zakup octavi 1

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tomash_1982
    Classic
    • 2011
    • 2

zakup octavi 1

kowal 2002, niecały rok i 28kkm. Więc silnik ledwie co dotarty dopiero

AdamB, olej na połowie miarki, bardziej z tendencją że mniej niż więcej pilnuję oleju pilnuję
  • przemoo_82
    Classic
    • 2010
    • 3

zakup octavi 1

witam

złożyłem zamówienie na zakup skody octavii 1 1.9 tdi z najbogatszym pakietem wyposażenia selection . czas oczekiwannia na auto ok. 1,5 miesiaca. cena wyszła równo 60.000. Panowie z salonu dorzucili mi radio, koło zapasowe , lepszą tapicerkę oraz światła przeciwmgielne gratis. Pytanie, czy można coś więcej w salonie urwać, zaliczki jeszcze nie wpłaciłem więc droga do negocjacji otwarta.

Komentarz

• lonerr
      Rider
      • 2006
      • 402

Nie lepiej było kupić nową O II ?? troszkę gorszę wyposażoną, natomiast innej klasy samochód - nowszy, bardziej komfortowy ...

Tutaj zadzwoń podpytaj, bo sporo osób się specjalnie fatygowało i kupiło u zaprzyjaźnionych dealerów

Skoda Octavia II Elegance BKC 1.9 77kW 105KM/240Nm
      Skoda Octavia I Celebrate ASV 1.9 VP 81kW 110KM/235 Nm

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

Zamieszczone przez przemoo_82
        Pytanie, czy można coś więcej w salonie urwać, zaliczki jeszcze nie wpłaciłem więc droga do negocjacji otwarta.
        tak samo jak przedmówca uważam, że należało się rozejrzeć za O2, oczywiście jak masz zajawkę konkretnie na O1 to
        saport techniczny baj DGW
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm
        no i nie ma :-)

Komentarz

• rkb
          RS
          • 2008
          • 2152
          • Rapid Spaceback (NH1)
          • CYVB 1.2 TSI 110 KM

60 k pln za 01 ???? za 60 k masz O2 mint 1.9 TDI.... :roll:
          Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• przemoo_82
            Classic
            • 2010
            • 3

ciekawe gdzie za 60k kupisz o2 mint??

wg cennika na 2010 rok niestety tyle wychodzi 60k z pełnym wypasem za o1 1,9 tdi.

o2 wychodzi w wersji mint 67-69 tys. Ja mam budżet do 60, więc w tej cenie tańszego i tak wyposażonego diesla nie kupie, zostaję tylko o1 tdi ;]

Komentarz

• rkb
              RS
              • 2008
              • 2152
              • Rapid Spaceback (NH1)
              • CYVB 1.2 TSI 110 KM

przemoo_82, jak patrzysz na ceny z konfiguratora to to sorry :lol: nawet w cenniku jest napisane ze upust 5000 (2010r. ).... a po negocjacjach mozna zejsc duzo wiecej. Napisz do danielcio i lepiej wycofaj sie z tego zakupu bo jak za O1 przeplaciles jak smok.

Komentarz

• livid
                Drive
                • 2009
                • 64

nie pal sie z zakupem 60k to spora kasa i napewno jak dobrze poszukasz to znajdziesz oII w dobrej cenie. ewentualnie auto demo one maja do ok 6 miesiecy

Komentarz

• bedzyn
                  Drive
                  • 2009
                  • 93

Konfigurator pokazuje w podsumowaniu ceny z upustami. Poza tym lepiej, jak człowiek weźmie O1 full wypas, niż gołą O2. Zastanów się tylko nad radiem z MP3, większą ilością głośników, halogeny w reflektorach, podłokietnik. Popytaj też o welurowe dywaniki. Możesz też pogadać o gratisowej dostawie do salonu, bo normalnie to chyba kosztuje 600PLN. Nie wiem, czy dawali Ci czujniki parkowania, ale to się bardzo przydaje.
                  Skoda 105S ->EX, CC700 ->EX, Skoda Felicia 1,3MPI ->EX, Skoda Octavia I More Sport
                  www.octavia-bedzyna.blog.pl

Komentarz

• _tm_
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2004
                    • 2333
                    • Superb III (3V3)
                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                    • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                    • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez bedzyn
                    Konfigurator pokazuje w podsumowaniu ceny z upustami. Poza tym lepiej, jak człowiek weźmie O1 full wypas, niż gołą O2.
                    Mam O1 i O2 i powiem szczerze, że przepaść między nimi jest ogromna, więc wolałbym gołą O2 niz wypasioną O1 (przy założeniu, ze silnik bierzemy taki sam).
                    S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
                    Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
                    -------------------------------------------------------------------------
                    O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
                    O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
                    O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

• Maicroft
                      Moderator
                      S_OCP MemberModeratorr
                      • 2004
                      • 25757
                      • Audi

Za 65 jakis czas temu mozna bylo wyrwac OII 1.9TDI Ambiente
                      Spritmonitor.de

Komentarz

• shok
                        RS
                        • 2009
                        • 2070
                        • Octavia I (1U2)
                        • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Re: zakup octavi 1

witam

złożyłem zamówienie na zakup skody octavii 1 1.9 tdi z najbogatszym pakietem wyposażenia selection . czas oczekiwannia na auto ok. 1,5 miesiaca. cena wyszła równo 60.000. Panowie z salonu dorzucili mi radio, koło zapasowe , lepszą tapicerkę oraz światła przeciwmgielne gratis. Pytanie, czy można coś więcej w salonie urwać, zaliczki jeszcze nie wpłaciłem więc droga do negocjacji otwarta.
                        Ty żartujesz.Prawda? 60 tyś za OI :shock: :shock: :shock:
                        Na 100% kupisz OII minta.Kolego rezygnuj z tej OI i pisz do Danielcia.OI to już auto z innej epoki porównując z OII

Komentarz

• cysterniarz
                          RS
                          • 2008
                          • 1887
                          • Octavia II combi (1Z5)
                          • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zgadza się że różnica między o1 i o2 jest duża ale golasa bym nie kupił. Za kilka lat jak auto będzie sprzedawane to wyposażenie będzie odgrywało dużą rolę i jak trafi się klient, którego zamierzeniem będzie kupno o1 to z takim wyposażeniem to auto na pewno szybko się sprzeda. W przypadku o2 (golasa) sprzedać to auto będzie ciężko bo w porównaniu z innymi o2 z lepszym wyposażeniem będzie niestety na dole listy i nawet jak zejdzie się z ceny to trudno będzie imo o klienta. Już jednego golasa sprzedawałem i ludzie strasznie wybrzydzają, a auto było w bdb stanie tech. i tu zonk bo dla większości to było mało ważne :shock: Nie było, climatronika, mało elektryki i w porównaniu ze szrotami z niemiec które miały full wypas w środku i zapewne ze 350tys na szafie, starsze o 2-3 lata to trzeba było zejść z ceny żeby jakoś przyciągnąć klenta.
                          Imo przemoo_82, jak masz możliwość dołożenia jeszcze kilka tys do o2 i doposażenia go, żeby nie była to tylko blaszana puszka w obudowie o2 to się nawet nie zastanawiaj, a jeżeli nie to i tak będziesz zadowolony z nowego nabytku!

Możesz jeszcze wydębić od dealera: dywaniki letnie, zestaw siatek do bagażnika, podłokietnik, idzie lato może ze zniżką kpl alu itp

Komentarz

• Octa-vian
                            Ambiente
                            • 2010
                            • 122

Zamieszczone przez bedzyn
                            Konfigurator pokazuje w podsumowaniu ceny z upustam
                            Nie wszystkie. Od ostatecznej ceny np. Octavii I należy odjąć jeszcze upust 4.500 zł (kwota upustu podawana jest np. w pliku "Cennik - Wyprzedaż".)

Pisałem e-maila do Dealera i tak mi odpisali...

Komentarz

• zielony49
                              Ambiente
                              • 2009
                              • 180

Jest wiele opinii na tym forum że o1 jest o wiele mniej awaryjna, Jak to rozumieć ?. Poza tym wyposażenie się liczy. Niech ktoś z foumowiczów wreszcie konkretnie powie gdzie i za ile można kupić taki samochodzik z pełnym wyposażeniem taniej niż 60 tys?.
                              Dipol

Komentarz

• Maicroft
                                Moderator
                                S_OCP MemberModeratorr
                                • 2004
                                • 25757
                                • Audi

zielony49, Napisz PW z konfiguracja jaka sobie zrobisz do kolegi Lucasrally albo Danielcio i zobaczysz jak moze wygladac cena auta.
                                Spritmonitor.de

Komentarz

• zielony49
                                  Ambiente
                                  • 2009
                                  • 180

Wiesz. mnie nie interesuje zakup samochodu. moja Elegantka jest najlepsza na świecie, hehe. ale tutaj koledzy piszą zainteresowanemu że przepłaca, odradzają, w takim razie niech konkretnie mu pomogą. Pozdrawiam Cię.
                                  Dipol

Komentarz

• bedzyn
                                    Drive
                                    • 2009
                                    • 93

O1 jest może mniej awaryjna, mieli kupę czasu, żeby poprawić wszystkie błędy i niedociągnięcia. Prostsza konstrukcja, to i psuje sie mniej.
                                    Skoda 105S ->EX, CC700 ->EX, Skoda Felicia 1,3MPI ->EX, Skoda Octavia I More Sport
                                    www.octavia-bedzyna.blog.pl

Komentarz

• madden
                                      Ambiente
                                      • 2010
                                      • 106

IMHO 60 tys. za O1 to lekkie przegięcie. Myślę, że mając taką gotówkę wolałbym O2, ale dołożyłbym te 5-6 tysi (w końcu to tylko 10 %) i jednak kupił wersję Ambiente (najwyżej wstrzymałbym się do wyprzedaży rocznika). Wyposażenie będzie pewnie podobnie bogate, a nawet jeśli nie to i tak później łatwiej chyba sprzedać za rozsądne pieniądze bogatą O2 niż O1 - co jak co już dziś samochód o ponad 13 letniej konstrukcji. Na korzyść O2 przemawia też bezpieczeństwo - w Ambiente kurtyny powietrzne w standardzie i lepsze wyniki w testach Euroncap. Znowu O2 to trochę większe koszty serwisu po gwarancji (przykładowo podobno nietypowy klucz do tylnych piast - pewnie pan Kazio z osiedla go nie ma), ale myślę, że wszystkie samochody które są już dłuższy czas na rynku da się dość tanio serwisować, a O2 już ma ponad 6 lat...
                                      Spalanie:

Komentarz

• AZA
                                        Classic
                                        • 2009
                                        • 25

Bardzo polecam salon Inter Auto Kraków Kocmyrzowska 1a Pan Daniel Mogę tylko przypuszczać że jego nick to właśnie danielcio
                                        Może trochę daleko od Ciebie ale ja np zaoszczędziłem 4 tysiące, kupując O1 u tego Pana . Mam nadzieję, że Pan Daniel może zaoferować autko w przystępniejszej cenie niż reszta kraju I nie myśl, że specjalnie nakłaniam Cię do zakupu w tym salonie , nie mam w tym żadnego interesu. Piszę, bo sam sprawdziłem bardzo dużo ofert z salonów a Pan Daniel pobił wszystkich na głowę :diabelski_usmiech
                                        Miłego konfigurowania :-)

Komentarz

• przemoo_82
                                          Classic
                                          • 2010
                                          • 3

witam.

dzięki za opinie.

niestety w szczecinie tak wygląda cennik. Sprawdziłem również w Gorzowie WLKP. Tam schodzą z ceną max do 59000. W Szczecinie za 60.000 mam jeszcze dodatkowo podłokietnik.

Nie rozumiem waszych opinii. Jeżeli w salonie cennik octavii mint zaczyna się w dielsu od 67500 pln , a Octavię toura mam w o wiele lepszym wypasie za 60.000 już z ubezpieczeniem , to wole toura.

I z tego co się orientowałem, to salony (dzwoniłem po różnych) max moga zejść do 59000 pln.

mam budżet do 60.000 więc nic z O2 nie ugram, jedynie wchodzi w grę 1,4 TSI mint, ale benzyny nie chcę.

Piszecie tak o tym danielciu, to może ma ktoś do niego kontakt. gg lub może mail.

dzięki za info.

Komentarz

• shok
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 2070
                                            • Octavia I (1U2)
                                            • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Proszę http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=24541

Komentarz

• _tm_
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2004
                                              • 2333
                                              • Superb III (3V3)
                                              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                              • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                                              • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Piszecie tak o tym danielciu, to może ma ktoś do niego kontakt. gg lub może mail.
                                              A może byś wykazał minimum zaangażowania i kliknął na górze w link "Szukaj" ?
                                              S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
                                              Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
                                              -------------------------------------------------------------------------
                                              O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
                                              O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
                                              O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

• Octa-vian
                                                Ambiente
                                                • 2010
                                                • 122

e rozumiem waszych opinii. Jeżeli w salonie cennik octavii mint zaczyna się w dielsu od 67500 pln , a Octavię toura mam w o wiele lepszym wypasie za 60.000 już z ubezpieczeniem , to wole toura.
                                                Ja cię rozumiem i popieram, szczególnie jak sie kupuje autko na te 8-10 lat...

Komentarz

• rkb
                                                  RS
                                                  • 2008
                                                  • 2152
                                                  • Rapid Spaceback (NH1)
                                                  • CYVB 1.2 TSI 110 KM

co to za lepszy wypas jak nawet bocznych poduszek nie ma ?? ten niby najlepszy pakiet nijak ma sie do mojej elegance a i tak uwazam ze na dzien dzisiejszy to moja elegantka jest juz biedna. auta bez bocznych poduch i esp w ogole bym nie bral pod uwage, a to masz nawet w golasie O2, jakbys wykazal chociaz minimum zaintresowania i nie upieral sie przy starym gniocie to bys wiedzial ze za ta kase o2 mint kupisz. jesli o1 to tylko 1.6 w gazie, inne to pomylka cenowa

Komentarz

Pracuję...