Halogeny O2

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • groochas
    Classic
    • 2010
    • 22

Halogeny O2

Mayki, wybacz, że wcześniej nie zadzwoniłem, ale wakacje, badmington - kobieta zabroniła siedzieć przy kompie więc tylko na sekundę.
    Przekazuję Wam ciekawego linka do opisu sterowników koła kierownicy montowanych w autach VAG wraz z opisami co i jak i czy jest zamontowany czujnik skrętu kierownicy.

Teraz na przykładzie Mayki'ego (mam nadzieję, że się nie obrazi): ma on sterownik 1K0-953-549-DA czyli jest to sterownik typu 2 (chodzi o ten pierścień na który jest nałożony) w wersji LOWLINE (czyli najtańszej), bez czujnika kąta kierownicy. U góry jest napisane, który wariant co obsługuje:

Variants
    Lowline: No additional Options/Features
    Midline: Cruise Control, Board Computer
    Highline: Cruise Control, Board Computer, Multi-Function Steering Wheel
    Jeśli Mayki jest zainteresowany sterownikiem, który obsługuje tylko tempomat i komputer to musi sobie znaleźć coś z wersji MIDLINE, jeśli dodatkowo kierownica multifunkcyjna, to tylko wersja HIGHLINE. Oczywiście cały czas należy szukać sterownika, który (akurat w tym przykładzie) ma slip ring typu 2, ma tą samą wersję firmware'u oraz nie posiada zamontowanego czujnika kąta kierownicy (bo aktualny sterownik też tego nie ma). Na już można określić, ze te warunki spełnia sterownik 1K0-953-549-CQ (najnowszy), bądź wcześniejszy 1K0-953-549-CP.

Mam nadzieję, że tym postem rozwiązałem problem sterowników kierownicy w Octaviach FL (i nie tylko) :-) :-) Wcześniej już w innym poście pisałem o sterownikach w O2 przedliftowych, więc to stanowi całkiem obszerne kompendium o pozostałych furkach :-)
    Była O1, 1,9tdi 144 km, 308nm
  • bogdancbr
    Classic
    • 2009
    • 36

Halogeny O2

Witam szanownych kolegów , mam pytanie jak sie zabrać i od czego zacząć żeby wyjąć halogeny w O2 , czy trzeba zdejmować zderzak ? . Z góry dziękuje za podpowiedzi.
    Octavia 2 FL 2.0BKD DSG L&K

Komentarz

• piotrek_os
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 8160
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Re: Halogeny O2

Zamieszczone przez bogdancbr
      Witam szanownych kolegów , mam pytanie jak sie zabrać i od czego zacząć żeby wyjąć halogeny w O2 , czy trzeba zdejmować zderzak ? . Z góry dziękuje za podpowiedzi.
      wyciagasz zaslepki (ciągniesz do siebie) kole halogenów....tam juz sie pokazują "troxy" i odkręcasz :diabelski_usmiech 1 minutka roboty
      Załączone pliki
      Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• bogdancbr
        Classic
        • 2009
        • 36

Piotrek_os dziękuje bardzo za pomoc ! pozdrawiam
        Octavia 2 FL 2.0BKD DSG L&K

Komentarz

• loru
          RS