Zamieszczone przez Andrev3
swiatla do jazdy dziennej
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
swiatla do jazdy dziennej
wiem ze juz byl ten temat poruszany ale chcialbym zaamontowac te swiatla tyilko jakie jak ktos ma takowe swiatelka niech sie wypowie kolega jeden ma z forum i ladnie to wyglada -swiatla do jazdy dziennej.Jak ktos z Was kupowal to jak by mozna bylo to jakis link z gory dzieki
-
-
z mojej strony mogę Ci polecić światła które będą podłączane w taki sposób, że 1 kabel idzie do Akumulatora (-) 2 kabel idzie do akumulatora (+) 3 kabel idzie do swiateł pozycyjnych. W zestawie powinien znajdować się przekaźnik, który po wykryciu w układzie 14V (odpalony samochód) zapala światła a gasi w momencie włączenia świateł mijania i pozycyjnych.
Czyli jak widać jest to zestaw Plug&play
Spora część sprzedawanych na serwisach aukcyjnych zestawów ma takie rozwiązanie, że trzeba ciagnąć kabel (+) do zasilania, które pojawia się po przekreceniu kluczyka a wiąże sie to wtegu z ciągnieciem kabla do wnętrza kabiny i podłączenia się np. pod stacyjkę.
Podłącze się pod temat z pytaniem
Czy ktoś montował może światła do jazdy dziennej w zderzaku a właściwie w zaślepkach zderzka w modelu przed liftingiem czyli roczniki ponizej 2000 roku??
Czy mógłby wstawic zdjęcia jak to zrobić bo trzeba z tego co widze trochę pokombinować z wycinaniem zaslepki
Komentarz
-
-
ja osobiście przymierzam sie do tych (szerokość 12 cm i powinno dać je sie jakos umieścić w zderzaku sprzed FL):
Jeśli masz auto po FL to raczej powinienieś szukać takich:
w norauto widziałem takie po 330 pln na allegro jak widać znacznie taniej
tutaj masz wątek z montażem do wersji po FL
pozdrawiam
Komentarz
-
-
Tak się zastanawiam, czy montowanie dodatkowych świateł do jazdy dziennej to nie jest czasami "przerost formy nad treścią", czy nie wystarczy zwykła jazda na światłach mijania. Oszczędność prądu jest nie wielka, zużycie żarówek żadne, kłopotów dużo z montażem i z kosztami, oraz z problemem włączania/wyłączania. Kto czyta forum Octavii, lub Elektrody, to wie, że zrobiłem sporo urządzonek do samochodu, i nie zrobiłem właśnie swiateł do jazdy dziennej, gdyż uważam że tak naprawdę jest to nie potrzebne. Potrzebne było by wtedy, gdyby się zmieniły przepisy nakazujące jednoznacznie jazdę na światłach dziennych w ciągu dnia.
Komentarz
-
-
odróżnia odróżnia tylko nie chce im się czepiać ja osobiście nie znoszę jak za mną jedzie ktoś na halogenach w biały dzień..Czy to nie miło jak wszystko działa
Modyfikacje : Klimatyzowany schowek, CB w popielniczce, Moduł komfortu VAG-iem
Komentarz
-
Komentarz