Deformacja zderzaka pod wlewem oleju

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • woju11
    Classic
    • 2010
    • 13

ZipY nie obtrąbiłem Cię przypadkiem dziś przed 20 na rondzie koło Zielonki (tam gdzie Lotos)
  • tbiel
    Classic
    • 2009
    • 31

Witam serdecznie

Ciekawa sprawa, od strony wlewu paliwa (ON) zderzak mi się odchylił do zewnątrz i jest zadarty.

W ASO powiedzieli że tak działa ON na zderzaki jak się go nie wytrze

No wygląda to fatalnie, mieliście może taki przypadek, jeżeli tak to jak sobie poradziliście.
    Octavia II TDI

Komentarz

• gobo
      Classic
      • 2009
      • 34

znajomy w Pasku też tak ma sam tankuje z beczek i jak się poleje to mu się odkształcił pofalował bym powiedział a nadkole to ..., tyle że on spawa oplastiki więc mówi trzeba ściągnąć podgrzać i uformować nic innego nie zrobisz taki plastik

Komentarz

• ufo
        L&K
        • 2008
        • 1475
        • Octavia III combi (5E5)
        • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez tbiel
        jeżeli tak to jak sobie poradziliście.
        ja sobie radzę z ON bardzo dobrze, nie ma lepszego środka konserwującego i zarazem czyszczącego
        no ale nikt tu ameryki nie odkrył, że ropa to paskudztwo a szczególnie trzeba uważać podczas tankowania i jak coś poleci na blachy/lakier, starać się zraz wytrzeć.

Komentarz

• laurin
          Rider
          • 2009
          • 727

Ja kilka razy sobie upaćkałem furę przy tankowaniu ale nic nie zauważyłem żeby coś się wygięło...

Komentarz

• zielony49
            Ambiente
            • 2009
            • 180

Też się z tym spotkałem , znajomy tankuje z beczki i tez ma odgięty zderzak, trzeba natychmiast wytrzec najlepiej mokra szmatką.
            Dipol

Komentarz

• dariuspolo
              L&K
              S_OCP Member
              • 2007
              • 1168

...tez tak mam, powstalo na skutek przelewania przy tankowaniu (zawsze tankuje z odpowietrzeniem, a niekiedy i wiecej :P ) nie jest mocno odksztalcone i mi osobiscie nie przeszkadza, nie widze mozliwosci aby to jakos naprawic domowym sposobem.
              T4 CARAVELLE AXG 150PS/295Nm
              SEAT ALHAMBRA BLT 180PS/385Nm
              Zuzycie paliwa

Komentarz

Pracuję...