[O2] Zestaw naprawczy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tomi98
    Rider
    • 2004
    • 564

[O2] Zestaw naprawczy

mnie nie będzie mam dorzynki .trzeba dac pomysł jednego spota na miesiąc
  • _tm_
    RS
    S_OCP Member
    • 2004
    • 2333
    • Superb III (3V3)
    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
    • CDAA 1.8 TSI 160 KM
    • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

[O2] Zestaw naprawczy

W mojej O2 nie ma oczywiście koła zapasowego. Jest tylko zestaw naprawczy. Co mnie jednak zdziwiło to brak klucza do kół i podnośnika. Naprawdę w zestawie naprawczym nie ma tych elementów ? Może tylko ja dostałem wybrakowany zestaw ? Rozumiem, że jak nie ma koła zapasowego to w sumie podnośnik i klucz do kół nie są do niczego potrzebne, ale IMHO to już trochę zbyt duża oszczędność ze strony Skody .
    S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
    Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
    -------------------------------------------------------------------------
    O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
    O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
    O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

• Yarek
      Elegance
      • 2005
      • 992

Re: Zestaw naprawczy

Zamieszczone przez _tm_
      W mojej O2 nie ma oczywiście koła zapasowego. Jest tylko zestaw naprawczy. Co mnie jednak zdziwiło to brak klucza do kół i podnośnika. Naprawdę w zestawie naprawczym nie ma tych elementów ? Może tylko ja dostałem wybrakowany zestaw ?.
      naprawdę nie ma :evil:

Zamieszczone przez _tm_
      Rozumiem, że jak nie ma koła zapasowego to w sumie podnośnik i klucz do kół nie są do niczego potrzebne, ale IMHO to już trochę zbyt duża oszczędność ze strony Skody
      mi na szczęście sami włożyli koło i zestaw, bez pytania
      . pzdr Jarek
      aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci

Komentarz

• fuego_2007
        Ambiente
        • 2009
        • 230
        • Octavia II (1Z3)
        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez _tm_
        Rozumiem, że jak nie ma koła zapasowego to w sumie podnośnik i klucz do kół nie są do niczego potrzebne, ale IMHO to już trochę zbyt duża oszczędność ze strony Skody .
        Gdzieś słyszałem że zestaw naprawczy ma całkowicie wyeliminować koło zapasowe tylko że to działa gdy masz dziurkę a nie dziurę, jeżeli to coś poważniejszego wzywasz lawete i płaćisz :cry: . Natomiast ciesz się że masz to co masz bo któryś z forumowiczów niemiał nic a wrzystko przez to że auto kupił zimą a piątego koła zimowego nie dają.

Komentarz

• loyd
          RS
          • 2010
          • 2342

A co to jest ten zestaw naprawczy (jak to działa) ?

Czy jak kupiłem pełnowymiarowe koło zapasowe to będę miał komplet kluczy do zmiany koła ?

Komentarz

• fuego_2007
            Ambiente
            • 2009
            • 230
            • Octavia II (1Z3)
            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez loyd
            Czy jak kupiłem pełnowymiarowe koło zapasowe to będę miał komplet kluczy do zmiany koła ?
            Bedziesz miał bo jak niby go zmienisz.
            Zamieszczone przez loyd
            A co to jest ten zestaw naprawczy (jak to działa) ?

Komentarz

• METALLICA
              Drive
              • 2009
              • 78

Ja jak kupowałem to również się zdziwiłem dostałem tylko zestaw naprawczy i puste pudełko styropianowe w którym był tylko zaczep do holowania. Na moje pytanie gdzie podnośnik i klucz do kół - odpowiedź nie należy się jest zestaw naprawczy. Podobno gdybym kupił koło zapasowe dostałbym podnośnik z kluczem do kół nie dostał bym zestawu naprawczego paranoja Jedyny pożytek z zestawu naprawczego że jest nawet fajny kopresorek i można sobie koło dopompować i w miarę sprawdzić ciśnienie w kołach.
              A co do podnośnika i kluczem ja kupiłem oryginalne na allegro za 80 złociszy ze styropianem
              OCTAVIA 2 FL MINT 1.6 MPI + GAZ Landi Renzo
              CITIGO 1.0 MPI + GAZ Landi Renzo

PIŁEŚ NIE JEDŹ - JECHAŁEŚ NIE DZWOŃ

Komentarz

• RS
                Ambiente
                • 2009
                • 238

Zestaw naprawaczy jest wyposazeniem standartowym nowego auta . Koło zapasowe+ podnosnik i klucz do kół jest to opcja ( 180 pln ) . Nietety sprzedawcy nic nie mówią o tej przypadłosci . Ja osobiscie " rzutem na tasmę " załatwiłem sobie darmowy pełnowymiarowy zapas . Slyszalem równiez iż niektóre auta Czesi sami doposażają w koło ( bez dopłaty )

Komentarz

• rastajan
                  Drive
                  • 2009
                  • 93

Ja zamówiłem koło zapasowe, bo miałem 2 miesiące temu taki przypadek z oponą, że zestaw naprawczy by nie pomógł. A wzywać lawetę do takiej drobnostki i zapłacić za przewiezienie auta więcej niż kosztuje takie koło zapasowe, to się nie kalkuluje po prostu. Poza tym grubszy kłopot byłby za granicą...

Komentarz

• _tm_
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2004
                    • 2333
                    • Superb III (3V3)
                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                    • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                    • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez rastajan
                    Ja zamówiłem koło zapasowe, bo miałem 2 miesiące temu taki przypadek z oponą, że zestaw naprawczy by nie pomógł. A wzywać lawetę do takiej drobnostki i zapłacić za przewiezienie auta więcej niż kosztuje takie koło zapasowe, to się nie kalkuluje po prostu. Poza tym grubszy kłopot byłby za granicą...
                    Ja wyszedłem z założenia, że i tak kupię duże alufelgi, więc nie ma sensu dopłacanie do koła zapasowego skoro będę miał ich 4 sztuki (seryjne 15"). Nie przewidziałem tylko, że nie będę miał klucza do kół i podnośnika .
                    S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
                    Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
                    -------------------------------------------------------------------------
                    O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
                    O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
                    O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

• loyd
                      RS
                      • 2010
                      • 2342

Swoją drogą to skoda mogłaby doliczyć do ceny każdego auta te 180 pelenów i dawać normalne koła zapasowe.

Komentarz

• rastajan
                        Drive
                        • 2009
                        • 93

Zamieszczone przez loyd
                        Swoją drogą to skoda mogłaby doliczyć do ceny każdego auta te 180 pelenów i dawać normalne koła zapasowe.
                        Sprawa wygląda tak, że w rzeczywistości i tak to koło jest dawane za darmo, więc zamieszanie w cennikach faktycznie niepotrzebne. Chyba że dealerzy po prostu chcą pokazać - patrz daliśmy za darmo - "prawie jak rabat" :P

Komentarz

• RS
                          Ambiente
                          • 2009
                          • 238

Zamieszczone przez loyd
                          Sprawa wygląda tak, że w rzeczywistości i tak to koło jest dawane za darmo, więc zamieszanie w cennikach faktycznie niepotrzebne. Chyba że dealerzy po prostu chcą pokazać - patrz daliśmy za darmo - "prawie jak rabat" :P
                          No chyba do końca nie jest to za darmo skoro koledzy tego nie mają ????

Komentarz

• rastajan
                            Drive
                            • 2009
                            • 93

Zamieszczone przez RS
                            Zamieszczone przez loyd
                            No chyba do końca nie jest to za darmo skoro koledzy tego nie mają ????
                            Mam na myśli to, że jak już o koło zapytasz i zamówisz, to jest zazwyczaj gratis, sami z siebie go nie dorzucają, to fakt.

Komentarz

Pracuję...