Tak, ale przy strojeniu programu, oraz pomiarach na hamowni trzeba silnikowi dać po garach, a to przy jego pierwszych kilometrach nie jest korzystne, więc też radził bym troche poczekać. Myśle, że właśnie 3-4 kkm to dobry okres.
Na allegro sa odstraszacze zwierzat kupowal ktos je moze
Zwiń
X
-
cazeec
-
ja jak narazie mam niezawodny sposob
poniewaz czesto jezdze na drogach w okolicach lasow gdzie dziczyzny i inyych tego typu jest FULLLLLL
zauwazylem ze po pierwsze primo
zwierzeta panicznie boja sie naszego silnika(chodzi mi o TDi)
jak jezdze czasem wolno i z oddali widze jelenia to pochwili bierze nogi za pas i juz go nie ma, jednak turbinka chyba swiszczy na tych ultradzwiekach tez :wink:
po drugie primo
zawsze jak jade szybciej to trabie w odstepach 5sec i to pomaga bo wiele razy
widzialem zwierzeta uciekajace w poplochu
moj kolega sie smial z moim spostrzezen(ma golfa 1,8) no i minal miesiac i jelen wyskoczyl mu pod kola. rozwalil pol auta i uciekl do lasu(takze nawet miesa nie ma k )
naprawe wycenili na cos kolo 1400zl (a mogl trabic :twisted: :twisted: )
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez chester121ja jak narazie mam niezawodny sposob
poniewaz czesto jezdze na drogach w okolicach lasow gdzie dziczyzny i inyych tego typu jest FULLLLLL
zauwazylem ze po pierwsze primo
zwierzeta panicznie boja sie naszego silnika(chodzi mi o TDi)
jak jezdze czasem wolno i z oddali widze jelenia to pochwili bierze nogi za pas i juz go nie ma, jednak turbinka chyba swiszczy na tych ultradzwiekach tez :wink:
po drugie primo
zawsze jak jade szybciej to trabie w odstepach 5sec i to pomaga bo wiele razy
widzialem zwierzeta uciekajace w poplochu
moj kolega sie smial z moim spostrzezen(ma golfa 1,8) no i minal miesiac i jelen wyskoczyl mu pod kola. rozwalil pol auta i uciekl do lasu(takze nawet miesa nie ma k )
naprawe wycenili na cos kolo 1400zl (a mogl trabic :twisted: :twisted: )
raczej po prostu masz farta.
ja od wielu lat jezdze, przez bardzo "zywe" lasy i jak dotad dopiero raz zdarzylo mi sie potracic lisa a nie trabie i te moje trasy pokonywalem samochodami z silnikami benzynowymi wolnossacymi, doladowanymi jak rowniez dieslami, glownie noca
pzdr!saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodajak ci sie sprawdza ten sposob to ok i ja tego nie kwestionuje, ale jestem pewien, ze jezeli sploszysz zwierze, ktore akurat bezpieczniej bedzie sie czulo po drugiej stronie drogi, niz po tej, na ktorej sie aktualnie znajduje (stronie) to i tak wybiegnie ci prosto pod kola.
Zawsze staram się w takich sytuacjach z daleka ostrzegawczo trąbić ale czasami jest to nieskuteczne i nawet pogarsza sytuację
Komentarz
-
Komentarz