wyposażenie L&K O2FL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • arturless
    Classic
    • 2008
    • 17

wyposażenie L&K O2FL

Zamieszczone przez Morgoth
    marlej108
    Nie ma się co porównywać z Niemcami, nawet wschodnimi, ponieważ tam kraj jest urządzony dla ludzi, a u nas nie!!!
    A dlaczego nie ? Kraj urządzony dla ludzi - tak, ale to nie ufoludki go urzadziły. To niemcy, francuzi, itp sami sobie taki kraj urządzili.

Wiekszośc rodaków wjezdzajacych na austriacką czy niemiecka autostrade nie robi z siebie Kubicy bo:
    primo - nie jest to akceptowane przez spoleczenstwo daengo kraju (sam bylem swiadkiem jak niemcy dawali znak wyprzedzajacemu im kierowcy ze jedzie za szybko)
    secundo - finansowo moze na tym bardzo kiepsko wyjsc
  • wojtasos
    Ambiente
    • 2007
    • 104

wyposażenie L&K O2FL

mam pytanie odnośnie reflektorów montowanych w L&K.. czy ksenony są inne niż w zwykłej wersji np. elegance?
    w specyfikacji jest o nich trochę więcej napisane niż w przypadku standardowych.. zaciekawiło mnie to..
    chodzi głownie o to czy w L&K przypadkiem nie ma adaptacyjnych (w zależności od prędkości reguluje się zasięg) czego nie ma w standardowych.. jeśli tak to lekkie przegięcie:/
    i zaraz rodzi się pytanie.. czy można w łatwy sposób takie cudo przenieść do innych wersji wyposażenia
    jeśli to prawda.. to szkoda, że tak kiepsko to reklamują:/ dopiero po bardzo wnikliwej lekturze dokumentacji można wpaść na jakieś wątpliwości co do natury reflektorów a przecież to powinna być jedna z tych różnic! ehhh ciekawe jak by to wpłynęło na moją decyzję dotyczącą wyboru wersji...

Komentarz

• Leniwiec
      Rider
      • 2009
      • 624
      • Octavia IV (NX3)
      • DLBA 2.0 TSI RS 245 KM

To są wg mnie te same ksenony, tylko cennik L&K jest bardziej szczegółowy.
      W katalogu ksenony L&K i zwykłej O2FL są opisane już tak samo - jako "reflektory ksenonowe z dynamiczną regulacją zasięgu świateł i modułami obrotowymi".
      Pozdro

Komentarz

• wojtasos
        Ambiente
        • 2007
        • 104

hmm.. ciekawe czym się przejawia ta dynamiczna regulacja zasięgu świateł.. bo ja jej u siebie nie zauważyłem.. chyba, że to jakaś nowość i mamy zmienę wyposażenia na początku roku..

Komentarz

• Leniwiec
          Rider
          • 2009
          • 624
          • Octavia IV (NX3)
          • DLBA 2.0 TSI RS 245 KM

Od początku jak mam to auto, to mam wrażenie, że przy wyższej prędkości zasięg reflektorów jest większy.
          Ksenony na dzień dobry robią nie tylko zeza ale i test góra-dół, więc równie dobrze mogą się podnosić minimalnie przy szybkiej jeździe. Pewnie koniec końców pewnie jest coś na ten temat w instrukcji tylko nikt z nas nie doczytał :lol:
          Pozdro

Komentarz

• Big
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 6389

Zamieszczone przez Leniwiec
            ale i test góra-dół
            Tak jest w każdych jednych fabrycznych ksenonach.
            Czarny Elegance

Komentarz

• piotrek_gdy
              RS
              • 2008
              • 7723
              • Volkswagen
              • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Big, gora dól jest w każdych
              ale na boki to tylko xenony skrętne
              przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• genesis
                Ambiente
                • 2010
                • 232

Zamieszczone przez Big
                Zamieszczone przez Leniwiec
                ale i test góra-dół
                Tak jest w każdych jednych fabrycznych ksenonach.
                Bo nawet jak nie mają regulacji świecenia względem prędkości to i tak muszą się same poziomować. Dlatego zawsze jest test góra - dół.
                DADRL wyłącz światła - włącz myślenie

Komentarz

• Leniwiec
                  Rider
                  • 2009
                  • 624
                  • Octavia IV (NX3)
                  • DLBA 2.0 TSI RS 245 KM

OK, ale w takim razie o co więc chodzi z "dynamiczną regulacją zasięgu świateł" :?:
                  Bo też mnie to intrygowało jakiś czasu temu ale byłem przekonany że to to co wyżej opisałem.
                  A jest w każdej O2FL z ksenonami wg katalogu.
                  Pozdro

Komentarz

• Hanz2k
                    Rider
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 522

Leniwiec, OT jak pociągniesz dynamicznie wajchę koło kierownicy to masz dynamiczną regulację zasięgu świateł - bliżej-dalej. :diabelski_usmiech
                    Hanz2k
                    1,8 T by MT
                    :admin: bo nie użyłem Szukaj

Komentarz

• Maicroft
                      Moderator
                      S_OCP MemberModeratorr
                      • 2004
                      • 25757
                      • Audi

Podobno zez jest w kazdych xenonach w OII FL.

A wiec teoretycznie lekko skrecaja podczas jazdy.

Nie jest to chyba to samo z AFS w S2, ale jakas regulacja jest.

Juz kiedys taki temat walkowalismy
                      Spritmonitor.de

Komentarz

• wojtasos
                        Ambiente
                        • 2007
                        • 104

właśnie temat wałkowany skończył się rozróżnieniem AFL od AFS i tu faktycznie mamy skrętność kontra blisko daleko..
                        wychodzi na to, że skoro w specyfikacjach inaczej piszą o światłach w elegance i l&k to zaczynamy myśleć o zupełnie innych reflektorach.. pytanie czy słusznie..
                        mamy na forum kilku przedstawicieli dealerów... może oni coś rozsztrzygną?

wg papieru wychodzi, że l&k różni się co do technologii świateł... prawda to?
                        każdy ksenon dopuszcza ruch góra dół.. to normalne - poziomowanie. Nie każdy dostosowuje szerokość wiązki i odległość na jaką świeci - to AFS...

Komentarz

• Leniwiec
                          Rider
                          • 2009
                          • 624
                          • Octavia IV (NX3)
                          • DLBA 2.0 TSI RS 245 KM

Wczoraj przeglądałem z ciekawości manual i dochodzę do wniosku, że ta " dynamiczna regulacja zasięgu świateł" to po prostu układ samopoziomujący :lol:
                          Mowa jest o dostosowywaniu świateł do obciążenia auta oraz tego czy np. auto przyśpiesza czy też hamuje.
                          Pozdro

Komentarz

• wojtasos
                            Ambiente
                            • 2007
                            • 104

Leniwiec, to by było zbyt proste.. i zbyt szczwane w ujęciu marketingowym ;>

Komentarz

• Leniwiec
                              Rider
                              • 2009
                              • 624
                              • Octavia IV (NX3)
                              • DLBA 2.0 TSI RS 245 KM

wojtasos, ale właśnie tak to wygląda :lol:
                              Zobacz katalog, L&K nie ma nic czego nie możesz mieć w każdej innej O2, no może za wyjątkiem tapicerki ze znaczkami L&K.
                              Tyle że w L&K wiele (w sumie chyba większość) wodotrysków masz po prostu w standardzie, w tym ksenony :twisted:
                              Zobacz że ksenony są w katalogu opisane tak samo dla "zwykłej" O2 i L&K (str. 6 i 28).
                              Pozdro

Komentarz

Pracuję...