Odpryski lakieru w odebranym aucie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dobry3003
    Classic
    • 2010
    • 7

Nie jestem samobójcą. Wiem jak z nimi postępować, ostrożność jest najważniejsza.

[ Dodano: Sro 18 Sie, 10 21:18 ]
    I co? nikt nic nie wie?

[ Dodano: Pią 20 Sie, 10 10:23 ]
    Dzięki koledzy, na forum audi się więcej dowiedziałem.
  • hajdi
    Classic
    • 2009
    • 39

Witam,
    W piatek ( po telefonie w czwartek o przesunieciu terminu odbioru) odebrałem auto które miało byc gotowe we czwartek(auto przyjechalo w srode po południu do salonu) zrobilem do dzis ok 200km w nadzwyczaj emerycki sposób dzis pojechalem na myjnie bezdotykowa i po myciu zauwazylem dwa odpryski lakieru na masce (prawieidealnie na srodku) odleglosmiedzy nimi pasuje przypadkowo do klucza calowego ok 2,54cm jestempewien ze nie bylo to w czasie jazdy zreszta za wysoko na masce te odryski po drugie bym slyszal a po trzecie jechalem zawsze dosć daleko za autami poaztym caly dystans w zakorkowanym miescie. Jedyne co moglo to byc to akt wandalizmu w nocy (podczas parkowania) malo prawdopodobne biorac pod uwage ze auto stalo na parkingu przed policja max 20m od wejcia
    Czy mozliwe jest jakiech chwilowe zakrycie takiego odprysku by nie bylo go widac podczas odbioru w salonie?
    Ktos ma doswiadczeniaw takich sytuacjach? wiem ze protokolem moga sie zaslonic

Komentarz

• loyd
      RS
      • 2010
      • 2342

Ciężko będzie cokolwiek udowodnić w salonie, ale spróbuj powalczyć.

Komentarz

• fuego_2007
        Ambiente
        • 2009
        • 230
        • Octavia II (1Z3)
        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Nic nie udowodnisz to bez sensu, się podpisałeś wyjechałeś a oni auto sprzedali i tyle.
        A co do twojego pytania czy jest możliwe chwilowe zakrycie otuż że tak nie w 100% ale mały pędzelek z lakierem i jest jakaś szansa że nie zauważysz. Natomiast ciekawy jestem czy nie byłeś za bardzo zaoferowany odbiorem auta.

Komentarz

• hajdi
          Classic
          • 2009
          • 39

Zamieszczone przez fuego_2007
          Nic nie udowodnisz to bez sensu, się podpisałeś wyjechałeś a oni auto sprzedali i tyle.
          A co do twojego pytania czy jest możliwe chwilowe zakrycie otuż że tak nie w 100% ale mały pędzelek z lakierem i jest jakaś szansa że nie zauważysz. Natomiast ciekawy jestem czy nie byłeś za bardzo zaoferowany odbiorem auta.
          troche bylem; pierwsze auto z salonu; sprawdzlem wyposazenie czy delgi nie porysowane, lakier tez ale widac malo dokladnie ... jescze za darmo dostalem gume do bagaznika za ktora chcialem zaplacic... tu juz powinna byc lampka zapalona w mozgownicy

Komentarz

• koski
            Drive
            • 2009
            • 75

WALCZ!

ja bylem w podobnej sytuacji, tylko że z szybą, w dzień po odbiorze, po myjni bezdotykowej zauważyłem rysy na przedniej szybie, idealnie proste, pionowe. Po wizycie w salonie, a wcześniej u fachowca od szyb, udowodniłem im (przekonałem argumentami) że nie mogłem tego ja zrobić. wymieniają mi szybe.
            The Proud owner of Skoda Superb II

Komentarz

• robekcool
              RS
              • 2009
              • 2041
              • Octavia II (1Z3)
              • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

daj fotki
              www.k-mot.pl
              Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
              Autoholowanie.
              Robert Kulma

Komentarz

• RS
                Ambiente
                • 2009
                • 238

Myślę iz będzie bardzo cieżko , tymbardziej iz zrobiłeś juz 200 km . Wydaje mi sie iz trafiłeś na to w czasie jazdy ( nie zawsze słychac iz cos uderzy w machę ) , ale próbuj - a moze sie uda ......

Komentarz

• hajdi
                  Classic
                  • 2009
                  • 39

Zamieszczone przez RS
                  Myślę iz będzie bardzo cieżko , tymbardziej iz zrobiłeś juz 200 km . Wydaje mi sie iz trafiłeś na to w czasie jazdy ( nie zawsze słychac iz cos uderzy w machę ) , ale próbuj - a moze sie uda ......
                  zaluzmy ze trafilem to w czasie jazdy to bylby jeden slad jeden odprysk ale tam sa dwa wiec aby byly dwa cos co by polecialo byloby duzeeeee i wtedy tego nie usluszec byloby ciezko.... a przypadek ze dwa razy dostaje odlamkiem dwa razy nic nie slysze i przypadkiem oba sa w odleglosci 2,5 cm to malo prawdopodobne nie sadzisz? mie pisze jako to salon celowo ... zobacze jakie beda rozstrzygniecia

Komentarz

• RS
                    Ambiente
                    • 2009
                    • 238

W sumie racja , ciezko nie usłyszec dwóch uderzeń . walcz o swoje - powodzenia

Komentarz

Pracuję...