tryb diagnostyczny licznika

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Hanz2k
    Rider
    S_OCP Member
    • 2006
    • 522

P.S. Pozdro dla Chestera, widać studiujemy podobne kierunki - no to po szklanie i na rusztowanie
    ja juz pije k k

0,3 m3 pianki to 300 litrów - tyle pianki w klapie Octavii się napewno nie zmieści. Masa zastosowanej pianki byłaby mniejsza, myślę że ok 1,5 kg.
    w 1 m3 zmiesci sie jakies 50-80litrow pianki (w zaleznosci od stopnia rozszerzalnosci)
    niestety nie wiem skad wzioles 300l (moze juz za duzo% :twisted: )
    (w 0,3 m3 miesci sie 300l wody :wink: pianka ma 10-15 razy wieksza objetosc daltego miesci sie jej tak malo )
    klapa octavi (hb) nie wiem niestety jaka ma ogjetosc, ale mysle ze bedzie kolo 0,3 m3 wiec te 15kg to calkiem realna waga

pol roku temu napelnialem zbiornik ktory mial 1.5m3 pianka jego waga wzrosla o okolo 70Kg :diabelski_usmiech
    Hanz2k
    1,8 T by MT
    :admin: bo nie użyłem Szukaj
  • cox
    Drive
    • 2005
    • 52

witam

dokładnie jak w temacie. czy jest mozliwosc w octavi wejscia w tryb diagnostyczny licznika tak jak ma to miejsce np. w licznikach w golfie III ?? jesli tak to jak to uruchomic ??
    p.s. jestem laikiem wiec pytania prosze nie traktowac wiazaco :-)
    dzieki z gory
    OCTAVIA `03 ASZ

SLIJCIE DATKI SLIJCIE !!!

Komentarz

• Ziomal
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 5841
      • Octavia I (1U2)
      • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Chcesz przekręcić licznik ? lepiej niech się wypowiedzą osoby które na codzień bawią się Vagiem.
      Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• cox
        Drive
        • 2005
        • 52

nie to nie chodzi przekrecanie licznika bo to akurat jest proste :-)
        mi chodzi o uzyskanie informacju na wyswietlaczu licznika tak jak to mam miejsce w np. climatronicu. np. predkosc, obroty itd.
        taka diagnoza bez kompa i vaga
        w golfie III mozna wejsc w takie cos trzymajac przycisk od kasowania dziennego przebiegu i
        wlaczajac, wylaczajac i wlaczajac zaplon a pozniej przelaczasz sobie interesujace cie informacje takie jak np. ilosc kilometrow przejechanych po wymianie oleju.
        ja niewiem jak to uruchomic w mojej octavii :-(
        OCTAVIA `03 ASZ

Komentarz

• Jackal
          Elegance
          S_OCP Member
          • 2004
          • 758

ZTCW to niestety ale Octa nie posiada takich funkcji jak mowisz.

Po przytrzymaniu przycisku od kilometrow dziennych mozna jedynie skosowac inspekcje olejowa lub serwis.
          bylo: Octa I Combi TDI+MTKATOWICE
          Jest: 170/365@204/430... cos tam jezdzi :twisted:
          Perfect service by DobryGrzesWawa

Komentarz

• chester121
            L&K
            • 2005
            • 1053

Jackal, jestes pewny??
            bo tak kombinujac
            to climatronic jest podpieta do kompa(wlasnie gdzies w okoliy szafy)
            wwiec skoro climatronic to moze to czemu nie licznik????

Komentarz

• cox
              Drive
              • 2005
              • 52

fajnie ze ktos sie tym zainteresowal
              dzieki
              poprostu wydaje mi sie ze kazdy licznik posiada taka funkcje trybu diagnostycznego (choćby np. po to żeby sprawdzic czy obrotomierz dobrze wskazuje a fajnie tez byloby miec podana cyfrowo temperaturke plynu chlodzacego ) tylko ze nie wiem jak to uruchomic w octavii. probowalem tak jak w g III i nic. tylko wchodzi wlasnie w inspekcje olejowa.

pozdrawiam wszystkich
              OCTAVIA `03 ASZ

Komentarz

• neck99
                L&K
                S_OCP Member
                • 2005
                • 1326

Sorki za kotleta hehe :szeroki_usmiech .. Ale szukając czegoś sie natknąłem na ten post cox, można z VAG-a w Octavi sprawdzić wszystkie wskazówki czy dobrze pokazuja, wszytkie kontrolki etc. w VAG-u -> 17 instrumety -> test. Przydatne jest to jak ktoś wyjmował wskzówki bo bardzo ciężko trafic by dokładnie pokazywały po wyjęciu. Dlatego zapuszczając VAG-a mamy możliwość dokładnej regulacji - ustawienia wskazówek.
                OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
                SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I

Komentarz

• cox
                  Drive
                  • 2005
                  • 52

Zamieszczone przez neck99
                  Sorki za kotleta hehe :szeroki_usmiech .. Ale szukając czegoś sie natknąłem na ten post cox, można z VAG-a w Octavi sprawdzić wszystkie wskazówki czy dobrze pokazuja, wszytkie kontrolki etc. w VAG-u -> 17 instrumety -> test. Przydatne jest to jak ktoś wyjmował wskzówki bo bardzo ciężko trafic by dokładnie pokazywały po wyjęciu. Dlatego zapuszczając VAG-a mamy możliwość dokładnej regulacji - ustawienia wskazówek.
                  tak dokładnie vaga mam i wiem dokładnie ale tu chodzi o to żeby bez vaga tak jak np. climatronik.

pozdrawiam
                  OCTAVIA `03 ASZ

Komentarz

• neck99
                    L&K
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 1326

Jak masz VAG-a to juz więcej nie kombinuj :szeroki_usmiech - to tak żartem. A na serio bez VAG-a to chyba sie u nas nie da bo napewno by gdzieś pisało i ktoś by sie na to natknął :wink:
                    OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
                    SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I

Komentarz

Pracuję...