Cześć, niedawno ktoś mi wgniótł drzwi na parkingu i zgłosiłem szkodę do ubezpieczyciela aby pokryć naprawę z AC. Kasę dostałem, wszystko ładnie pięknie, aż... dostałem dzisiaj list, że mam dosłać zaświadczenie o przysługujących mi 20% zniżek OC od poprzedniego ubezpieczyciela. Sytuacja jest, taka, że mam ten samochód z ojcem, jako współwłaścicielem. Zniżki, te wspomniane 20% były jego, problem w tym, że miał też drugi samochód i około miesiąca po ubezpieczeniu Skody, tamten samochód miał wypadek i poszedł do kasacji(prowadził brat, nie związany z żadnym ubezpieczeniem), z racji, że to była jego wina, to pewnie ojciec stracił 10% zniżek. Czyli w momencie ubezpieczenia było 20%, ale już później niestety nie. Co w takiej sytuacji, da się wziąć ten świstek, ale tylko do daty zawarcia ubezpieczenia na nowy samochód?
[O1] ESP - POMOCY!!!
Zwiń
X
-
występuje błąd czujnika przyspieszenia wzdłużnego zapala się kontrolka ESP i ABS przeważnie przy gwałtownym przyspieszeniu. Z tego co wiem to w tych modelach te czujniki się rozlutowują w środku. Więc trzeba go delikatnie rozebrać (złożony jest na masie) i próbować go polutować jeżeli to nie pomoże to pozostaje kupić używkę lub nowy ale trzeba go z kalibrować do auta. Jakbym wiedział gdzie go szukać to robiłbym to w następnym tygodniu - jak to zrobię to dam znać co z tego wyszło - tylko muszę go znaleźć
Komentarz
-
Komentarz