Zamieszczone przez filipT
Wybór wyposażenia do nowej RS-ki
Zwiń
X
-
To tez mi przyszlo do glowy ale czy to mozliwe zeby fabrycznie zamontowali manetke i jej nie aktywowali ?Tagi: Brak
-
Witam
Właśnie jestem na etapie zmiany mojej starej Octavki na nową RSkę.
Mam jednak kilka wątpliwości co do wyposażenia dodatkowego:
- tapicerka RS Supreme - dopłata 2500pln
- audio sound system - dopłata 1500pln
Proszę o radę, czy warto dopłacać do tych opcji ? może ktoś ma to u siebie.
Czy tapicerka RS Supreme różni się tylko wykończeniem skórą środkowych części foteli ? czy jeszcze czymś w porównaniu ze standardową dwukolorową tapicerka RSa ?
Dzięki za pomoc.
-
Na podstawie innych postów można by raczej stwierdzić, że nie gra :szeroki_usmiechZamieszczone przez Cokesound system fajnie mieć
bo gra naprawde świetnie.
Komentarz
-
Na twoim miejscu odpuścił bym sobie sound system, szkoda kasy. Ale trzeba wziąć pod uwagę, że ilu użytkowników tyle opinii
Najlepiej jak byś mógł gdzieś sprawdzić jak to gra. Co do tapicerki to się nie wypowiem bo nie miałem z nią kontaktu.
Komentarz
-
zależy co kto oczekuje i z czym porównuje, jak ja go słuchałem to byłem w szoku że dźwięk jest tak czysty i dobry bejs mimo braku subwoofera.Zamieszczone przez shadoNa podstawie innych postów można by raczej stwierdzić, że nie gra :szeroki_usmiechZamieszczone przez Cokesound system fajnie mieć
bo gra naprawde świetnie.
Lepiej grało tylko w Q7 audio BOSESkoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk
Komentarz
-
Ale słuchałeś tego w OII? Bo z tego co pisali koledzy, którzy kupili to do OII to ten system nie działa. ładnie gra, ale dopóki nie zapalisz silnika. Po zapaleniu silnika nie zapamiętuje ustawień. Nowy soft z fixem miał dopiero wyjść, a im mieli oddać kasę.
Komentarz
-
co do SS w O2 to jak gra, gra fajnie.. ja jeszcze nie wiem co wymyślą z moim, ale zaczynam już mieć dość czekania i w tym tygodniu ich trochę ponaciskam.
na początku grało tylko przy wyłączonym silniku, potem aktualizacja softu (o której nie wspomnieli, ale zrobili) i gra wg ustawień zapamiętanych jak silnik nie pracował
w czasie jazdy nadal niczego się nie zmieni
gra z pewnością fajnie, lepiej niż 8 głośników i stream w O2.. myślę, że lepiej niż audi o bose to nie gra
niestety trudno porównać jak gra bez i z SS trzeba by mieć dwa auta obok siebie i przeskakiwać z jednego do drugiego
w sumie nie żałuję - od czasu keidy gra wg zapamiętanych ustawień
[ Dodano: Nie 28 Lut, 10 21:14 ]
aha.. z testó u dealera jakie zrobiłem wyszło na to, że w superbie SS też nie gra.. ale tam w ogóle nie gra.. nawet przy wyłączonym silniku nie było widać żadnej różnicy w ustawieniach
Komentarz
-
Wszystko zależy od zasobów finansowych. Jesli jesteś melomanem, lubisz rozkoszować się muzyką najwyższej jakości, i uważasz że warto to zamawiaj. Tapicerka poprawi komfort siedzenia w fotelu?, Trzeba jednak pamietac to jest wydatek 4 tys. złotych. Wszystkich sie radź, decyje podemij sam
Pozdrawiam.
Dipol
Komentarz
-
padre, kupujesz w carsedzie? może jakiś dodatkowy rabat udało by się wyczarować dla ciebie. zadzwoń
Komentarz
-
padre, a może lepszą opcją będzie rezygnacja z SS i w tej cenie zmienić głośniki na troszkę lepsze niż ori < choć ja nie mam nic przeciwko nim > i dodać wygłuszenie drzwi. Efekt będzie na pewno lepszy jak z SS < i raczej nie powinno kosztować więcej jak SS >
Komentarz
-
Akurat jeśli jest melomanem i lubi rozkoszować się muzyką najwyższej jakości to niech lepiej tego zestawu nie kupuje tylko po zakupie zrobi sobie profesjonalną instalację car-audio.Zamieszczone przez zielony49Wszystko zależy od zasobów finansowych. Jesli jesteś melomanem, lubisz rozkoszować się muzyką najwyższej jakości, i uważasz że warto to zamawiaj.
Komentarz
-
ja nie domówiłem sprzętu grającego i żałuje, seria nie za dobra jak na cene za auto
-warto domówić wg mnnie jak kolega pisał sunset, co do relingów to wg mnie zależy jaki kolor bierzesz pod uwagę- ja w moim blue race nie widze raczej srebrnych relingów,
ja wziałem podgrzewane fotele i wg mnie warto/
na dzien dzisiejszy wzial bym jeszcze składane lusterka
noi oczywiscie only TDI
Komentarz
-
dziwne, w moim superb SS graZamieszczone przez wojtasosaha.. z testó u dealera jakie zrobiłem wyszło na to, że w superbie SS też nie gra.. ale tam w ogóle nie gra.. nawet przy wyłączonym silniku nie było widać żadnej różnicy w ustawieniach
przy wyłączonym i włączonym silniku, ustawienia są zapamiętywane
Komentarz
-
Jasli ktoś kupuje wersje RS to raczej g.... obchodzi go sprzęt audio
Jesli kogos bardziej obchodzi sprzęt audio, to RS nie jest dla niego
RS-a kupuje się dla osiągów i przyjemnosci jazdy !!!
A co do sprzętu grajacego to bez sensu jest pakować tysiace złotych w audio w samochodzie skoro to itak nigdy nie zagra - puszka jaka jest auto to marna sala koncertowa
Lepiej zainwestowac te pieniadze w pożadny sprzęt HI-FI do domu.
Czarny Elegance
Komentarz
-
Bez przesady, Octavia RS to nie jest EVO czy STI przygotowane do rajdu, żeby sobie odpuszczać audio... :roll:Zamieszczone przez BigJasli ktoś kupuje wersje RS to raczej g.... obchodzi go sprzęt audio
Dla mnie Octavia RS to w miarę wygodny i praktyczny dupowóz, o przyzwoitych osiągach. Dobrze nadaje się do podróżowania, więc fajnie grające audio jest wręcz niezbędne.. pzdr Jarek
aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci
Komentarz
-
dokładnie..,. tym bardziej jak pod maską "rasowo mruczy" TDI :lol:Zamieszczone przez YarekBig napisał/a:
Jasli ktoś kupuje wersje RS to raczej g.... obchodzi go sprzęt audio
Bez przesady, Octavia RS to nie jest EVO czy STI przygotowane do rajdu, żeby sobie odpuszczać audio... :roll:
SS bym odpuścił i sam za te pieniądze skompletował lepiej grające CA :roll:
[ Dodano: Pon 01 Mar, 10 17:27 ]
A DO O2 FL jest już dostępna grzana przednia szyba? w VW są więc może i tu :?: :roll:
Komentarz
-
A składane lusterka nie są w standardzie czasem :?: Ja mam w elegancie, to w RS tym bardziej powinny być.Zamieszczone przez penerus57na dzien dzisiejszy wzial bym jeszcze składane lusterka
Do TDI zamiast podgrzewanych foteli ja wziąłbym niezależne ogrzewanie, ale akurat w konfiguratorze RSki go nie ma nie wiem czemu.Zamieszczone przez penerus57noi oczywiscie only TDI
W "cywilnych" jest, co bardzo sobie chwalę.
Ja zamiast zmieniać tapicerkę foteli proponowałbym szyberdach :szeroki_usmiechPozdro
Komentarz
-
Ja nawet zapomniałem o tej profanacji RS-a 8) dla mnie RS to tylko dwulitrowa benzynkaZamieszczone przez Maru 123tym bardziej jak pod maską "rasowo mruczy" TDI
Czarny Elegance
Komentarz
-
Komentarz
-
ZGADZAM SIĘ Z KAŻDYM SŁOWEM Big'aZamieszczone przez BigJasli ktoś kupuje wersje RS to raczej g.... obchodzi go sprzęt audio
A co do sprzętu grajacego to bez sensu jest pakować tysiace złotych w audio w samochodzie skoro to itak nigdy nie zagra - puszka jaka jest auto to marna sala koncertowa
Lepiej zainwestowac te pieniadze w pożadny sprzęt HI-FI do domu.
Gadanie o melomanie w samochodzie, to ... brak zrozumienia czego oczekuje meloman - czyli kim jest! :?Starik, ale jeszcze lata ... SCOUTem
Komentarz
-
Leniwiec
- na chłopski rozum powinny być, a nie ma, u mojej koleżanki elegance są , ot taka konfiguracja
Komentarz
-
Normalnie RS ma alkantare na srodku i to jest moim zdaniem optymalne. W przeciwnym wypadku potem dupa lata po fotelu.
Co innego gdyby w doplacie byly takie fotele jak kiedys Grygi wrzucal fotki :diabelski_usmiech Chociaz z drugiej strony jak patrzy sie na zdjecie w konfiguratorze to wyglada ze to sa wlasnie takie lepsze fotele z lepszym podparciem bocznym niz seryjne z RS-a
Komentarz
-
weź , daj spokój , to żadna rakieta , naprawdę , oczywiście bez przerabiania. w środku jest to normalny samochód cywilny jeżeli chodzi o głośność ,nawet wydechu niema pierdzącego.Zamieszczone przez Starik_53ZGADZAM SIĘ Z KAŻDYM SŁOWEM Big'a
przeczytaj co pisze Yarek , ma 110% racji . w evo i innych takich faktycznie może muzyka to ma drugo czy trzeciorzędne znaczenie , ale to sa naprawde szybkie , dość głośne samochody nastawione na osiągi a nie na komfort.
padre ja bym wziął dupogrzanie . mam ori siedzenia z rs u siebie , zrobiłem na nich 50tys km , skóra nie jest najwyższej jakości , dość szybko zaczęła się załamywać , alcantara jest ok , tytlko musisz w miarę pamiętać żeby nie siadać w brudnych/mokrych spodniach , u mnie jest jak nowa /dbam/ . ale ta czarna siatka na siedzisku zaczyna się lekko mechacić , naprawdę lekko , czasami ciżężko jest ja odkurzyć jak coś wejdzie między sploty.
xsenon bedziesz miał , lusterka składane jak najbardziej , SS jak masz kasę na pewno też , lepiej mieć niż nie mieć. czujnik deszczu też podobno w O2 działa ok.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz

Komentarz