Witam
najprawdopodobniej szykuje mi sie zmiana niuni na Black Elegant + pegasus + podgrz. fotele......proszę podzielcie sie opiniami jaki silnik wybrać .....wiecie jak to jest ....zawsze ktos coś dopisze ciekawego .....jakoś sie boje tego 1.6CR.....może sprawdzony 1.9 PD....będe wdzięczny za każdą opinię..... :wink:
a ha zapomniałem jeszcze jedną sprawę ...pegasus 17' jaka jest wysokosc opony ?? 45 ?? nie za maly na nasze drogi ....?
morze ten 1.6cr będzie cichszy od 1.9pd jest strasznie głośny mam octavie rok i nadal nie mogę się przyzwyczaić :|
Przesadzasz, kolega ma Passata ze 130 konnym dislem i jest głośniejszy od mojej Octavii. A jak równo jadę i nie za szybko (do 120) to w środku jest porównywalnie odnośnie hałasu z moją byłą Laguną 1.9 tdci.
Octavia II FL 1,9 TDI 2009 r.
Toyota Auris II TS Hybrid 2016r.
ja to sie boje o ten DPF - jak jade na Chorwacje wiesz - staje sie na postoj na 1,5 h- 2 h odpocząć na zewnątrz 35 C to nie wył. motorowni .....a tu zapcha sie zaraz.....moze sie myle...
Co sie ma zapchac. Jak sie zapycha to wlacza sie procedura oczyszczenia i tyle.
Nie slysze nigdzie ostatnio zeby w VAGu jakies problemy z DPFem byly. Trzeba jezdzic normalnie i nie pomagac mu sie oczyszczac bo on i tak zrobi to kiedy sterownik uzna to za stosowne.
gruto, myślę, że 1.9 będzie miał mimo wszystko lepszy potencjał. Już fabryczny "gift" jest imponujący - ja miałem zmierzonych 117 KM. Lekki virus - naprawdę prosiłem o lekki, oszczędzający sprzęgło - dał mi prawie 150 koni... Taki wynik w 1.6 będzie trudny do osiągnięcia...
Dlatego osobiście polecałbym 1.9 PD. :szeroki_usmiech
Perfee, myśle że masz rację .....fak faktem jest cichy....brat ma w golfie 6 ten sam ale 90KM i co dalej.....jednak tego wiruska chciał bym....no i silnik sprawdzony.....a ten 1.6 ...jakies choróbsko wieku dziecięcego moze wyskoczyć...
Chyba, że tak co do silnika, to jeżeli do wyboru jest 1,6CR i 1,9PD to brałbym PD ze względu: sprawdzony, większy potencjał, napewny większy seryjny gift,a nie daj Boże rozgryziony przez ASO i inne warsztaty
za 1,6CR przemawia, że jest naprawdę cichy, a minus wiadomo... nowość
Generalnie ja trzymam się zasad, albo nadziei hehe, że VW nie wypuścił by byle dziadostwa bez porządnych testów. Dla tego śmigam 1.4tsi, sądze ze ten 1.6 TDI bedzie sie sprawował ok
Wiecie co ? wracałem z bratem wczoraj z Wrocławia z koncertu....ma nowke golfa 6 z 1.6 CR ale 90KM ......i autko przy 135-140 km/h non stop na autostradzie spaliło mu 6,4....... :shock: ..........................
3 tygodnie temu wracałem ze Sczecina przez Berlin i Wrocław do Rybnika ......i moja niunia spaliła mi przy non stop 150km/h .....5,8............ :lol: .... o co tu chodzi ...przeciez piszą ze ten 1.6 ma palic mniej od PD :shock:
Komentarz