Sprzeglo- wkrotce do wymiany?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Ołti
    Classic
    • 2010
    • 29

Witam! niewiem czy w dobrym miejscu umieszczam temat ale to pierwszy raz wiec prosze o wyrozumiałas problemik jest taki gdyż w dwoch miejsach pojawiły sie u mnie odpryski których wole sie pozbyc lub chociaz zabezpieczyć co o tym myslicie? czy zrobic to zaprawką kupioną w aso i potem spolerować? a druga sprawa to łuszczący sie lakier na tylnej klapie nad tablicą - ale to chyba juz tylko do lakiernika rąk trzeba oddać...
    Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam serdecznie
  • mmdk
    Drive
    • 2009
    • 70

Przejechalem sie ostatnio Octavia mojego znajomego i zdziwilo mnie to ze u niego po puszczeniu pedalu sprzegla tak do powiedzmy polowy auto zaczynalo ruszac, a w mojej Octavii dopiero tak od 3/4. Czy to moze oznaczac ze sprzeglo wkrotce do wymiany?

Komentarz

• krzysiek83wpr
      Rider
      • 2010
      • 362

A jak mialeś do tej pory? wcześniej też "brało" od 3/4? jeśli tak, to znaczy że wszystko jest oki. U mnie w poprzednim samochodziku sprzęgło bralo też od 3/4 odkąd pamiętam. Wymienilem przy 90tys ale z innego powodu.

Komentarz

• mmdk
        Drive
        • 2009
        • 70

Autko posiadam od listopada i tak bylo od poczatku. Nic nie slizga,biegi wchodza normalnie, auto bez problemow przyspiesza. Myslalem ze to ze sprzeglo bierze dopiero przy 3/4 to moze byc objaw zuzycia tarczy sprzeglowej

Komentarz

• krzysiek83wpr
          Rider
          • 2010
          • 362

może, ale czesto jest tak, że już to tak ma. Bierze od 3/4 i tyle. Ja tak Mielm w 206tce w Corsie B. Za wygodne to nie jest, ale można sie przyzwyczaić

Komentarz

• rss
            L&K
            • 2009
            • 1098

a moze roznica jest w 'starosci' plynu hamulcowego ktory rowniez jest w ukladzie sprzegla ?
            kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...

Komentarz

Pracuję...