można kupić np. na allegro.poro taniej. Ja ostatnio kupiłem na najbliższy przegląd 105.000 km 5 literków zalecanego przez ASO Castrola (na allegro właśnie z hurtowni zaopatrującej ASO) - zaoszczędziłem około 100 zł na samym oleju!!!pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
ufo, ta firma jest od dawna na rynku i na pewno mozesz do miec do ich produktow zaufanie: http://www.mahle.com/C12570B3006C0D4...NKCE9986STULDE .PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex
Komentarz
-
Komentarz