Kombi - bagażnik - demontaż

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • krystian89
    Classic
    • 2011
    • 1

To co jeszcze proponujecie w tej kwocie.
    Ja patrze za passatem audi a4 i octavią, ale jeśli było by coś fajnego w tej cenie to czemu nie. Koniecznie wdieslu i kombi.
  • Kephas
    Classic
    • 2010
    • 5

Pomocy. Chcę kupić Octavię kombi, rok 2001-2004, i one mają w bagażniku taką wkładkę z półką, podnosi się tą półeczke i tam można coś schować, jak ktoś nie wie, tu zdjecie:

Pytanie: czy to można wyjąć, rozmontować, tak zeby podłoga bagażnika była płaska?

Dzięki.

[ Dodano: Pon 08 Mar, 10 00:01 ]
    Drugie pytanie: jakie ciężary ta pólka utrzyma?

Komentarz

• wojtasos
      Ambiente
      • 2007
      • 104

Kephas, mam coś takiego u siebie... można to wymontować. półkę wyciągniesz po odkręceniu wkrętów - tak ze 20cm od oparć siedzeń bęziesz miał zawleczki.
      boki też są montowane na takie wkręty.. nie pamiętam gdzie o tym czytałem.. może w instrukcji? chyba tak. myślę, że jak obejrzysz wszystko do okoła to znajdziesz co trzeba.

a teraz ja mam pytanie. jako, że mam kratkę i handlowiec oczywiście nie wspomniał, że ta podłoga nie będzie pasować, planuję ją dopasować. wiem, że trzeba ją skrócić. przyciąć ze 2cm od strony kanapy. chciałem się najpierw dowiedzieć czy z drugiego końca, czyli od klapy, masz jakąś przestrzeń po rozłożeniu półki - przestrzeń, szparę pomiędzy półką a końcem bagażnika.

półka utrzyma chyba 75 kg..
      dzięki

Komentarz

• Kephas
        Classic
        • 2010
        • 5

Ba, ja nie mam jeszcze samochodu, więc nie bardzo mogę Ci pomóc, ale z tego co widziałem to ta wkładana podłoga przylega dokładnie do siedzeń, jesli o to ci chodzi.

Dzięki za odp.

Komentarz

• CIS73
          Rider
          • 2008
          • 522

Kephas, tylko z tą półkę to po rozłożeniu tylnej kanapy masz równą podłogę w bagażniku, po jej demontażu robi ci się wtedy próg

też mi się ona nie podobała i chciałem ją wywalić, teraz jednak w codziennym użytkowaniu nie przeszkadza a potrzebne drobiazgi wrzucam pod płytę i mam porządek w bagażniku
          boczne miejsca wykorzystać można np: na gaśnice, składaną parasolkę, płyn do spryskiwaczy i wiele innych rzeczy
          CISOWÓZ http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=40594
          CISOWÓZ ZWEI http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=50866

Komentarz

• ufo
            L&K
            • 2008
            • 1475
            • Octavia III combi (5E5)
            • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez wojtasos
            czyli od klapy, masz jakąś przestrzeń po rozłożeniu półki - przestrzeń, szparę pomiędzy półką a końcem bagażnika.
            tam nie ma żadnej szpary, wszystko pasuje jak ulał :lol: musisz i tak odciąć ten kawałek od tylu, jak odetniesz od przodu nie zapniesz tej "podłogi" w wyznaczonym miejscu.
            półka utrzyma chyba 75 kg..
            wożę na tej półce/podłodze torby podróżnicze i inne, wypchany czasami po sam dach. jeszcze nigdy nic się nie stało. może pomyliłeś się z obciążeniem dachu, to by się zgadzało :wink:

Komentarz

• mateo15
              Ambiente
              • 2009
              • 132

można zdemontować, ale będziesz miał tylko koło zapasowe przykryte, boki bagażnika będą odkryte (blacha) bynajmniej u mnie tak jest demontujesz za pomocą takich klamer. odkręcasz je i sciagasz

Komentarz

• Kephas
                Classic
                • 2010
                • 5

A czy ta półka jest trwała? Niszczy się? jak koc?

Komentarz

• mateo15
                  Ambiente
                  • 2009
                  • 132

powiem tak, przed kupnem widziałem dwie takie i każda była wręcz połamana! ale się zamykała, ja trafiłem na egzemplarz w którym właściciel chyba nawet nie używał bagażnika kilka postów wyżej wojtasos napisał że utrzymuje 75kg.

Komentarz

• wojtasos
                    Ambiente
                    • 2007
                    • 104

ufo, chodziło mi o ten koniec od klapy bagażnika - czy tutaj jest jakaś szpara chce się upewnić zanim zdecydowanym tonem powiem komuś jak to usprawnić to, że podłoga ma przylegać do siedzeń to się domyśliłem

[ Dodano: Pon 08 Mar, 10 23:16 ]
                    a po zdemontowaniu podłogi, przynajmniej u mnie, jest zwykły bagażnik ta podłoga to taki ekstra dodatek

Komentarz

• ufo
                      L&K
                      • 2008
                      • 1475
                      • Octavia III combi (5E5)
                      • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

chodziło mi o ten koniec od klapy bagażnika - czy tutaj jest jakaś szpara
                      w pierwszym linku, który zapodał kolega Kephas, masz dokładnie pokazane jak sprawa wygląda :wink:

Komentarz

• wojtasos
                        Ambiente
                        • 2007
                        • 104

ufo, no właśnie nie mam bo nie widać jak to wygląda od strony klapy. zdjęcie powinno być bardziej z góry

[ Dodano: Czw 25 Mar, 10 22:02 ]
                        to co nikt takiej fotki nie pstryknie? lub przynajmniej nie powie jak duża jest szpara pomiędzy pólką a końcem bagażnika od strony tyłu samochodu?

Komentarz

Pracuję...