Bagażnik 01 a 01FL
Szukałem na forum, ale nie mogę znaleźć.. Czy bagażnik w 01 jest taki sam duży jak w 01FL?, chodzi mi o to, że w 01FL jest ponoć trochę więcej miejsca na nogi na tylnej kanapie, jestem ciekaw jak to jest zrobione, siedzenia w tyle wydają mi się, że są w octavi po lifcie trochę pod innym kątem niż w tej sprzed liftu (ale nie jestem tego pewien) czy to, że po lifcie jest więcej miejsca jest zrobione kosztem mniejszego bagażnika? I czy ta różnica na tylnej kanapie po lifcie jest duża, wiecie ile?
solar, Rozumiem, że chodzi o półkę w liftbacku, w combi pewnie też boczne tylne tapicerki tam gdzie są głośniki są krótsze? Pytam, bo jedną kiedyś będę chciał wymienić, mam bardzo mocno porysowaną, wręcz poharataną, wiec musiałbym w takim przypadku szukać typowo od swojej, czyli sprzed liftu, czyli jednak delikatnie kosztem bagażnika jest więcej miejsca...
Zanim ja kupiłem swoją to szukałem różnych materiałów na temat O1. Ogólnie z tego co znalazłem to bagażnik ma taką samą pojemność zarówno przed jak i po lifcie. Zostało zmienione oparcie tylnej kanapy dzięki czemu pasażerowie z tyłu zyskali dodatkowe 22mm przestrzeni. Zwiększono również sztywność szkieletu nadwozia oraz stylistykę auta. Jak ktoś chce poczytać o różnicach przed jak i po lifcie to polecam to kompendium
I różni się długość tylnej półki, tzn. po lifcie jest krótsza o ok. 7 cm.
Półka i plastiki ,na których się opiera jest krótsza z powodu innego kształtu wewnetrznej części tylnej klapy.W klapie jest miejsce na wycieraczkę,inaczej jest wyprofilowana plastikowa osłona i pozostałe elementy są do tego dopasowane.Klapa jako całość jest wymienna do przed i poliftowej O1.
Komentarz