odgłos tarcia występuje na luzie podczas postoju i również podczas jazdy
czy podczas jazdy częstotliwość tarcia się zwiększa czy jest taka sama?
jeśli się zwiększa to stawiam na dwumasę, które obciera o obudowę. temat znany w tych silnikach. ale mogę się mylić :wink:
Spotkaliście się może, że w miejscu pod radiem w Octavii I znajduje się półka - schowek. U mnie jest taka prostokątna zaślepka w tym miejscu, a przydałoby się tam miejsce.
Pytałem w sklepie z częściami do Skody ale powiedzieli, że nie dadzą rady załatwić, a w ASO jest dostępna półka na kasety za 70 zł :szeroki_usmiech .
Rzecz stąd, że fajnie byłoby mieć tam dodatkowe miejsce.
No tak, jest tam taka kieszeń. Ja mam ją pod radiem ale to chyba obojętne pod czy nad. Mam oczywiście radio 1 DIN bo przy 2 DIN to już nie wlizie nic. Zobacz w dziale "Nasze auta", tam forumowicze chwalą się czasem też wnętrzami. Poza tym gdzieś był temat o przystosowaniu półki wysuwanej z Superba. Było też o przystosowaniu podstawek pod napoje z Golfa. Poszukaj bo było to ciekawe.
dragster, Popytaj na forum, przecież niektórzy zmieniali radia z 1 DIN na 2DIN i wtedy zostaje im ta półka już niepotrzebna. Albo napisz ogłoszenie w dziale Ogłoszenia drobne - kupię.
Komentarz