Odprysk na szybie a niemieckie badanie techniczne TUV

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • raVCio =D
    Classic
    • 2008
    • 6

Azazel furka prezentuje się super. Octa ładnie wygląda z takim kolorkiem.
    Czy konsole środkową sam oklejałeś czy taka była?
    Z jakiej furki masz gałkę zmiany biegów?
  • Bronekk
    Classic
    • 2007
    • 16

Witam,
    Posiadam autko zarejestrowane w Niemczech i zbliża mi się termin badania technicznego TUV. Niestety z tego co wiem nie zrobią mi tego w Polsce bo przy przeglądzie wydaje się specjalną naklejkę więc muszę jechać z tym do Niemiec.
    Problem jest taki, że mam mały odprysk na szybie ok 3mm naprawiony w specjalistycznej firmie. Odprysk jest na wysokości wzroku kierowcy, wygląda jak rozmazany komar. Drugi taki sam jest od strony pasażera (jeszcze nie naprawiony).
    Pytanie mam takie, czy autko przejdzie badanie techniczne w Niemczech ?
    Wiem że w Polsce raczej nie ma problemu.
    Pozdrawiam
    ©koda Octavia 1.6 AVU '02

Komentarz

• ufo
      L&K
      • 2008
      • 1475
      • Octavia III combi (5E5)
      • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez Bronekk
      Pytanie mam takie, czy autko przejdzie badanie techniczne w Niemczech ?
      :lol: dobre, zapewniam cię, że będą marudzić. jak trafisz na jakiegoś przepisowca nie da ci naklejki. nie wybieraj się przypadkiem do DEKRY albo TÜV. tam są specjaliści od szukania dziury w całym. pojedź lepiej do drugorzędnych stacji diagnostycznych. nawet w skodzie możesz zrobić taki przegląd, kosztuje tyle samo a i pogadać z nimi można :wink:

Komentarz

• bubuDE
        Elegance
        S_OCP Member
        • 2007
        • 763
        • Octavia III (5E3)
        • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Wlasnie pytalem o ceny przegladu bez napraw Fabia2 (olej, filtry, zerowanie)- ASO VW/Skoda 230€, jesli wlasne materialy to 170€. Inny niemarkowy warsztat (zaufany) do100€. ufo, jesli gablota nie jest stara i wygladem nie dobija to klopotow nie sprawia, podchodza do badania powaznie, bez porownania do naszych kontroli. Wysprzataj auto, umyj,pokaz sam ze zadbane. Jako najmniej czepiajacych sie podpowiedzialbym ATU, sa rowniez tani. Specjalistycznych napraw tam bym nie polecil.
        PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex

Komentarz

• ufo
          L&K
          • 2008
          • 1475
          • Octavia III combi (5E5)
          • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

bubuDE, jedno jest pewne, jak trafisz na służbistę to ci wypastowane auto nie pomoże...dlatego napisałem wyżej by omijać dekrę i tüv. atu jest dobre bo tam mają najwięcej zleceń i największy stres, jak przyjedziesz przed feierantem, masz naklejkę murowaną :wink:

Komentarz

Pracuję...