Mam do Was takie pytanko: Po ilu km przy temp zew. ok 0 st.C macie 90 st C plynu chlodzacego ? U mnie przy jezdzie poza miastem dochodzi do 90 dopiero po ok. 7 km Ogrzewanie mam ustawione od poczatku na max ale wentylator na 1. Zreszta jak dam na regulacje zimno od poczatku to jest 90 moze po 6 km wiec mala roznica ...
Wczesniej mialem benzyne wiec nagrzewala sie duzo szybciej - slyszalem ze TDI slabo grzeja ( wysoka sprawnosc) ale czy u mnie jest w normie ? Bo jak nie to pewnie siada termostat....
Ja zawsze ustawiam na min - silnik znacznie szybciej złapie temperaturę.
ja robie dokladnie tak samo. Jak jade np za miastem to 90 st lapie dopiero po przejechaniu jakis 7,-8 km w zimie oczywiscie a tak to ustawiam na min i silniczek sie rozgrzewa juz po 4 (a wedlug mnie rowniez paliwko spada).
Piotrus, Próbowałem ale na darmo , tak samo jak są plastikowe osłony do Octavi blee , nie wiem po co od razu robić temperature na maxa , przeciez dluzej bedzie sie nagrzewał .
Wlozylem cos tam, zeby zaslanialo pol chlodnicy. I wg mnie nic nie daje, bo termostat jest sprawny i nie pusci wody na duzy obieg puki sie nie zagrzeje.
Poprostu, w kazdym aucie musialoby byc webasto, albo te swiece dogrzewajace w ilosci 10 sztuk a nie 3 to cos by to dalo i wylaczane nie przy 40'C tylko 75'C
też przestałem zbyt szybko włączać ogrzewanie jak przyuważyłem, że w korku na biegu jałowym i przy nierozgrzanym silniku, włączone ogrzewanie powoduje stopniowy spadek temp. na wskaźniku (im większy mróz na zewnątrz tym szybciej spada temperatura)
jeśli już musze (szyby parują :? ) to włączam ogrzewanie na min.
też przestałem zbyt szybko włączać ogrzewanie jak przyuważyłem, że w korku na biegu jałowym i przy nierozgrzanym silniku, włączone ogrzewanie powoduje stopniowy spadek temp. na wskaźniku (im większy mróz na zewnątrz tym szybciej spada temperatura)
jeśli już musze (szyby parują :? ) to włączam ogrzewanie na min.
Też kiedyś już o tym pisałem.
Wkurzające trochę :x. Kilka razy jechałem (właściwie to głównie stałem ) w korku do pracy i silnik mi się nie zdążył rozgrzać nawet. A do roboty mam 12 kilosów.
No i potem są takie rezultaty jak spalanie 9 litrów/100 :cry:
nasze tdi maja 3 dodatkowe swiece ktore rozgrzewaja sie i pomagaja podniesc temperature plynu chodzacego
a gdyby te swiece wymienic na mocniejsze?????
lub zamontowac sobie jakis wlacznik(ktos z forumowiczow ma taki zamontowany)
bo te swiece nie wlaczaja sie tuz po odpaleniu auta tylko po jakims czasie
i na postoju chyba tez sie nie zaalaczaja tylko podczas jazdy :|
a tak mozna by odpalic auto zalaczyc swiece i spokojnie odskrobac autko ze sniegu
tak propo to jedna taka swieca moze zagotowac wode w kubku w ciagu kilku(nastu)
sec wiec powera ma 8)
nasze tdi maja 3 dodatkowe swiece ktore rozgrzewaja sie i pomagaja podniesc temperature plynu chodzacego
a gdyby te swiece wymienic na mocniejsze?????
lub zamontowac sobie jakis wlacznik(ktos z forumowiczow ma taki zamontowany)
bo te swiece nie wlaczaja sie tuz po odpaleniu auta tylko po jakims czasie
i na postoju chyba tez sie nie zaalaczaja tylko podczas jazdy :|
a tak mozna by odpalic auto zalaczyc swiece i spokojnie odskrobac autko ze sniegu
tak propo to jedna taka swieca moze zagotowac wode w kubku w ciagu kilku(nastu)
sec wiec powera ma 8)
Kiedyś w dieslach montowali w misce olejowej grzałki podłączane do prądu. Wystarczy wtedy zapodać do gniazdka wtyczkę na 2 minuty i silnik jest już ciepły :lol:
[ Dodano: Pią 06 Sty, 06 08:28 ]
Zamieszczone przez Purchawa
Zamieszczone przez BioBogon
Czy są jakieś customowe czujniki temperatury oleju, żeby mieć fajną kontrolkę na kokpicie?
Oczywiscie, do wyboru do koloru. A swoja droga, taki wskaznik powinien byc seryjnie... :?
Jest jakieś miejsce w TDIku gdzie można wepchnąć sondę od takiego czujnika? Oczywiście poza bagnetem do sprawdzania poziomu oleju :wink:
Jest jakieś miejsce w TDIku gdzie można wepchnąć sondę od takiego czujnika? Oczywiście poza bagnetem do sprawdzania poziomu oleju :wink:
Najlatwiej to kupic taki wkrecany w korek spustowy w misce olejowej, ale nie polecam tego rozwiazania, bo wczesniej czy pozniej bedzie cieklo.
W VW ktore maja czujnik w serri, montowany on jest w podstawie filtra oleju.
I najlepiej w to sie w wiercic, lub jak ma sie szczescie i trafi sie podstawa od razu z zaslepka to zamontowac w jej miejsce. Tak ma Masters w Lupku zrobione i tak ja bede montowal.
"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść" STOP ECO-TERRORISM!
Kiedyś w dieslach montowali w misce olejowej grzałki podłączane do prądu. Wystarczy wtedy zapodać do gniazdka wtyczkę na 2 minuty i silnik jest już ciepły :lol:
Nie bedziemy robic z Octavki Kamaza czy innego Jelcza :twisted: No i nie kazdy ma jakies gniazdko w odleglosci 10m. Chociaz znam takich co z 10 pietra rano rzucali przewod, zeby wlasnie podgrzac swojego mietka, bo inaczej nie zapalil :diabelski_usmiech
Mam do Was takie pytanko: Po ilu km przy temp zew. ok 0 st.C macie 90 st C plynu chlodzacego ? U mnie przy jezdzie poza miastem dochodzi do 90 dopiero po ok. 7 km Ogrzewanie mam ustawione od poczatku na max ale wentylator na 1. Zreszta jak dam na regulacje zimno od poczatku to jest 90 moze po 6 km wiec mala roznica ...
Dzieki
ja mam podobnie z tym że włączam ogrzewanie dopiero jak wskazówka stanie koło 80 stopni a i na grilu mam HEKO - trochę zmniejsza przepływ powietrza koło bloku silnika a tym samym robię sobie nadzieję że silnik będzie chociaż minimalnie cieplejszy :cry:
Kiedyś w dieslach montowali w misce olejowej grzałki podłączane do prądu. Wystarczy wtedy zapodać do gniazdka wtyczkę na 2 minuty i silnik jest już ciepły
takie rozwiazaanie jest nadal stosowane w Canadzie
tam na kazdym parkingu sa gniazdka aby podlaczyc auto do niego
i w prawie kazdym aucie montowane jest wlasnie takie zewnetrzne grzanie
ogolnie super sprawa bo niedojsc ze grzeje to akumulator tez sie doladowuje k
Komentarz