Zamieszczone przez Big
[O1] zaslepka na skrzyni biegów ASZ 130 km czy powinna byc
Zwiń
X
-
[O1] zaslepka na skrzyni biegów ASZ 130 km czy powinna byc
mam pytanie odebralem autko od mechaniora i po zdjeciu oslony plastikowej na obudowie krzyni beigow zobaczylem okragly otworek a w nim zemby kola zamachowego raczej nie powinno tak byc czy nie powinna tam byc jakas zaslepka jest to pomiedzy patrzac od filtra oleju w lewo w kierunku miejsca gdzie jest przeciw waga do ciagiel zmiany biegow na obudowie.................................................. ..............
O SERCE SZKODNIKA dba
Perfect Serwis DobryGrześWawa
.................................................. ..............
-
-
nie nie rozrzad tylko wymienialem olej w skrzyni i wydawalo mi sie ze byla i ze wczesniej nie widzialem zembow od kola zamachowego a teraz od reki mi sie to rzucilo w oko twierdzi ze nawet tam niedotykal
[ Dodano: Czw 11 Mar, 10 18:53 ]
otworek ma srednice na oko2/3 cm
[ Dodano: Czw 11 Mar, 10 19:12 ]
dodaje fotke zaznaczylem to miejsce z otworem jak sie powiekszy to widac otworek za kabelkiem i co dziwne fota wykonana rok temu i widac ze brak zaslepki moze zginela wczesniej moze nie bylo i nie powinno byc wcaleZałączone pliki.................................................. ..............
O SERCE SZKODNIKA dba
Komentarz
-
-
laurinwreszcie jakis ASZecik
no wlasnie dziwaczne myslalem ze jest a brak jeden z mechaniorow powiedzial ze tak powinno byc w ASO powiedzieli ze taka zaslepka wystepuje i juz zglupialem na wszelki wypadek zamowilem mam nadzieje ze przysla taka jak powinna byc bo tam jest jeszcze kilka zaslepek wiec moga sie walnac jak to ASo
ale to dziwne w aucie nie bylo tam nic robione a brak sama wyskoczyla raczej nie realne.................................................. ..............
O SERCE SZKODNIKA dba
Komentarz
-
-
sorki za pisownie ale tak zdecydowanie szybciej siepisze
wiec jak nie bylo u ciebie i u mnie to moze tak ma byc bez zaslepki sam juz nie wiem
moze trafi sie jeszcze jakis ASZecik i sprawdzi u siebie.................................................. ..............
O SERCE SZKODNIKA dba
Komentarz
-
-
ja tez tej zaślepki nie miałem w ojej ASZ, ale koledzy z forum powiedzieli grzebiąc przy engine że powinna być - może też ktoś coś grzebał, albo może ma ona tendencje do wypadania...ale to dziwne mi się wydawało, że nie ma i kupiłem taką w ASO, koszt chyba z 20 zł wyszedł..czy kilkanaście nie pamiętam dokładnie..taki tak kawałek gumy to jest.
Komentarz
-
-
nie chodzi o kase bo marna tylko sprawdzamy jak to jest wASZetach innych mimo to dziwne 3 sztuki i brak
stawiam na wypadanie tej zaslepki tempeatura drgania inne takie tam
ewentualnie trafi sie ASZ co to ma i ma od nowosci.................................................. ..............
O SERCE SZKODNIKA dba
Komentarz
-
-
w moim (co prawda nie ASZ) nie było od nowości->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Panowie nabyłem dziś w servisie owa zaślepke za coś około 20 zł z tego co rozmawialem z Panem z servisu zaślepka takowa (jak sama nazwa na opakuwaniu mówi ) zaślepka skrzyni biegów winna tam być do występuje
inna sprawa ze jest to gumka z gumowym niby gwintem i myśle ze po jakimś czasie najzwyczajniej ta gumka się wyrabia wpływ ma temperatura itd i zwyczajnie moze wypaść ten gwincik niby co tam jest gumowy to jest bo jest nawet w nowej nie trzyma tylko jest na wcisk.................................................. ..............
O SERCE SZKODNIKA dba
Komentarz
-
Komentarz