[Inne] [B4 1Z AUDI] Szkoda całkowita PZU i co dalej... AC

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • luki230186
    Classic
    • 2010
    • 3

Witam wszystkich!!!

Stał się szybko to co chciałem i muszę wymienić reflektory w swojej "Sabince".
    Dzięki ludziom z forum wiem jak je ustawiać, jak wymontować ale proszę o pomoc jak wyczepić przewody które idą do lampy??? Patrzyłem na wszystkie strony i nie mam pojęcia jak to zrobić!!!
    Pozdrawiam i proszę o pomoc!!!!
  • Falcon911
    Classic
    • 2009
    • 20

Kod:
    Powszechny Zakład Ubezpieczeń SA Centrum Likwidacji Szkód uprzejmie informuje, że w wyniku przeprowadzonych czynności likwidacyjnych szkody stwierdzono, że koszty naprawy przedmiotowego pojazdu przekraczają 70% jego wartości rynkowej.
    Zgodnie zatem z § 4 pkt 13 ogólnych warunków ubezpieczenia autocasco dla klienta indywidualnego oraz małego i średniego przedsiębiorcy ustalonych uchwałą Zarządu PZU SA nr UZ/43/2009
    z dnia 9 lutego 2009 roku uszkodzenie pojazdu jest szkodą całkowitą.
    W związku z powyższym, na podstawie § 21 ust 8 pkt 1 ww. owu AC odszkodowanie zostanie ustalone
    w kwocie odpowiadającej wartości pojazdu w dniu ustalenia odszkodowania pomniejszonej o jego wartość po wypadku (wartość pozostałości).
    O ostatecznym rozmiarze szkody poinformujemy odrębnym pismem.
    Wypłata odszkodowania nastąpi po ustaleniu odpowiedzialności PZU SA za zgłoszoną szkodę.

A więc co dalej z tym z robić
    Audiczka jest OK; uszkodzony zderzak, maska (lekko grill), chłodnica (lekko wygięta), pas( zamek maski), mocowanie lamp(są całe - luźne).B4 jest jeżdżące i uszkodzenia nie rzucają się w oczy - no może zderzak. AC opłacone było na 7500zł. Co to oznacza szkoda całkowita i jakie Ja ponoszę konsekwencje ( dodam że nieznany jest sprawca ). Wiem że stracę 10% zniżki a co z wypłatą, ponieważ trzeba naprawić Audi bo jest Super/ niezjeżdżone/ ma 170tyś udokumentowanego przebiegu.
    A i bym zapomniał czy nadal będę miał ubezpieczenie AC, bo w dzisiejszych czasach strach niemieć.
    Body kit D&W
    Mirror s-line,
    Sportowy wydech

Komentarz

• zajas
      Rider
      • 2009
      • 631

po szkodzie całkowitej następnego AC już nie kupisz, jeśli chodzi o odszkodowanie to będzie to tak: wartość rynkowa samochodu z przed wypadku-wartość tego co teraz masz=odszkodowanie; kiedyś czytałem też że po szkodzie całkowitej auto nie ma prawa rejestracji ale nie wiem jak to teraz wygląda

Komentarz

• piramida
        RS
        • 2009
        • 12222
        • Superb III (3V3)

ja też miałem szkode całkowitą na oplu astrze gsi, gość mi wjechał w dupe i weszła kasacja, pzu wypłaciło kase a mi pozostał samochód więc go jeszcze sprzedałem w takim stanie jak pozostał a co goscie z nim zrobili to nie mój interes :szeroki_usmiech
        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• S3 CHRIS
          Elegance
          • 2006
          • 979
          • Octavia I (1U2)
          • AUQ 1.8 20VT 180 KM
          • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

jak go naprawisz to w innej firmie mozesz ponownie wykupic AC

to AC wygasa polisa wygasla wraz z wypłata szkody całkowitej
          ET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I

ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO

Komentarz

• Falcon911
            Classic
            • 2009
            • 20

aha czyli nie mam się nie przejmować wypłatą tylko tym AC co to już niema tak- bo zostało wypłacone. A jak Ja chcę dalej w tej firmie opłacić AC to co nie ma takiej opcji. Dodam że Audi jest z rocznika 1993 więc tylko pozostało mi PZU ( 4 rok kontynuacji AC), ale w takiej sytuacji to nie mam pojęcia co dalej...
            Mój szkodnik
            1.6 AEE moc jest ze mną
            16" AEZ 205/50/16W
            Body kit D&W
            Mirror s-line,
            Sportowy wydech

Komentarz

• S3 CHRIS
              Elegance
              • 2006
              • 979
              • Octavia I (1U2)
              • AUQ 1.8 20VT 180 KM
              • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez Falcon911
              aha czyli nie mam się nie przejmować wypłatą tylko tym AC co to już niema tak- bo zostało wypłacone. A jak Ja chcę dalej w tej firmie opłacić AC to co nie ma takiej opcji. Dodam że Audi jest z rocznika 1993 więc tylko pozostało mi PZU ( 4 rok kontynuacji AC), ale w takiej sytuacji to nie mam pojęcia co dalej...
              tak obecna polsia AC wygasła nie dam se głowy sciac jak to jest w PZU czy bedziesz u nch mógł ponownie wykupic AC po naprawie aucta, temat przerabialem z Allianz i u nich nie mozna
              ET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I

ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO

Komentarz

• zielony49
                Ambiente
                • 2009
                • 180

auto ma powyżej 10 lat. Firmy ubezpieczeniowe nie chcą takich samochodów ubezpieczac, jeśli jest kontynuacja do 15 lat.
                Dipol

Komentarz

Pracuję...