jak dlugo trwa przygotowanie auta

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dobry3003
    Classic
    • 2010
    • 7

romi-70, duuuuuży + za Queensryche
  • hajdi
    Classic
    • 2009
    • 39

chodzi o czas od zjazdu z lawety do gotowosci do wydania? zalozenie alrmu i jakies duperele ktos zna temat?

Komentarz

• hadek
      Drive
      • 2008
      • 47

u mnie trwało to około tygodnia.

Komentarz

• kecaj
        RS
        • 2009
        • 1511
        • Superb II (3T4)

Wszystko zależy od obiegu dokumentów i dobre chęci sprzedawcy. Myslę, że 2-3 dni robocze powinny im wystarczyć.
        Ja miałem auto gotowe na drugi dzień ( miałem zakładane chlapacze i nakładki progowe). W nocy robili przegląd "0" i umyli auto.
        Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice

Komentarz

• oolsztyniak
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 6647
          • Superb II combi (3T5)
          • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Auto muszą najpierw "przetestowac" czyli do odcinki na zimnym silniku :lol:

A tak na poważnie Około tygodnia musisz liczyć.
          trzeba zerwać folie ochronną, przygotować do rejestracji, poprzebierać papiry itd itd itd...
          Jak byś sprzedawcy dał "coś" w "zamian - czyli mały prezencik" na pewno auto odebrałbyś szybciej.
          Była O2 RS 190 km / 436 Nm
          Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• ArturTDI
            Rider
            • 2008
            • 469

Zamieszczone przez oolsztyniak
            Jak byś sprzedawcy dał "coś" w "zamian - czyli mały prezencik" na pewno auto odebrałbyś szybciej.
            i wilk był by syty i owca cała
            Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

DIAGNOSTYKA I ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA

USŁUGI TRANSPORTOWE

TEL: 531-33-55-77

Komentarz

• Big
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 6389

oolsztyniak, sprzedawca juz to "coś" od niego dostal To prowizja za sprzedane auto !!! Takze nie polecam takich praktyk, bo tak uczy się łapówkarstwa. Zaczyna się od małego "czegoś", a później apetyt rośnie.
              Kazdy ma wykoanwywac sumiennie i rzetelnie swoją pracę i wszystko będzie o.k.
              Czarny Elegance

Komentarz

• krzycho*
                Ambiente
                • 2009
                • 201

Zamieszczone przez ArturTDI
                oolsztyniak napisał/a:

i wilk był by syty i owca cała

Mądre słowa, ja też miałem odebrany w kilka dni (a były problemy z założeniem gazu) dokładane radio, alarm, chlapacze, i takie tam drobiazgi, oczywiście przy ludzkim podejściu do sprawy obydwu stron :wink: .

Komentarz

• ruwado
                  RS
                  • 2009
                  • 14890
                  • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez hadek
                  u mnie trwało to około tygodnia.
                  u mnie też ,ale po części i ja musiałem trochę przełożyć, aż kolega z pracy znajdzie kasę na kupno poprzedniego Lanosika.

Myślę, że jak bym po telefonie odebrał fakturę tego samego dnia, zarejestrował drugiego, to za max 2 dni bym wyjechał - w sumie 3 - 4 dni (Sinclan - Zakręt).
                  pozdrawiam - Darek

Komentarz

• baca10
                    RS
                    • 2009
                    • 6225

hajdi, w moim przypadku jak auto rejestrowalam 24 wrzesnia, a odebralam auto 25 wrzesnia o godz 18.00, a zeby bylo jeszcze fajniej nim odebralam auto to z powodu braku lawety sama autem jechalam z jednego salonu do drugiego i tak nim odebralam auto pierwsze 40 km stuknelo :szeroki_usmiech

Komentarz

• ufo
                      L&K
                      • 2008
                      • 1475
                      • Octavia III combi (5E5)
                      • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez kecaj
                      Wszystko zależy od obiegu dokumentów i dobre chęci sprzedawcy.
                      święta prawda, przeważnie jest tak, że papiery przychodzą w 99,99% dużo wcześniej niż auto a wola sprzedawcy, to powiadomienie klienta o takim zajściu. wtedy można spokojnie zarejestrować brykę i heja.
                      u mnie właśnie tak było. auta jeszcze nie było a tablice rejestracyjne z dowodem leżały na biurko sprzedawcy. 2 dni później auto zjechało z lawety, oczywiście zostałem poinformowany, że zdążyłem zrobić jeszcze fotkę a pod koniec dnia wyjechałem z salonu, bez "łapówek" i prezentów, a za to żona dostała bukiet kwiatów

Komentarz

• kurczak1985
                        Rider
                        • 2009
                        • 300

Moja auto przyjechało 24.12, a odbierałem 30.12 więc niecały tydzień no ale trafiłem na święta więc i tak w miarę szybko - a autko miało dokładany LPG
                        Chociaż i tak te 6 dni to były dni przez mękę hehe

Komentarz

• hajdi
                          Classic
                          • 2009
                          • 39

chodzilomi o fizyczne przygotowanie ... blachy w domu od tygodnia auto przyjechalo ale sciemniaja z przygotowaniem 2 dni prawie ale mam nadzieje ze jutro juz bez problemow je odbiore odbiur jutro o 10:00

Komentarz

• baca10
                            RS
                            • 2009
                            • 6225

hajdi, ja autem przyjechalam im o 11.30 o 17.30 zaczelam odbior auta, a tez jeszcze w miedzy czasie dokladali alarm, myli itp. wiec widac ze sciemniaja albo robic im sie nie chce

Komentarz

Pracuję...