Mayki, wybacz, że wcześniej nie zadzwoniłem, ale wakacje, badmington - kobieta zabroniła siedzieć przy kompie więc tylko na sekundę.
Przekazuję Wam ciekawego linka do opisu sterowników koła kierownicy montowanych w autach VAG wraz z opisami co i jak i czy jest zamontowany czujnik skrętu kierownicy.
Teraz na przykładzie Mayki'ego (mam nadzieję, że się nie obrazi): ma on sterownik 1K0-953-549-DA czyli jest to sterownik typu 2 (chodzi o ten pierścień na który jest nałożony) w wersji LOWLINE (czyli najtańszej), bez czujnika kąta kierownicy. U góry jest napisane, który wariant co obsługuje:
Jeśli Mayki jest zainteresowany sterownikiem, który obsługuje tylko tempomat i komputer to musi sobie znaleźć coś z wersji MIDLINE, jeśli dodatkowo kierownica multifunkcyjna, to tylko wersja HIGHLINE. Oczywiście cały czas należy szukać sterownika, który (akurat w tym przykładzie) ma slip ring typu 2, ma tą samą wersję firmware'u oraz nie posiada zamontowanego czujnika kąta kierownicy (bo aktualny sterownik też tego nie ma). Na już można określić, ze te warunki spełnia sterownik 1K0-953-549-CQ (najnowszy), bądź wcześniejszy 1K0-953-549-CP.
Mam nadzieję, że tym postem rozwiązałem problem sterowników kierownicy w Octaviach FL (i nie tylko) :-) :-) Wcześniej już w innym poście pisałem o sterownikach w O2 przedliftowych, więc to stanowi całkiem obszerne kompendium o pozostałych furkach :-)
Przekazuję Wam ciekawego linka do opisu sterowników koła kierownicy montowanych w autach VAG wraz z opisami co i jak i czy jest zamontowany czujnik skrętu kierownicy.
Teraz na przykładzie Mayki'ego (mam nadzieję, że się nie obrazi): ma on sterownik 1K0-953-549-DA czyli jest to sterownik typu 2 (chodzi o ten pierścień na który jest nałożony) w wersji LOWLINE (czyli najtańszej), bez czujnika kąta kierownicy. U góry jest napisane, który wariant co obsługuje:
Variants
Lowline: No additional Options/Features
Midline: Cruise Control, Board Computer
Highline: Cruise Control, Board Computer, Multi-Function Steering Wheel
Lowline: No additional Options/Features
Midline: Cruise Control, Board Computer
Highline: Cruise Control, Board Computer, Multi-Function Steering Wheel
Mam nadzieję, że tym postem rozwiązałem problem sterowników kierownicy w Octaviach FL (i nie tylko) :-) :-) Wcześniej już w innym poście pisałem o sterownikach w O2 przedliftowych, więc to stanowi całkiem obszerne kompendium o pozostałych furkach :-)
Komentarz