Warto?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • grey33
    Classic
    • 2011
    • 3

Warto?

Ja tam jestem za częstymi powtórkami- zobaczyć chłopaków z OCP w zupełnie innym świetle...Hmmm...bezcenne :szeroki_usmiech

[ Dodano: Sob 21 Sie, 10 01:07 ]
    Zamieszczone przez Guziorek
    A aparat rano wsadzam do auta i go już z niego nie wyciągam
    A autka nie miałeś Za to inne rzeczy z bagażnika mojej się przydały
  • grafit77
    Classic
    • 2010
    • 14

Warto?

Witam.Pewnie już to przerabialiście,. Zastanawiam się nad zakupem Octavii Tour ice + 1.9 tdi 74 kw rocznik 2007. I tu rodzą się pytania. Aktualnie jeżdżę Nissanem Primerą 1.6 75 kw tyle że jego czas dobiega końca r1993, 250tys. przebiegu-brak klimy. Tyle ,że ten sam w ogóle się nie psuje. Co będzie z Octavią po przesiadce z Japończyka. No i diesel w pracy jeżdżę dieslem tyle,że 140KM(CR) i jedyne co mnie wkurza to krótkie biegi. Denerwujące przy szybkim starcie, wachlowania co nie miara. Nissan na dwójce jedzie 95 a na trzecim 145km/h. No i bardzo dobrze się prowadzi, tylne zawieszenie wielowachaczowe. Octavia jest od kolegi, który jest jej pierwszym właścicielem i w dodatku ma nowy silnik bo pierwszy uległ zatarciu po uszkodzeniu miski olejowej gdy kolega pożyczył samochód znajomemu na parę dni. Tak ,że o stan silnika się nie boje , cały sam ma 110 tys. przejechane.
    Warto za 33 tys.zł.?
    No i w nissanie jest chyba więcej miejsca.
    Mieszkam na Podhalu więc sam. z dobrym momentem będzie może nawet przyjemniejszy w jeździe ale zimy ciężkie a tdi kiepsko grzeje.
    Warto ?

Komentarz

• Gucio7804
      Ambiente
      • 2008
      • 132

kolego napewno warto ja tez z nissana sie przesiadlem z roku 91 i tez z primery autko super a co do skody disel hm dla mnie sie lepiej jezdzi dislem niz benz a co do miejsca to troche w skodzie malo miejsca z tylu ale bagaznik bynajmniej w kombi spory skoda tez wmiare bezawaryjna czesci nie drogie no dluzej sie nagrzewa to fakt w zime troche to uciazliwe

Komentarz

• phrix
        L&K
        • 2007
        • 1000
        • Audi
        • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Jeżeli to by była moja decyzja to szukał bym O2 w 1.9 TDI. Tour jest fajny i niezawodny ale konstrukcyjnie to zabytek. Osobiście nie kupił bym auta po przekładce silnika. Jeżeli trafisz na zadbane auto to nie dokładasz do niego przez długie lata tak jak w japońcach. Oczywiście TDI ma swoje wady np. wymiana rozrządu kosztuje sporo, jeżeli padnie turbo i dwumas po zakupie to można się do tego silnika zrazić . Rozglądnij się na forum czasami można tu kupić ciekawy i sprawdzony samochód. Z doświadczenia wiem, że sprawnemu TDI zima nie jest straszna :diabelski_usmiech
        Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

Pracuję...